<<  >>

New Event Hin und Her

Monty Antwerpenvrijdag 19 oktober 201820:30

Info:

Al mijn stukken zijn tragedies, het wordt alleen komisch, doordat het zo akelig is.“
- Horvath

De gezelschappen ‘t Barre land en Tijdelijke Samenscholing bundelen hun krachten met de onafhankelijke toneelspelers Phi Nguyen, Yorke Mulder-Bhangoo en Sarah Jonker om voor het eerst in Nederland de politieke klucht van de staatloze schrijver Ödön von Horvath te spelen: HIN UND HER (1933). Een volksstuk - met zang - in twee bedrijven over de akelige absurditeit van de werkelijkheid. Want, zoals Horvath zelf zei: “Al mijn stukken zijn tragedies, het wordt alleen komisch, doordat het zo akelig is.”

HIN UND HER toont op een hilarische manier de uitzichtloze en absurde positie van de staatloze.

Het stuk speelt zich af tussen twee grensposten van de landen X en Y die met elkaar verbonden zijn door een houten brug over de grensrivier.
Ferdinand Havlicek is een ‘niemand’, een ‘vergissing’, een ‘ambtelijk geval’ die het ene land wordt uitgezet, en het andere land, dat juridisch gezien zijn vaderland is, niet naar binnen mag omdat daar zijn staatsburgerschap verlopen is. Hij pendelt heen en weer over de brug waar aan beide kanten grenswachters zitten die plichtbewust hun grenzen bewaken. Havlicek raakt in zijn grenzeloze existentie diep verstrikt in politieke machinaties, illegale smokkelaarspraktijken en klassieke liefdesgeschiedenissen.

CREDITS
Door Michiel Bakker, Vincent van den Berg, Margijn Bosch, Carole van Ditzhuyzen, Sarah Jonker, Yorke Mulder-Bhangoo, Phi Nguyen, Stan Vreeken (muziek!), Czeslaw de Wijs


Tickets: www.monty.be


- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -

<<  >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter