<<    >>

Green Book, Roma, Black Panther en Bohemian Rhapsody winnaars Oscars 2018

desc

Bert Hertogs

Op de 91ste editie van de Oscaruitreiking vannacht ging Green Book aan de haal met 3 filmprijzen: de Oscar voor Beste Film, die van beste mannelijke bijrol (Mahershala Ali) en beste origineel scenario. Roma, die andere favoriet, won de Oscar voor beste niet-Engelstalige film, beste regisseur (Alfonso Cuarón) en die van beste cinematografie. Ook Black Panther scoorde 3 beeldjes: die voor beste kostuums, beste productieontwerp en beste filmmuziek (Ludwig Göransson). Het meeste aantal beeldjes ging echter naar Bohemian Rhapsody. 4 Oscars – weliswaar vooral technische - gingen er naar deze film: die voor beste acteur (Rami Malek), beste montage (John Ottman), beste geluidsmontage en beste geluidsmix. The Favourite (Beste actrice Olivia Colman), If Beale Street Could Talk (Beste vrouwelijke bijrol Regina King), BlacKkKlansman (beste bewerkte scenario), First Man (beste visuele effecten), Vice (beste grime en haar) en A star is born (Beste originele song voor Shallow) gingen elk met 1 beeldje naar huis.  

Green Book, Roma, Black Panther en Bohemian Rhapsody winnaars Oscars 2018

Utoya 22 juli een beklijvende ervaring die nog lang nazindert

desc

Bert Hertogs

Utoya 22 juli ★★★★1/2 is een beklijvende film die aan je blijft kleven. Erik Poppe koos in zijn regie om de aanslag op een politiek zomerkamp door een zwaarbewapende rechtsextremist met één camera te laten filmen en alles vast te leggen via 1 take. Martin Otterbeck werd op de European Film Awards dan ook terecht bekroond als Beste Europese Director of Photography. De personages in de film zijn fictief, maar wel gebaseerd op waargebeurde feiten en beschrijvingen van de gebeurtenissen op die zomerdag in 2011. 72 minuten duurde de aanslag. In deze prent zitten we voor en tijdens de aanslag dicht op de huid van het 18-jarige hoofdpersonage Kaja (indrukwekkend neergezet door Andrea Berntzen die een rijk scala aan emoties mag tonen en daarvoor terecht bekroond werd op de Noorse Amanda Awards als Beste Actrice) en volgen we haar in haar zoektocht naar haar zus Emilie (rol van Elli Rhiannon Müller Osbourne).

Utoya 22 juli een beklijvende ervaring die nog lang nazindert

Nieuw logo Concertnews.be

desc

Bert Hertogs

Vanaf vandaag heeft Concertnews.be een nieuw logo. Het oude blijft behouden maar wordt nu voorzien van Dé Rode Ellips. Die komt rechtstreeks via Brussel naar Antwerpen.

Nieuw logo Concertnews.be

Metoo bij Ballet Vlaanderen

desc

Bert Hertogs

7 choreografieën van even veel dansers die aangesloten zijn bij Ballet Vlaanderen stelt de dertiende editie van Choreolab voor. Inspiratie vonden de dansers in hun eigen leefwereld, jeugd en toekomst (zoals te zien in ‘Deer’ van de Amerikaanse Acacia Schachte waar Lara Fransen al bij de start opnieuw haar klasse bevestigt als ballerina), in maatschappelijke thema’s (minderheden, multiculturele samenleving, ecologie, oorlog,…), filosofie (de Vierde Weg), het suprematisme als abstracte kunstvorm (in ‘Supreme’ van de Amerikaanse Drew Jacoby is dat bv. te zien) , individualiteit en humor (zoals in Nancy Osbaldestons ‘Toccata’ op muziek van Paul Constantinescu’s ‘Joc Dobrogean (Toccata)’).

Metoo bij Ballet Vlaanderen

Audio interview Goe vur in den otto

desc

Bert Hertogs

Het begon met ‘Goe vur in den Otto’-stickertjes en mondde uit tot een dj-act van Jan Vermeerbergen en Pieter-Jan Symons die de (zware) gitaren op feestjes, festivals en op de radio door de speakers jagen. Een gesprek met den Dimitri Vegas and Like Mike van de metal over onder andere hun Bon Jovi-fetisj, of Alex Agnew ‘Goe vur in den otto’ nu van hen gepikt heeft of andersom, hun droom om ooit op – ‘als ze ons kunnen betalen’ – Tomorrowland te staan, de toekomst van de gitaren op de festivals, de toekomst van Studio Brussel (na de slechte CIM-cijfers), de keuze om de muziekjournalistiek vaarwel zeggen en op het podium te kruipen, het nachtleven, groupies en waarom een manhoer als roadie hebben steeds van pas komt.

Audio interview Goe vur in den otto

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter