<<    >>

Recensie Eddy et les Vedettes

desc

vrijdag 22 september 2017 De Roma BorgerhoutSascha Siereveld

“Dominique” van Soeur Sourire is ondertussen een behoorlijk oubollig nummer, maar Frank Mercelis en zijn muzikale kompanen hadden het stof eraf geblazen, het nummer gedemonteerd en met een moderne toets terug opgebouwd tot een hedendaags lied waar onze glimlachende non het warm van zou krijgen. Het resultaat was verbazingwekkend. Het was een mooi staaltje van hoe Eddy et les Vedettes tijdens deze “Chansons Fatales” in De Roma in Borgerhout niet zomaar enkele Franse hits kwamen coveren, maar hoe ze ook probeerden er hun eigen ding van te maken. Zo kreeg onder andere het oer-Franse “Sous le ciel de Paris” van Yves Montand niet de gebruikelijke musetteklank van de accordeon mee, maar werd het gedragen door het tropische ritme van de conga’s. Vertrouwd, maar toch anders. Een boeiende ontdekking of herontdekking van de rijkdom van het Franse chanson.

Recensie: Eddy et les Vedettes

Recensie Sparks

desc

zaterdag 16 september 2017 Ancienne Belgique BrusselBert Hertogs

Gek en geniaal tegelijkertijd, dat was het optreden van de Amerikaanse band Sparks in de Ancienne Belgique. De groep die draait rond de broers Ron en Russell Mael dateert uit een periode – de 70’s- dat ongegeneerd je falsettostem bovenhalen een handelsmerk mocht zijn en enige theatraliteit in songs en performances het geheel net als bij Queen afmaakte. Voor een laaiend enthousiast publiek stond de groep in Brussel. En de Maels genoten kennelijk van de overweldigende respons. Meermaals bedankten ze de fans omdat ze er mee een super optreden van maakten. Zelfs Ron – die al jaren de stijve hark uithangt achter zijn keyboard en bewegingloos de ganse tijd in dezelfde richting staart – kroop op het einde even uit zijn rol om de fans te bedanken. “Brussel is voor ons een tweede thuis”, zei ie oprecht waaraan hij fijntjes toevoegde dat de groep twee albums in onze hoofdstad opnam.

Recensie: Sparks

Recensie Lady Linn and friends

desc

donderdag 14 september 2017 De Roma BorgerhoutBert Hertogs

“Het is lang geleden dat ik nog voor zo veel volk gespeeld heb.” Het is wellicht een van de meest oprechte bindteksten die we de afgelopen jaren konden optekenen. Lady Linn – “in het echte leven een spraakwaterval, op het podium niet echt” – genoot zichtbaar dat de Roma uitverkocht was voor een tamelijk exclusieve avond waarin ze andere artiesten uitnodigde om met haar het podium te delen. Isabelle A, Bart Peeters en Natalia die ze in de jongste editie van ‘Liefde voor muziek’ beter leerde kennen, had ze voor de gelegenheid uitgenodigd. De Roma van haar kant wist uit te pakken met een nieuw geluidssysteem en bleek nu op akoestisch vlak vlotjes te kunnen concurreren met die andere exquise zaal op akoestisch vlak in onze stad: de Koningin Elisabethzaal. “Het was een van de betere optredens die ik al gezien heb” hoorden we een koppel achteraf in de premetro zeggen. Er was iets van aan, al kon het uiteraard nog steeds ietsjes beter.

Recensie: Lady Linn and friends

Recensie Bomba Estereo

desc

zondag 3 september 2017 La Madeleine BrusselBert Hertogs

Wat een feestje zette het Colombiaanse Bomba Estéreo neer in La Madeleine. Rond kwart na negen kwam de band op. De muzikanten bouwden de sfeer op via drums, rainmaker, synths en vervolgens gitaar om meteen te openen met ‘Siembra’. Li Saumet had voor de gelegenheid een roze pet met zilveren glitters op die wat aan een oversized kepie van de Rijkswacht deed denken. Verder had ze fluo gele draadjes aan haar mouwen van haar kleed om het Zuid-Amerikaanse karakter van de band extra onder de aandacht te brengen. ‘Wij zijn Bomba Estéreo’ klinkt het waarna applaus volgt. En wanneer ze er ‘uit Colombia’ aan toevoegt, reageert meteen iedereen laaiend enthousiast.

Recensie: Bomba Estereo

Recensie Ghost Rockers op Maanrock

desc

zondag 27 augustus 2017 Stadscentrum MechelenBert Hertogs

Goesting. Dat straalde af van Ghost Rockers tijdens hun optreden op Maanrock 2017. Mila en co gingen voor een snelle set, betrokken het publiek, en vinkten alweer een optreden af van hun bucket list. Het gratis festival in Mechelen is hét familiefestival bij uitstek met erg veel jonge kindjes die in de frontstage onder andere zitten te dansen. Met een stralende zon op hun snoet kregen ze gratis petjes en oordopjes van de alerte stewards. Alles voor preventie. Niet zelden toonden de Ghost Rockers dat ze ook tijdens een concert goed kunnen acteren op het podium iets wat we absoluut konden smaken.

Recensie: Ghost Rockers op Maanrock

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news