<<  >>

New Event Chronicle of an Orphan Revolution

Bourla Antwerpenzaterdag 21 oktober 201720:00

Info:

Hoe vertel je een geschiedenis in wording? Moussem artiest in residentie Leyla-Claire Rabih verwerkt in deze nieuwe creatie drie teksten van de Syrische auteur Mohammad Al Attar. Ze belichten elk een specifiek moment in de recentste geschiedenis van Syrië en tonen hoe het land van een opstand in een burgeroorlog verzeild raakte. In een mix van spel, beelden en video biedt deze brandend actuele voorstelling inzicht in de complexiteit van het Syrische conflict.

Na studies literatuur werkte Leyla-Claire Rabih gedurende tien jaar als regisseur van hedendaags repertoire in Duitsland. In 2008 vestigde ze zich in Lyon en richtte er haar eigen gezelschap Grenier Neuf op.

grenierneuf.org

Moussem Repertoire

Al meer dan tien jaar introduceert Nomadisch Kunstencentrum Moussem gezelschappen en nieuw theaterwerk uit de Arabische wereld in België. Topwerk dat vaak nog onbekend is, vindt zo een eerste toegang tot de Belgische scènes. Moussem vertaalt en werkt aan de vormgeving van een nieuw gemeenschappelijk narratief dat aansluit bij een actuele interculturele stedelijke realiteit. Toneelhuis werkte eerder al samen met Moussem, zoals o.m. voor het driedaagse programma Wannous (re) visited in juni 2015 en Wachten in 2013. In samenwerking met deSingel en Toneelhuis presenteert Moussem in oktober 2017 een driedaags theaterfestival rond Arabisch repertoire: In the Eruptive ModeIn the Eyes of Heaven en Chronicle of an Orphan Revolution. Drie internationale topvoorstellingen, maar ook tekstlezingen, een introductie op het theater in het Arabisch sprekend taalgebied en de presentatie van een publicatie met nieuwe, uit het Arabisch vertaalde toneelteksten.


Tickets: www.toneelhuis.be


- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -

<<  >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news