PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie ABBA Gold Tribute

zondag 28 september 2014De Roma Borgerhout

ABBA

Stany Crets komt het podium op en kondigt aan: “Ik heb slecht nieuws. De groep staat in de file, en ze gaan er niet geraken. Daarom heeft De Roma mij gevraagd om in te vallen en dus zal ik de komende twee uur de ABBA hits zingen, a capella.” Gelukkig was dit een grap en maakt Stany Crets van deze aandacht gebruik om zijn show Songfestival, contest of the best te promoten. Daarnaast roept hij ook op om te doneren voor De Roma, want de zaal zal in de zomer van 2015 gerestaureerd worden.

Na deze oproep werd de show ingezet met Gimme gimme gimme. Al vanaf de eerste tonen was het moeilijk om op de stoel te blijven stilzitten. Het was dan ook een goed idee van de zangeressen om het publiek, vlak voor dat Mamma Mia begon, een simpele schouderbeweging aan te leren die ze zouden moeten uitvoeren tijdens Mamma Mia. De ene ABBA-hit na de andere werd op het publiek afgevuurd, maar wanneer de zangeressen solo zongen, was de tekst soms moeilijk verstaanbaar. Misschien was het geluid niet helemaal perfect afgesteld? Na enkele liedjes hadden we de indruk dat dit probleem van de baan was. 

In Money money money valt vooral het mooie timbre van “Frida” op. De swingende sfeer is volledig overgeslagen op het publiek en wordt tijdens Fernando extra gestimuleerd, omdat de zangeressen ons vragen om het refrein mee te zingen. Net wanneer we denken dat de stoelen echt wel in de weg staan, wordt de ambiance gekalmeerd door The Winner takes it all en I have a dream, twee rustigere nummers. In The Winner takes it all, viel vooral de hoge en feilloze stem van  “Agnetha” op. Maar de mooiste momenten waren, net zoals in de originele band, wanneer de zangeressen samen zongen. 

De groep is trouw gebleven aan ABBA. De songs leunden dicht bij de originele plaatjes aan en werden even levendig en muzikaal gebracht. Ook de kostuums en de podiumsetting deed ons denken aan de vroegere ABBA-optredens. Na de pauze wisselden “Frida” en “Agnetha” van kostuums. Ze kwamen op in een driekhoekvormige poncho: tijd voor Eagle. De covergroep had de echte ABBA-klassiekers uitgekozen: Take a chance on me, Super trouper en Dancing queen volgden elkaar op. Wanneer ze Lay all your love on me aanvatten, had het publiek dan ook de stoelen aan de kant geschoven en vormden een dansende ketting voor het podium. Het balkon stond recht, en een deel van de parade klom, onder toelating van “Björn”, op het podium. Dit was het hoogtepunt van de show. De grootste ABBA-fans uit de zaal, konden de covergroep duidelijk smaken, en wij ook. 

De ijverige dansers werden terug van het podium gestuurd, maar zijn niet meer op hun stoel gaan zitten. De dansbare songs Waterloo, Chiquitita en Thank you for the music werden als afsluiters gezongen. Het publiek was zeer heterogeen: we deelden onze tafel met enkele 65-plussers en voor ons zat een moeder met dochter die volledig in de muziek opgingen. ABBA Gold Tribute deed enkelen uit de zaal geloven dat ze van de echte ABBA-groep genoten. Een dikke pluim aan de hele productie achter deze show. We geloven dat sommigen in de zaal, dankzij jullie, een tweede jeugd beleefden. Wil je ABBA ook herbeleven? Meer info op: https://www.abbagoldeurope.com/

< Melissa Vermeulen >                                                             

De setlist:
Deel 1:

  1. Gimme gimme gimme
  2. Knowing me, knowing you
  3. SOS
  4. Mamma Mia
  5. Money money money
  6. Fernando
  7. The winner takes it all
  8. I have a dream
  9. So long

Deel 2:

  1. Eagle
  2. Ring ring
  3. Take a chance on me
  4. Super trouper
  5. Dancing queen
  6. Lay all your love on me
  7. Does your mother know
  8. Waterloo

Bis:

  1. Chiquitita
  2. Thank you for the music


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter