<<    >>

Recensie Ed Sheeran

desc

zondag 25 juni 2017 Glastonbury UKBert Hertogs

Met een zwart t shirt en daarover een zwart-rood geruit hemd kwam Ed Sheeran de Pyramid Stage opgestapt. Hij begon meteen aan een snel tempo te jammen en dat gitaarspel in zijn looping station op te nemen om vervolgens in een loop te laten horen. Daarbovenop legde hij nog enkele laagjes. Ed vuurde meteen een van zijn recentste hits af op het publiek van Glastonbury Festival: ‘Castle on the hill’, een single die in Vlaanderen goed is voor platina of 20.000 verkochte exemplaren. De toeschouwers in het VK reageerden extatisch en zongen het nummer van begin tot einde mee. Het grootste festival van Europa dat volgend jaar een sabbatjaar neemt, wist de gedroomde headliner te strikken om het festival af te sluiten en de rosse Brit zette een droomset neer. Wat een sfeer! Maar, en dat mag ook gezegd: 1 man, 1 gitaar en een looping station voor een optreden van anderhalf uur, het wordt wat eentonig op den duur … Ook Ed Sheeran leek dat maar al te goed te beseffen. Wellicht daarom ook riep hij even de Ierse folkband Beoga erbij.

Recensie: Ed Sheeran

Recensie John Fogerty

desc

maandag 26 juni 2017 Sportpaleis MerksemBert Hertogs

Met stip dé verrassing van het indoor seizoen, daarvoor zorgde John Fogerty in het Sportpaleis. Alleen al het feit dat de ondertussen 72-jarige legende die hits schreef voor Creedence Clearwater Revival in de grootste zaal van het land stond, was opmerkelijk en onvoorzien. Aanvankelijk was het optreden immers gepland voor de veel kleinere Lotto Arena ernaast. Fogerty haalde met meer dan 12.000 toeschouwers bijna het dubbele van de oorspronkelijk voorziene maximumcapaciteit. Een echt jukeboxoptreden werd het vol hits waarbij de jaren ‘60 even terug tot leven kwamen. ‘A family thing’ werd het concert ook toen hij zijn twee zonen mee op het podium riep om mee te musiceren. Kortom: een geweldige afsluiter van het seizoen 2016-2017 in het Sportpaleis.

Recensie: John Fogerty

Recensie Engelbert Humperdinck

desc

zaterdag 24 juni 2017 Stadsschouwburg AntwerpenSascha Siereveld

Het was al weer 50 jaar geleden dat het nummer “Release me” de carrière van Engelbert Humperdinck een vliegende start gaf en dat mocht gevierd worden. Speciaal voor de Belgische en Nederlandse fans streek deze internationale artiest neer in de Stadsschouwburg van Antwerpen om er een stevig feestje van te maken. Het sprak voor zich dat legendarische nummers als “A man without love“, “Spanish eyes”, “The last waltz” en uiteraard “Release me” niet mochten ontbreken op deze party, maar Humperdinck bracht ook enkele totaal nieuwe nummers en een geweldige cover van “Bridge over troubled water”. De techniek zat niet altijd mee en af en toe viel de klank tegen omdat Humpi vergat te zingen in de richting van de micro. Maar onze grootste schrik bleek gelukkig ongegrond: met zijn 81 jaar was Engelbert Humperdinck nog verbazingwekkend goed bij stem en wist hij nog altijd de show te stelen.

Recensie: Engelbert Humperdinck

Recensie Foo Fighters

desc

zaterdag 24 juni 2017 Glastonbury UKBert Hertogs

Foo Fighters was in 2015 al geprogrammeerd als headliner op Glastonbury Festival. Maar dat feestje ging op 26 juni van dat jaar niet door omdat Dave Grohl eerder van het podium gevallen was in Zweden. Dat jaar werd Florence and the Machine de headliner. Voor de gelegenheid zong ze toen ‘Times like these’. Grohl heeft die versie twee jaar geleden blijkbaar live gehoord en was naar verluidt tot tranen toe ontroerd. Knap was dan ook dat ie net met dat nummer live de set opende, en de song op zijn beurt opdroeg aan Florence and the Machine.

Recensie: Foo Fighters

Recensie Katy Perry

desc

zaterdag 24 juni 2017 Glastonbury UKBert Hertogs

Uit een groot oog waarin de visuals te zien waren, kwam Katy Perry op de Pyramid Stage van Glastonbury Festival. Ook dat oog, dat deels naar Egypte refereert, had ze op een print op haar one size aan. Ook haar oorbellen waren voor de gelegenheid in de vorm van – u raadt het al – een oog. Verder droeg de artieste een paarse pet en engelenvleugeltjes. Om het helemaal kitscherig te maken had ze een gouden micro in haar hand. Toch bracht ze in het VK lang geen optreden dat oogverblindend was, laat staan dat het muzikaal een hoogvlieger zou geweest zijn.   

Recensie: Katy Perry

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news