<<    >>

Recensie Jose Carreras

desc

donderdag 27 oktober 2016 Bozar BrusselBert Hertogs

José Carreras, die in december 70 wordt, heeft meer dan 160 albums opgenomen waarvan 50 volledige opera’s, heeft in iedere operazaal ter wereld opgetreden en  heeft meer dan 75 miljoen albums verkocht. Hij genas van leukemie in 1988 en maakte deel uit van ‘de drie tenoren’ – Carreras, Domingo en Pavarotti tussen 1990 en 2003 wat hem na zijn ziekte terug op het internationaal toneel bracht. The Three Tenors in Concert uit 1990 werd het best verkochte klassieke album ooit. In Bozar werd Carreras begeleid door de Italiaanse pianist Lorenzo Bavaj en kreeg ie als sopraan de dertigjarige Georgische Salome Jicia naast zich. Samen met hen bracht hij een klassiek optreden, niet versterkt dus, en het concert richtte zich duidelijk op een niche publiek. Wie classical hits wou, kwam zo goed als van een kale reis terug. Wie met open geest naar Bozar kwam om muziek te ontdekken, zoals zo goed als alle toeschouwers, gaf het trio tot vijf maal toe een staande ovatie met als resultaat vijf toegiften. Genereus noemen ze dat.

Recensie: Jose Carreras

Recensie Remy van Kesteren

desc

zaterdag 18 juni 2016 Hilvarenbeek, NLLayla Bil

De tent voor stage three op Best Kept Secret staat stampvol om harpist/componist Remy van Kesteren te zien. Een harpist op een popfestival? Het publiek lijkt het ook niet helemaal te snappen en lult dwars door het concert heen, en dat is jammer.

Recensie: Remy van Kesteren

Recensie 2Cellos

desc

dinsdag 31 mei 2016 Koninklijk Circus BrusselBert Hertogs

Als er één optreden is dit voorjaar dat met stip tot dé verrassing van het seizoen gerekend mag worden dan is het wel het optreden van 2Cellos in een uitverkocht Koninklijk Circus. Luka Sulic en Stjepan Hauser, beiden Kroaat, leverden een heerlijk eclectisch optreden af dat van klassiek, over filmmuziek, pop, dance, rock en metal ging. Een mix die moeiteloos gesmaakt werd door het dolenthousiaste en tamelijk jonge publiek dat maar al te graag meeklapte, meezong, en vooral de humor van het duo kon smaken. Al enkele jaren zitten fans te vragen aan Night of the Proms om deze twee talenten te boeken. Dat is ook gebeurd in 2011. Maar blijkbaar hebben de twee toen hun contract met PSE Belgium verbroken omdat ze een betere opportuniteit via Elton John kregen. Organisator Jan Vereecke vindt verder in zijn blogbericht van 2 januari 2015 dat de video’s van 2Cellos ‘gepimpt’ zijn en hij is muzikaal niet écht onder de indruk. Ten onrechte volgens ons want wie een live optreden van 2Cellos ziet, weet dat het sterke muzikanten zijn die een veelheid aan genres aankunnen, sterke arrangementen neerzetten en dat tevens overgieten met een komisch stukje theater, met wat pose ook dat deel uitmaakt van de show.

Recensie: 2Cellos

Recensie Hans Zimmer

desc

donderdag 14 april 2016 Paleis 12 Brussels ExpoCaro Dralants

Een bombastische geoliede machine als orkest, een koor met prachtige stemmen en Hans Zimmer aan de piano, gitaren en trommels. Een prachtige eerste ronde nam ons mee naar het harde verhaal van ‘Gladiator’, deed ons nostalgisch hartje sneller slaan met ‘The Lion King’ en bracht de speelse piraat in ons naar boven met ‘The Pirates Of The Caribbean’. Het tweede deel werd wat ruiger en was meer voor de metal en hardrock fans. Toch deden de klassieke strijkers niet onder. Soms was het wel  iets te bombastisch waardoor het gevoel van de muziek eventjes verdween. De componist bracht de emotie terug door steun te betuigen aan Brussel en het nummer ‘Aurora’ op te dragen aan de stad waarvoor hij een emotioneel geladen staande ovatie kreeg.

Recensie: Hans Zimmer

Recensie Lord of the Rings in Concert | The Two Towers

desc

zaterdag 26 december 2015 Sportpaleis MerksemBert Hertogs

Het Nationaal Orkest van België, het volwassenenkoor van Fine Fleur en het Borgerhoutse kinderkoor Waelrant brachten een uitmuntend filmconcert van Lord of the Rings The Two Towers. Zo’n concert om het met een torenhoog cliché te benoemen dat je door een ringetje kon halen. Toen co-organisator Jan Vereecke voor de voorstelling startte aankondigde dat ook het derde en laatste luik ‘The Return of the King’ te zien zal zijn in het Sportpaleis, op 30 december 2016 werd dat – niet meer dan terecht overigens – op luid applaus onthaald.

Recensie: Lord of the Rings in Concert | The Two Towers

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news