<<    >>

Recensie Dit was Balaton Sound Festival 2019

desc

zondag 7 juli 2019 Balaton Sound FestivalBert Hertogs

Tiësto bracht een eigenwijze set en wou zijn oud én bekend materiaal op de openingsavond om onverklaarbare reden niet brengen op Balaton Sound Festival. Gevolg: een deel van het publiek haakte (terecht) af. Sean Paul zegde op zaterdag last minute af wegens ziekte. Daar konden Sunnery James en Ryan Marciano van profiteren die zijn tijdslot bekwamen. Nog een wissel was er op de laatste festivaldag. DJ Snake cancelde. Alesso werd bereid gevonden om de affiche last minute te vervoegen en ineens ook de Main Stage af te sluiten. Opmerkelijk, want het was Alesso‘s verjaardag en hij had oorspronkelijk dus een dagje vakantie in zijn tourplanning ingecalculeerd. 

Recensie: Dit was Balaton Sound Festival 2019

Recensie Belgisch surrealisme op Balaton

desc

donderdag 4 juli 2019 Balaton Sound FestivalBert Hertogs

Een kwart van de 35.000 bezoekers van Balaton Sound Festival zijn Belgen. Het was dan ook de eer aan de Belgen om de allereerste Morning Sounds Official Afterparty in The Club van Balaton Sound Festival voor hun rekening te nemen. Het concept is eenvoudig. Vanaf 8 uur ’s morgens tot voorbij het middaguur plaatjes draaien. Om negen uur zagen we welgeteld 1 festivalganger voor de dj booth met beide armen leunend op de mojo barrier, trots met de vlag van zijn land rond de hals en een hoedje op, in een toestand die het midden hield van zat en wakker zijn, en slapen. Dat de man er toch na tienen wat doorkwam en een soort Vogeltjesdanschoreografie neerzette, weliswaar enkel de kip-beweging met de ellebogen uitvoerend, bewees dat ie maar al te goed wist aan welk podium hij beland was. Sterker nog, zijn choreografietje las als een ode aan ons land dat straks de start van de Tour de France ontvangt. Een land dat van de Vogeltjesdans een internationale klassieker wist te maken. Niet veel later wordt ie vergezeld door een tweede man die in foetushouding op de dansvloer gaat liggen. We hoopten dat daaruit een dans zou ontstaan die het werk van Sidi Larbi Cherkaoui, Wim Vandekeybus of Anne Teresa de Keersmaeker het nakijken zou geven. Maar dat bleef helaas uit.

Recensie: Belgisch surrealisme op Balaton

Recensie Tiesto ★★

desc

woensdag 3 juli 2019 Balaton Sound FestivalBert Hertogs

Is het einde van de voorgeprogrammeerde dj sets zoals die van Tiësto nabij? Op Balaton Sound Festival zou je denken van wel. Probleem met alles op voorhand afmixen, is namelijk dat je in se geen zier geeft om het publiek, maar dat jij als dj denkt te kunnen bepalen hoe festivalgangers zullen reageren op je mix. Daarin kan het danig verkeerd lopen. Zo stak Tiësto maar een heel kort stuk van Gala’s ‘Freed from desire’ in zijn set, wat nochtans een van de hoogtepunten opleverde qua sfeer. De vingertjes van de fans gingen massaal spontaan in de lucht, maar nog voor je van een echte climax kon spreken, ruilde de Nederlandse dj die op nummer 6 staat in de DJ Mag top 100, het nummer al in voor een ander. Kijk, dat je dan behoorlijk wat mensen ontgoochelt, en een uitstroom tijdens je set naar de andere stages ziet gebeuren, ook al ben je headliner op de openingsavond, heb je dan vooral aan jezelf te danken.

Recensie: Tiesto ★★

Recensie Belgian Boat Party ★★★★

desc

dinsdag 2 juli 2019 Balaton Sound FestivalBert Hertogs

Wat doen de vele Belgen op Balaton Sound festival nog voor het festival officieel van start gegaan is? Een feestje bouwen uiteraard. En wat voor één op de allereerste boat party! Aan de ingang van het festivalterrein vertrekken drie bussen vol jongeren die er erg veel goesting in hebben, zo veel mag duidelijk zijn. De Belgische boat party is dan ook al wekenlang op voorhand uitverkocht. Festivalgangers die er tijdig bij waren, konden voor slechts dertig euro mee. Onze bestemming: de haven van Siófok waar de boot op ons ligt te wachten. De beats die de dj’s Mattic (Sunrise Festival, Suikerrock, Ikon), Thierry von der Warth (Tomorrowland, Moose Bar, Versuz) en Dosschy (Tomorrowland, Dour Festival, Dance D-Vision) door de luidsprekers knallen, nodigen ons uit om in te schepen terwijl we vooral erg veel bekijks hebben van de lokale bevolking die ons – je zou voor minder – om toeristische redenen elk jaar zeer graag ziet komen.

Recensie: Belgian Boat Party ★★★★

Recensie Fiesta Perez ★★★★★

desc

zaterdag 1 juni 2019 De Roma BorgerhoutBert Hertogs

Wat een feestje organiseerde Belle Perez in de Roma met Fiesta Perez! De Spaans-Limburgse staat 20 jaar op de planken, bracht covers van latino- en popartiesten, grasduinde in haar eigen repertoire én bracht ook nieuw materiaal zoals haar jongste single ‘Indirectas’ in de Roma. Haar set had ze mooi in twee gedeeld. Tijdens de eerste focuste ze op musiceren met de grote M, met onder andere prachtige akoestische versies van ‘Hello World’ en ‘Hijo de la luna’ van Mecano aan piano. In het tweede deel trok ze helemaal de uptempokaart met naast eigen materiaal ook hits van onder andere Rihanna, Jennifer Lopez, Lionel Richie, Gloria Estefan en enkele discosongs. Een cocktail die in een ‘too hot (hot damn)’ De Roma het aanwezige publiek moeiteloos op kookpunt kreeg. Zelden zo’n uitbundig publiek beneden gezien die massaal aan het heupwiegen, salsa dansen of swingen sloegen tijdens deze fenomenale zomerse party waar Belle Perez voor tekende. Sommige toeschouwers kropen op de schouders van een ander en maakten een hartje met hun vingers, joelden super luid en applaudisseerden fel na een overweldigend ‘Viva la vida’ bijvoorbeeld. Belle Perez is terug. Zo veel mag duidelijk zijn. Euphoria!

Recensie: Fiesta Perez ★★★★★

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter