<<  >>

New Event Infinite now

Opera Antwerpenzondag 30 april 201720:00

Info:

Deze creatie herdenkt Wereldoorlog I en vindt haar uitgangspunt in de theater­voorstelling FRONT (2014) van Luk Perceval. De Amerikaans-Israëlische componiste Chaya Czernowin zag de voorstelling en bracht het theatermateriaal van FRONT samen met de novelle Homecoming van de Chinese auteur Can Xue. Deze verbinding leidt tot muziektheater over nieuwe perspectieven in een beklemmende situatie.

In FRONT zijn het de soldaten in de loopgraven, gevangen in een gevecht zonder einde, met een voortdurende blootstelling aan de dood. In Homecoming is het een vrouw die toevallig haar weg vindt naar een huis op de rand van een afgrond en stilaan beseft dat ze onmogelijk weg kan. Het zijn twee situaties waarin het ogenblik tot in het oneindige wordt uitgespreid.

Chaya Czernowin is één van de meest uitdagende en vernieuwende hedendaagse componisten. Haar werk wordt gespeeld over de hele wereld door vooraanstaande ensembles en specialisten in de nieuwe muziek. Ze creëert een ongewone klankarchitectuur waarin alle facetten van muziek en geluid op een nieuwe manier met elkaar in verbinding treden. Daarbij wordt niet alleen het oor, maar de ganse zintuiglijkheid aangesproken.

Regisseur Luk Perceval regisseert met Infinite Now zijn eerste opera in Vlaanderen. Meteen een uniek samengaan van theater en opera, het gezongen en gesproken woord, gespeelde handeling en muziek. De muzikale leiding is bij dirigent Titus Engel, die in seizoen 2014-2015 Akhnaten dirigeerde, in uitstekende handen.


Tickets: www.operaballet.be


- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -

<<  >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news