<<    >>

Recensie Will Tura Hoop doet leven ★★

desc

woensdag 12 september 2018 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Alle Studio Brussels en MNM’s ten spijt: met onze achtendertig lentes waren we de jongste kijker van de documentaire Will Tura Hoop doet leven in Kinepolis Antwerpen. Voor de avondvoorstelling was er maar 20 man afgezakt naar het bioscoopcomplex. Een groot succes kan je dat (voorlopig) bezwaarlijk noemen. In de zaal voornamelijk gepensioneerden, waarbij de vrouwen in de meerderheid waren. Fans die na het zien van de prent duidelijk ook wat ontgoocheld waren. ‘Niet menselijk genoeg’ was een terechte kritiek. Wij voegen daar graag ‘eenzijdig en beperkt’ aan toe.

Recensie: Will Tura Hoop doet leven ★★

Recensie Christopher Robin ★★★★1/2

desc

dinsdag 28 augustus 2018 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Een pleidooi voor onthaasting en een goede work-life balance, daarvoor gaat Christopher Robin (rol van Ewan McGregor) de jongste live actionfilm van Disney die geregisseerd werd door Marc Forster. De hoofdboodschap is er dus eentje voor de ouders waarvan minstens een carrière maakt en daardoor minder of nog nauwelijks tijd heeft voor zijn of haar gezin. ‘If I work really hard now, in the future our lives will be...’ zegt Christopher Robin waarop zijn vrouw Evelyne ‘Impressive? Worse? We don‘t care. We want you!’ antwoordt. Disney slaagt erin om maatschappijkritiek op een warme manier te verpakken zoals in die ene quote: ‘Als Madeline (de dochter van Christopher Robin, neergezet door Bronte Carmichael) je meer waard is dan je aktentas, waarom is zij dan niet bij jou?’. In deze Winnie de Poeh-film is Christopher Robin volwassen geworden, heeft ie al enkele jaren het Honderd Bunderbos verlaten en ingeruild voor het drukke Londen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vocht ie aan het front terwijl hij zijn vrouw Evelyne (rol van Hayley Atwell) en ongeboren kind moest achterlaten. Jaren later is ie efficiëntiemanager van Winslow, een bedrijf dat luxereiskoffers maakt. Maar de crisis slaat toe en Christopher Robin moet besparingsmaatregelen treffen. Het ziet ernaar uit dat er geen weg terug is dan enkele mensen ontslaan. Op weekend gaan met zijn gezin zit er dus niet in omdat hij op maandag zijn plan moet voorleggen aan de raad van bestuur van het bedrijf. Tot Poeh op een miserabele dag zijn vriendjes niet meer vindt in het bos en in Londen belandt…

Recensie: Christopher Robin ★★★★1/2

Recensie The Meg ★★★1/2

desc

vrijdag 24 augustus 2018 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Een heerlijke van de pot gerukte actiefilm is The Meg, ofwel Jaws 2.0 als je wil geworden. De ideale film om te zien na een drukke eerste week na de vakantie. Eentje om het verstand op nul te zetten dus en die in 4DX helemaal een spektakel is om naar te kijken omwille van de vele watereffecten onder andere. In België kende de prent naar verluidt de beste openingsdag van deze zomer. De prent heeft wereldwijd al zo’n 365 miljoen dollar opgebracht. Dat is bijna drie keer zo veel als het productiebudget. Jon Turteltaub (o.a. Cool Runnings en While you were sleeping) was regisseur van dienst. Turteltaub slaagt erin om voldoende humor te steken in de film zoals in de quote ‘Why don‘t you just put a tracker on it? Don‘t you guys ever watch Shark Week?’ van Morris (Rainn Wilson). Ofwel: hij neemt het genre zelf niet te veel au sérieux. Pittige kritiek levert ie op massatoerisme en ramptoerisme in zijn beeldvoering ook. In die zin dat wanneer de prehistorische haai in de buurt komt van een baai waar een gigantische massa op opblaasbare bandjes en meer van dat ronddobbert, je stiekem hoopt op een massale slachtpartij zoals het hoofdpersonage het ook stelt in de quote ‘Meg versus man isn‘t a fight... it‘s a slaughter.’ Die komt er – helaas – niet, maar de massahysterie, de angst in het water en het moment dat de megalodon even komt spelen met een man die in een waterbal op het water wandelt, is best wel entertainend…

Recensie: The Meg ★★★1/2

Recensie Mission Impossible Fallout ★★★★1/2

desc

dinsdag 31 juli 2018 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Wat een kanjer van een actiefilm is die Mission Impossible Fallout geworden! Twee uur en half slaagt de prent erin om ons diep tegen de rugleuning van onze Cosy Seat in Kinepolis Antwerpen te drukken alsof we tegen een gigantische snelheid aan het racen zijn. Niet alleen is er dat thema rond terreurdreiging, ook de emotionele laag (het hoofdpersonage Ethan Hunt dat Tom Cruise voor de zesde keer neerzet krijgt een menselijk kantje mee), het verschroeiende tempo van de vertelling, de heerlijke achtervolgingsscènes en de stunts die Cruise zelf voor zijn rekening nam, de gigantisch strakke spanningsboog, erg sterke acteerprestaties, de humor ook maar tevens de vele plot twists maken deze film erg straf. Nog voor de begingeneriek start, krijgt u al een gigantische plot twist op uw bord geserveerd. Magistraal. Of hoe Mission Impossible Fallout met stip een van de sterkste releases van deze filmzomer blijkt.

Recensie: Mission Impossible Fallout ★★★★1/2

Recensie Ant-Man and the Wasp ★★★1/2

desc

woensdag 25 juli 2018 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Waar was Ant-Man toen the Avengers de Infinity War verloren tegen Thanos en daardoor de helft van alle leven in het universum tot ontbinding overging? Het is een vraag waar we een antwoord op krijgen in Ant-Man and the Wasp, de jongste Marvelprent die in de bioscoop loopt. Weliswaar moeten de kijkers daarvoor wachten tot de aftiteling. Tijdens die end credits vernemen we het antwoord, erna teaset Marvel alvast naar de opvolger van Infinity War.

Recensie: Ant-Man and the Wasp ★★★1/2

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter