<<    >>

Recensie Bomba Estereo

desc

zondag 3 september 2017 La Madeleine BrusselBert Hertogs

Wat een feestje zette het Colombiaanse Bomba Estéreo neer in La Madeleine. Rond kwart na negen kwam de band op. De muzikanten bouwden de sfeer op via drums, rainmaker, synths en vervolgens gitaar om meteen te openen met ‘Siembra’. Li Saumet had voor de gelegenheid een roze pet met zilveren glitters op die wat aan een oversized kepie van de Rijkswacht deed denken. Verder had ze fluo gele draadjes aan haar mouwen van haar kleed om het Zuid-Amerikaanse karakter van de band extra onder de aandacht te brengen. ‘Wij zijn Bomba Estéreo’ klinkt het waarna applaus volgt. En wanneer ze er ‘uit Colombia’ aan toevoegt, reageert meteen iedereen laaiend enthousiast.

Recensie: Bomba Estereo

Recensie Ghost Rockers op Maanrock

desc

zondag 27 augustus 2017 Stadscentrum MechelenBert Hertogs

Goesting. Dat straalde af van Ghost Rockers tijdens hun optreden op Maanrock 2017. Mila en co gingen voor een snelle set, betrokken het publiek, en vinkten alweer een optreden af van hun bucket list. Het gratis festival in Mechelen is hét familiefestival bij uitstek met erg veel jonge kindjes die in de frontstage onder andere zitten te dansen. Met een stralende zon op hun snoet kregen ze gratis petjes en oordopjes van de alerte stewards. Alles voor preventie. Niet zelden toonden de Ghost Rockers dat ze ook tijdens een concert goed kunnen acteren op het podium iets wat we absoluut konden smaken.

Recensie: Ghost Rockers op Maanrock

Recensie Niels Destadsbader

desc

zaterdag 26 augustus 2017 Gemeentepark SchotenBert Hertogs

‘Speeltijd’ van Niels Destadsbader haalde de kaap van 20.000 verkochte albums al in februari en staat met het album op dit moment nog steeds op 1 in de albumlijsten in Vlaanderen. Daarnaast won de 29-jarige zanger de Radio 2 Zomerhit samen met Miguel Wiels met ‘Skown Meiske’, een cover van Alvaro Solers ‘Sofia’. Zeggen dat het Niels op dit moment voor de wind gaat, is een understatement. Op 8 juli mocht hij Werchter Boutique in gang zetten dat weliswaar strandde op een festivalterrein dat slechts voor twee derde gevuld was. Waarom zou je immers een ticket betalen als je Niels op Parkhappening Schoten gratis aan het werk kan zien en Stan Van Samang de dag erna op Maanrock Mechelen?

Recensie: Niels Destadsbader

Recensie Natalia

desc

zaterdag 26 augustus 2017 Gemeentepark SchotenBert Hertogs

Het zegt veel over de staat waarin het Vlaamse lied en Vlaamse artiesten zich anno 2017 in bevinden. Zowel Niels & Wiels als Natalia wonnen een Radio 2 Zomerhit 2017 met … een cover. Niels & Wiels kunnen de Zomerhit van 2017 op hun naam schrijven terwijl het originele nummer ‘Sofia’ van Alvaro Soler is. Natalia mocht dan weer de trofee naar huis nemen voor beste solo artiest. Ze kreeg die dankzij ‘You’ve got a friend’, een Engelstalige versie van K3’s ‘Je hebt een vriend’, en haar deelname aan het tv programma ‘Liefde voor muziek’. Zowel Natalia als Niels Destadsbader stonden op Parkhappening Schoten.

Recensie: Natalia

Recensie The Magical Flying Thunderbirds

desc

vrijdag 25 augustus 2017 OLT DeurneBert Hertogs

Neen, in tegenstelling tot het vrijdagavondoptreden van Les Truttes werd het geen overrompeling van het OLT voor The Magical Flying Thunderbirds. Dat is opmerkelijk vermits Alain Bokken, Miguel Wiels, Pallieter Van Buggenhout en zangers Philippe Bokken en Charel van Domburg tot oktober 2017 eenmalige reünieoptredens afwerken. Dan valt het doek ‘definitief’ over de coverband die ooit straffer was dan Les Truttes, maar ondertussen voorbijgestoken is qua sound, snelheid en spitsvondigheid door de band rond Gerrit De Cock. In het Openluchttheater in Deurne hadden Charel en co drie kwartier nodig om het afwachtende en iets oudere publiek helemaal overstag te laten gaan. Dan lieten alle toeschouwers hun bankjes voor wat ze waren voor een over the top-choreografie op ‘Let’s all chant’ van Michael Zager Band (3 keer stappen, twee keer klappen en terug, golvende ‘Sunshine’-beweging met de hand, wijsvingers draaien op ‘woolly bully’, springen én een sit down).

Recensie: The Magical Flying Thunderbirds

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news