<<    >>

Recensie My Little Pony

desc

woensdag 1 november 2017 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

In My Little Pony zien we prinses Twilight alle voorbereidingen treffen met alle andere pony’s voor ‘Het Vriendschapsfestival’ dat zal plaatsvinden in Equestria. Een evenement waar heel wat pony’s van heinde en ver op af komen omdat niemand minder dan Songbird Serenade (SIA) op de affiche staat. De Stormkoning, zijn rechterhand: de gebroken eenhoorn Tempest en zijn gevolg verstoren het feestje echter. De Stormkoning maakt handig gebruik van de 4 prinsessen die op dezelfde plaats zijn en wil hun kracht en magie ontfutselen om zo de machtigste man te worden die alles vernietigende orkanen kan doen ontstaan. 3 Prinsessen krijgt ie beet. Maar Twilight slaagt erin te ontsnappen samen met Pinkie Pie, Rainbow Dash, Rarity, Applejack Fluttershy en de draak Spike.

Recensie: My Little Pony

Recensie Helden boven alles

desc

vrijdag 27 oktober 2017 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Tsjik Tsjak ‘Helden boven alles’ is kak. De film rond showman en womanizer Sieg (Siegfried De Doncker), de nuchtere Maureen (Vanherberghen), de onhandige slimmerik Dempsey (Hendrickx) en de handige dommerik Nico (Nicolas Vanhole) lijkt wel op een nacht in de kroeg bedacht, of op een of ander scoutsfeestje waar het goedkope bier rijkelijk vloeide. Het scenario van Geerard Van de Walle is dan ook bedroevend en op een bierviltje samen te vatten. Ook de humor is erg bedenkelijk (jawel, we horen een hond scheten laten), predikt het over the top gay-sfeertje met Adriaan Van den Hoof als wellnessmedewerker en neuroot Zven (wat is dat toch met die Vlaamse producties van tegenwoordig die alsmaar vaker dit soort bedenkelijke keuzes maken?) , en de acteerprestaties zijn gewoon om te huilen. Kan er ons trouwens iemand vertellen of deze prent nu voor kids of tieners is gemaakt want zowel beide doelgroepen blijven op hun honger zitten. ‘Helden boven alles’ is gewoon verre van coherent.

Recensie: Helden boven alles

Recensie Het Tweede Gelaat

desc

dinsdag 24 oktober 2017 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Met Het Tweede Gelaat levert Jan Verheyen de laatste Vincke en Verstuyft-film af uit een trilogie. Veertien jaar geleden zette Erik Van Looy wellicht de strafste film naar een boek van Jef Geeraerts neer: De zaak Alzheimer (2003). Veel had te maken met de buitengewone acteerprestatie van Jan Decleir in die prent. Verheyen haalde lang niet hetzelfde niveau met Dossier K. (2009). Het was dus afwachten wat ie ervan ging bakken met Het Tweede Gelaat. Het moet gezegd: hij is spannender, bevat meer humor (‘Ketnet is hier ook al!’ – Verstuyft over de lokale politie in Doel, ‘Ik zal het naar het Bulgaars vertalen dan kan de man van de nachtwinkel ze bestellen’ – Vincke over de goedkope wijn die hij van zijn collega steeds ontvangt wanneer die bij Vincke thuis komt eten), en zet kijkers goed op het verkeerde been. De prent biedt zelfs twee finales voor de prijs van één. Maar: Verheyen switcht ook van beeldvoering en regiestijl waardoor de film onvoldoende coherent aanvoelt. De strafste scène is niet zo zeer de slotscène op Linkeroever die erg Amerikaans aanvoelt overigens, wel de rauwe schietpartij op klaarlichte dag in een mensenmassa. Verheyen verwijst dan wel naar Se7en, de film van David Fincher met Morgan Freeman en Brad Pitt uit 1995 die destijds terecht het KNT-label meekreeg, maar nooit bereikt Het Tweede Gelaat echter het niveau van de horror, de gruwel uit die 90’s film die veel rauwer aanvoelt. Het Tweede Gelaat is op dat vlak gewoon té soft.

Recensie: Het Tweede Gelaat

Recensie Titanic Live

desc

zaterdag 21 oktober 2017 Kon. Elisabethzaal AntwerpenBert Hertogs

Dit jaar bestaat de film Titanic, de film over de scheepsramp van het “onzinkbare” schip 20 jaar. 1522 mensen stierven, vaak door bevriezing omdat er onvoldoende reddingssloepen voorzien waren in deze boot. De prent van James Cameron won maar liefst 11 Oscars waaronder die van beste film, beste regie, beste originele muziek (James Horner) en beste originele lied “My heart will go on”. 20 jaar na verschijnen, werkt de film nog steeds. De humor, de romantiek, erotiek, dramatiek en muziek zorgen dan ook voor een geweldige cocktail. Wat voor Jack Dawson (Leonardo DiCaprio) een toevallige trip naar de States is die hij wint na een spelletje poker, een trip naar de vrijheid met gigantisch veel mogelijkheden voor de boeg, is dat hoegenaamd niet voor Rose DeWitt Bukater (Kate Winslet). De Titanic voelt voor haar aan als een gevangenis. Ze wordt in een keurslijf (letterlijk: een korset) gestoken en zal in de States moeten huwen met Caledon Hockley (Billy Zane) omdat haar overleden vader weliswaar de goede naam van de familie heeft bezorgd maar achteraf kennelijk ook een heleboel schulden. Wil haar moeder en haar dochter hun stand behouden, dan is een gearrangeerd huwelijk de enige oplossing. Zo niet moeten ze van nul beginnen in Amerika. Rose wil dan ook zelfmoord plegen op een dag door zich in het water te gooien maar Jack kan haar op andere gedachten brengen met “It hits you like a thousand knives stabbing you all over your body. You can‘t breathe. You can‘t think. At least, not about anything but the pain. Which is why I‘m not looking forward to jumping in there after you.”

Recensie: Titanic Live

Recensie Victoria and Abdul

desc

vrijdag 20 oktober 2017 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Je bent nooit te oud om nog bij te leren en openheid tonen ten opzichte van een andere cultuur versus zuiver racisme. Daar draait het om in het biografische drama Victoria and Abdul dat grotendeels gebaseerd is op waargebeurde feiten. In 2010 werden de manuscripten teruggevonden van een dienaar van koningin-keizerin Victoria die haar munshi (een spiritueel leerkracht) werd en haar op haar oude dag interesse deed krijgen voor India dat toen onder de Britse vlag viel. Dat subcontinent kon de toenmalige Queen nooit bezoeken vermits ze anders vermoord zou kunnen worden. De acteerprestatie van de 82-jarige Judi Dench is ronduit fe-no-me-naal. Ze heeft dan ook een erg interessante rol, moe en lusteloos van het regeren in het begin, openbloeiend (dik tegen de zin van het huishoudpersoneel en troonopvolger Bertie/Edward VII) wanneer ze in contact komt met Abdul Karim (Ali Fazal) om uiteindelijk het tijdelijke voor het eeuwige te ruilen wanneer de koningin ziek wordt.

Recensie: Victoria and Abdul

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news