<<    >>

Recensie Throwback Thursday in het Sportpladijs

desc

donderdag 30 november 2017 Sportpaleis MerksemBert Hertogs

130.000 toeschouwers ontvangt Studio 100 op zes dagen in het Sportpaleis. 56.000 tijdens 5 shows van de Grote Sinterklaasshow 2017 dit weekend en 74.000 voor #Throwback Thursday in het Sportpladijs daarvoor en erna. Het productiehuis in Schelle kan op die manier ook de winstgevendheid verhogen want beide shows gaan door op hetzelfde podium en met dezelfde belichting en geluidsinstallatie. Meer dan een nostalgieshow is #Throwback Thursday in het Sportpladijs dus eigenlijk een Grote Sinterklaasshow voor grote mensen geworden. Zonder Mega Mindy, Rox en co. weliswaar. Bij #Throwback Thursday in het Sportpladijs enkel nostalgische acts als W817, de deelnemers aan Junior Eurosong zoals Tonya, Thor, Laura Omloop en Jonas van X!nk. Kers op de taart van het hele gebeuren is een eenmalige reünie van Spring dat een zinderend 40 minuten durende best of in sneltreinvaart laat horen. Als headliner na de pauze volgt een optreden van Samson en Gert dat een uur duurt waarbij de grootste zaal van het land in de fik gezet wordt, figuurlijk dan. Maar dat is niet erg, want Samson en Gert zijn al jaren bij de brandweer.

Recensie: Throwback Thursday in het Sportpladijs

Recensie Mark Lanegan Band

desc

vrijdag 24 november 2017 Trix BorgerhoutBert Hertogs

In vele opzichten werd het een historisch optreden dat Mark Lanegan Band gaf in Trix. Niet in het minst omdat het zijn laatste live concert als 52-jarige was. Dat was ook een fan niet ontgaan die halfweg het optreden hem alvast een vroege ‘Happy Birthday’ toewenste. De Amerikaan verroerde geen vin. We zien in hem dan ook niet meteen het type dat met een partyhoedje op zijn kop en een toeter in de mond backstage op tafel gaat dansen wanneer het zijn verjaardag is. Nog wat later riep een man ‘Markske!’ uit wat vreemd overkwam vermits de zanger en zijn band een puik optreden afleverden in de ‘bestaat die zaal hier al lang?’ – aldus mijn tijdelijke buurvrouw waaruit nog maar eens blijkt dat Trix qua naambekendheid nog lang geen AB is. In niets had Lanegans podiumpresence immers iets te maken met de wat slungelige chocomelk drinkende figuur uit een voetbalserie die eindeloos herhaald wordt.

Recensie: Mark Lanegan Band

Recensie Night of the Proms 2017

desc

donderdag 23 november 2017 Sportpaleis MerksemBert Hertogs

Het publiek dat naar Night of the Proms gaat in Antwerpen dunt ondertussen aan een sneller tempo uit dan het haar van John Miles. Slechts drie shows staan er geprogrammeerd in het Antwerps Sportpaleis waarvan er twee (donderdag en vrijdag) doorgaan met gesloten balkon. In totaal komen er een kleine dertigduizend toeschouwers verspreid over drie dagen naar de grootste zaal van het land. Wat rekenwerk levert op dat Jan en Jan hier eigenlijk een show te veel ingepland hebben en dan moet je weten dat ze dit jaar wel érg gul waren met het uitdelen van gratis kaarten via wedstrijden allerhande. ‘Is er iemand echt zo zot om 52 euro neer te tellen om naar een stelletje B-artiesten (has beens en beginners) te gaan kijken die eigenlijk eerder op het podium van het VIP-feestje achteraf horen dan op de affiche van de Proms?’, vragen we ons af. Night of the Proms is overigens na een jarenlange samenwerking Opel als hoofdsponsor kwijt. Eerder haakte ook een bankinstelling af, waardoor enkel nog een paar mediapartners als sponsor overblijven …

Recensie: Night of the Proms 2017

Recensie Billy Ocean

desc

woensdag 15 november 2017 De Roma BorgerhoutBert Hertogs

Billy Ocean zette het perfecte popconcert neer in een uitverkochte de Roma. En als u dat van ons niet gelooft, vraagt u het maar eens aan Natalia die ook in het publiek stond. De 67-jarige Brit wiens roots in Trinidad liggen, bleek erg energierijk voor de dag te komen, was erg goed bij stem, beschikte over een zeer straffe live band (1 drummer, 1 toetsenist, 1 bassist, 1 gitarist, 3 vrouwelijke backings en 1 saxofonist/dwarsfluitist), bewoog zeer goed van links naar rechts op het podium, danste zelfs eeen aantal keren, deelde kushandjes uit en bleek finaal met succes resoluut te kiezen voor publieksparticipatie waarbij hij zijn allergrootste hits liet meezingen door het publiek dat luidkeels meedeed en Ocean bleek tevens over een oceaan aan charisma te beschikken. De verrassing van de avond was ‘Red Light’ dat voorzien werd van rode belichting of wat had u gedacht? Hét smartphonemoment tijdens het concert werd het tevens. De song uit 1977 die nauwelijks te horen is op de radio wist de nostalgische partysfeer zo waar extra op te poken en het publiek zong die stevig mee en na. En dan moest die fenomenale finale met ‘Suddenly’, ’Loverboy’, ‘Get Outta My Dreams, Get Into My Car’, ‘When the Going Gets Tough, the Tough Get Going’ en enige toegift ‘Caribbean Queen’ nog komen.

Recensie: Billy Ocean

Recensie Celtic Woman

desc

dinsdag 14 november 2017 Kon. Elisabethzaal AntwerpenBert Hertogs

Zeer dankbaar, dat was Celtic Woman in de Koningin Elisabethzaal. Dankbaar om het gulle applaus met twee gedeeltelijke en finaal ook een volledige staande ovatie voor de vier vrouwen. Hun laatste show van 2017 was dit en tevens het einde van hun Europese ‘Voices of Angels’-tour. Een mooier slot konden ze zich zelf wellicht niet gedroomd hebben in de beste concertzaal van Antwerpen.

Recensie: Celtic Woman

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news