<<    >>

Recensie The Generosity of Dorcas ★★★★

desc

dinsdag 10 juli 2018 Troubleyn - Labaratorium AntwerpenBert Hertogs

In The Generosity of Dorcas, de jongste danssolo van Jan Fabre, zien we de Italiaanse performer Matteo Sedda aan het werk die eerder ook een rol had in Fabres meesterwerk Mount Olympus. Voor de instrumentale muziek tekende Dag Taeldeman (A Brand). Op de scène zien we Sedda aanvankelijk hoekig bewegen, met scherpe rechte lijnvoering. Terwijl ie zwarte kledingsstukken in laagjes over elkaar aan heeft, zijn zijn handschoenen wit. Met zijn wijsvinger wijst ie naar een van de naalden en draden die boven de scène hangen. Het scènebeeld toont verschillende draden in verschillende kleuren met een naald bengelend onderaan. Die hangen in een boogvorm wat aan een regenboog doet denken in combinatie met het kleurpatroon. De dansvoorstelling leest zo als een ode aan lgbt, aan het mannelijke en vrouwelijke in elk van ons, maar verwijst even goed ook naar het geloof. Naald en draad komen overigens ook in eerder werk van Jan Fabre voor. We denken dan bijvoorbeeld aan het nog steeds op ons netvlies brandende Tragedy of a Friendship.

Recensie: The Generosity of Dorcas ★★★★

Recensie Ocean s 8 ★★★

desc

maandag 9 juli 2018 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

In Ocean’s 8 van de Amerikaanse regisseur Gary Ross ontwikkelt Debbie Ocean (rol van Sandra Bullock) in een vrouwengevangenis het idee om een van de grootste juweelroven in de geschiedenis te plegen. Partner in crime wordt wanneer ze vrijgekomen is en dat plan kan uitrollen haar vriendin Lou (Cate Blanchett) die zich met het aanlengen van wodka bezighoudt als criminele hoofdactiviteit. Debbie heeft haar oog laten vallen op het jaarlijkse Met Gala waar heel wat bekend volk op afkomt. Een m’as-tu-vu-event waar sterren zich sjiek kleden en dus ook dure ontwerpen en juwelen dragen. Daphne Kluger (rol van Anne Hathaway) wordt het doelwit. Zij zal gekleed worden door Rose Weil (gespeeld door Helena Bonham Carter) die mee in het complot zit zodat ze haar schulden kan vereffenen. Kluger zal immers een 150 miljoen dollar dure halsketting van Cartier in bruikleen dragen.

Recensie: Ocean s 8 ★★★

Recensie Rock Werchter 2018 ★★★★

desc

zondag 8 juli 2018 Festivalpark WerchterBert Hertogs

‘Vijf sterren is het maximum, zeggen ze me hier, maar elke nitwit op dit festival kreeg er al drie of vier, dus Byrne verdient er 637. En een half.’ het zijn de nu al legendarische woorden van ons grote voorbeeld Serge Simonart in diens stuk over het magistrale optreden van David Byrne op Rock Werchter. Omdat die man gewoon gelijk heeft in dat artikel en recensies vaak te snel na een festivaloptreden neergepend worden wat niet zelden bizarre eindscores oplevert, namen wij deze keer onze tijd. We renden van Main Stage naar The Slope, Klub C en The Barn met soms bitter weinig of geen speling tussen acts om het kaf van het koren te scheiden.

Wat onthouden we van Rock Werchter 2018?

Recensie: Rock Werchter 2018 ★★★★

Recensie Arctic Monkeys ★1/2

desc

zondag 8 juli 2018 Festivalpark WerchterBert Hertogs

Wat voor een anticlimax bezorgde Arctic Monkeys Rock Werchter! Alle bezieling was ver zoek in dit erg routineuze, saaie optreden dat de Britse indierockband gaf op de Main Stage. Tekenend ook voor deze editie was dat. Op een magistraal Pearl Jam en degelijk Queens of the Stone Age na viel er deze editie bijzonder weinig te rapen aan het hoofdpodium. Dé vetste optredens vonden in The Barn plaats (o.a. Parov Stelar, David Byrne, Anderson Paak) die – hoewel uitgebreid dit jaar – voor erg veel artiesten te klein bleek. Daar gebeurde hét, en nergens anders.

Recensie: Arctic Monkeys ★1/2

Recensie Pearl Jam ★★★★★

desc

zaterdag 7 juli 2018 Festivalpark WerchterBert Hertogs

Pearl Jam zette een al even legendarisch optreden op Rock Werchter neer als de historische zege van België tegen Brazilië op het WK een dag eerder. Eddie Vedder bleek daarnaast ook het optreden op te nemen. Voor de vijfde keer stond zijn band op het tuinfeest van Herman Schueremans. Oorspronkelijk zou de groep in 2000 voor het eerst daar optreden, maar de band annuleerde dat concert nadat er 9 doden vielen en 26 gekwetst geraakten tijdens hun set op Roskilde Festival dat jaar. Het was dus wachten tot vrijdag 29 juni 2007 eer Vedder en co voor het eerst in het festivalpark stonden. Daarna volgden nog afspraken op 4 juli 2010, vrijdag 29 juni 2012 en zaterdag 5 juli 2014.

Recensie: Pearl Jam ★★★★★

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter