<<  >>

New Event Le Duc d Albe

Opera Gentvrijdag 17 november 201719:30

Info:

Donizetti slaagde er niet in ‘Le Duc d‘Albe‘ voor zijn dood af te ronden. Opera Vlaanderen vroeg aan musicologen van de uitgever Ricordi en de Italiaanse componist Giorgio Battistelli het werk te reconstrueren en aan te vullen. Het resultaat werd een fascinerende verglijding van een typisch negentiende-eeuws idioom naar een hedendaagse muziektaal. Hoewel het hoofdthema van ‘Le Duc d’Albe‘ tijdens de Spaanse bezetting gesitueerd is, vertelt ‘Le Duc d’Albe‘ over de absurditeit van ieder oorlogsconflict.

Donizetti’s opera Le Duc d’Albe speelt zich af aan het begin van de Geuzenopstand tegen de Spaanse bezetter, de hertog van Alva. Hélène, wiens vader de graaf van Egmont is die door Alva werd geëxecuteerd, wil wraak en wordt zo een voorvechtster van het verzet. Hierbij krijgt ze steun van haar geliefde, de jongeman Henri de Bruges, die daardoor nietsvermoedend een tegenstander wordt van zijn eigen vader, de hertog van Alva. Wint de bloedband het van de politieke overtuiging en… van de liefde?

Met decors van de Spaanse decorontwerper Alfons Flores (van o.m. La Fura dels Baus) en met bevreemdend fascinerende kostuums van het Antwerpse modeduo A.F. Vandevorst, zorgt een Spaans-Vlaams productieteam onder leiding van regisseur Carlos Wagner voor een indrukwekkende visuele scenische setting. In de voornaamste rollen horen we de Poolse sopraan Ania Jeruc als Hélène, de Italiaanse tenor Enea Scala als haar geliefde Henri en de Slovaakse bariton Dalibor Jenis in de titelrol van de hertog van Alva.


Tickets: www.operaballet.be


- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -

<<  >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news