<<    >>

Recensie Rock Werchter 2018 ★★★★

desc

zondag 8 juli 2018 Festivalpark WerchterBert Hertogs

‘Vijf sterren is het maximum, zeggen ze me hier, maar elke nitwit op dit festival kreeg er al drie of vier, dus Byrne verdient er 637. En een half.’ het zijn de nu al legendarische woorden van ons grote voorbeeld Serge Simonart in diens stuk over het magistrale optreden van David Byrne op Rock Werchter. Omdat die man gewoon gelijk heeft in dat artikel en recensies vaak te snel na een festivaloptreden neergepend worden wat niet zelden bizarre eindscores oplevert, namen wij deze keer onze tijd. We renden van Main Stage naar The Slope, Klub C en The Barn met soms bitter weinig of geen speling tussen acts om het kaf van het koren te scheiden.

Wat onthouden we van Rock Werchter 2018?

Recensie: Rock Werchter 2018 ★★★★

Recensie Arctic Monkeys ★1/2

desc

zondag 8 juli 2018 Festivalpark WerchterBert Hertogs

Wat voor een anticlimax bezorgde Arctic Monkeys Rock Werchter! Alle bezieling was ver zoek in dit erg routineuze, saaie optreden dat de Britse indierockband gaf op de Main Stage. Tekenend ook voor deze editie was dat. Op een magistraal Pearl Jam en degelijk Queens of the Stone Age na viel er deze editie bijzonder weinig te rapen aan het hoofdpodium. Dé vetste optredens vonden in The Barn plaats (o.a. Parov Stelar, David Byrne, Anderson Paak) die – hoewel uitgebreid dit jaar – voor erg veel artiesten te klein bleek. Daar gebeurde hét, en nergens anders.

Recensie: Arctic Monkeys ★1/2

Recensie Pearl Jam ★★★★★

desc

zaterdag 7 juli 2018 Festivalpark WerchterBert Hertogs

Pearl Jam zette een al even legendarisch optreden op Rock Werchter neer als de historische zege van België tegen Brazilië op het WK een dag eerder. Eddie Vedder bleek daarnaast ook het optreden op te nemen. Voor de vijfde keer stond zijn band op het tuinfeest van Herman Schueremans. Oorspronkelijk zou de groep in 2000 voor het eerst daar optreden, maar de band annuleerde dat concert nadat er 9 doden vielen en 26 gekwetst geraakten tijdens hun set op Roskilde Festival dat jaar. Het was dus wachten tot vrijdag 29 juni 2007 eer Vedder en co voor het eerst in het festivalpark stonden. Daarna volgden nog afspraken op 4 juli 2010, vrijdag 29 juni 2012 en zaterdag 5 juli 2014.

Recensie: Pearl Jam ★★★★★

Recensie Queens of the Stone Age ★★★★

desc

donderdag 5 juli 2018 Festivalpark WerchterBert Hertogs

Queens of the Stone Age was in goede doen op Rock Werchter maar heeft al scherper opgetreden. Die indruk werd bevestigd toen frontman Josh Homme toegaf dat ie een ganse dag zich ziek voelde maar zich wist op te trekken aan de fijne reacties van het publiek. Dat had er van bij openingsnummer ‘Do it again’ erg veel zin in, het begon meteen te pogoën en circle pits te creëren. Als een sardientje werden we op zo’n momenten hard en plots tegen de crash barrier aangedrukt terwijl het achterwerk van een Zuiderse jongedame tegen onze ouweheer aanschurkte. Ongewenste intimiteiten op een festival, dat maken enkel vrouwen mee zei u? We dachten van niet!

Recensie: Queens of the Stone Age ★★★★

Recensie Dans ton coeur ★★★★1/2

desc

woensdag 4 juli 2018 Sloepenweg AntwerpenBert Hertogs

Cie Akoreacro doet het weer op Zomer van Antwerpen: tribunegestamp, een staande ovatie, mega applaus en gejoel van het publiek bekomen op de wereldpremière van hun jongste voorstelling ‘Dans ton coeur’. 5 jaar na hun fenomenaal Klaxon ***** op Zomer van Antwerpen, brengt het gezelschap met 1 vrouw een zeer feministische voorstelling. Een die indrukwekkende acrobatie (op de grond onder andere hand op hand, hoofd op hoofd, rondtollend op het podium met het cyr wheel en in de lucht tijdens een adembenemende head balancing trapeze act en trapeze act) overgiet met een heerlijke saus aan poëzie en theatraliteit. Een man en een vrouw leren elkaar kennen in de fabriek. Tijdens het bandwerk loopt er het een en ander in het honderd en van het een komt het ander. Ze worden verliefd, kussen, en beginnen een eigen nestje te bouwen.

Recensie: Dans ton coeur ★★★★1/2

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter