PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Shaka Ponk | Les Ardentes 2014

donderdag 10 juli 2014Parc Astrid Luik

Shaka

Een compleet van de pot gerukte act is Shaka Ponk. Cartoonesk ook met die geanimeerde aap (die naar de naam Goz luistert) die visueel de rode draad vormt doorheen het optreden. De stemmen van Frah en Samaha Sam worden door de effectmolen gedraaid wat hen een ijl stemmetje bezorgt. “Are you going loco? Are you going crazy?” kirt Frah waarop het publiek dolletjes zich laat horen. Onweer op komst of niet: de fans blijven er voor gaan én de band ook.

Sam zien we naar heer rechterborst grijpen, dan weer tussen twee nummers door imiteert ze het geluid van een aap. Frah gaat dan weer voor een arsenaal aan verschillende manieren waarop je ow yeah!” kan uitroepen alsof ie op het podium klaarkomt. Tijdens “Shiza Radio” kleurt het ledscherm achter de vocalisten vuurrood waardoor ze in tegenlicht komen te staan. Na een tijdje breekt de aap er door en zien we hem aan enkele snaren plukken, wat hier als een contrabas kan gezien worden. Beide zangers duiken de frontstage in om het publiek extra op te poken terwijl de hemelpoorten stilaan volledig open gaan.

De Franse alternatieve rockers laten hun elektrische gitaren scheuren, en tonen hun rockzijde wat contrasteert met songs waar de elektronische kaart de bovenhand haalt. “The white pixelape” heet hun vierde album ondertussen dat voornamelijk in Franstalig België blijkt te werken. Het mag dan ook niet verbazen dat de groep op 5 november 2014 in Brussel staat, in Paleis 12.

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter