PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Lily Allen

vrijdag 23 oktober 2009Lotto Arena Merksem

Lily

Voor haar derde doortocht op Belgische concertbodem dit jaar koos Lily Allen voor de Antwerpse Lotto Arena. Buiten is het een grote drukte aangezien in het nabijgelegen Sportpaleis The Night of the Proms op het programma staat. We betreden de zaal en merken dat het podium een stuk voorwaarts is geplaatst en de eerste zijblokken met doeken zijn afgeschermd. Stilaan loopt de zaal toch vol en we zien een vrij divers publiek. Jong en oud, waarbij jong meestal gekoppeld is aan dat oud. Veel mama’s en/of papa’s die hun puberkinderen vergezellen. Ene DJ Crispin staat plaatjes te draaien vooraan het podium, maar slaagt er niet in het publiek op te warmen. Zijn grootste en misschien wel enige applaus krijgt hij als hij het podium verlaat.

En dan gaan de zaallichten uit en komt het grote doek, dat het podium verstopte naar beneden en zien we het grootse podium. Een showtrap, voorzien van de nodige lampen met daarop de muzikanten netjes op niveau’s verspreid. Bovenaan doet de rookmachine z’n werk en zien we Lily Allen uit de rook verschijnen. Als een echte showgirl komt ze de trap naar beneden gehuld in een pakje met luipaardmotief, netkousen en hotpants. Naast streetwise is la Allen duidelijk ook podiumwise. Haar schoenen met hoge hakken staan beneden te wachten en tijdens opener “Everyone’s At It” schiet ze deze snel aan.

Allen heeft het de eerste nummers moeilijk om boven het geluid van haar band uit te komen.

Er schort duidelijk iets aan haar stem en daarom gaat “LDN” enigszins verloren. Allen steekt meermaals een sigaretje op, naar eigen zeggen omdat ze een beetje nerveus is. Ze laat ook net voor “Never Gonna Happen” een grote pint Guinness aanrukken. “Chinese” is een nummer over heimwee, waar Allen zelf nog geen last van heeft. Antwerpen is pas de tweede stop op haar nieuwe Europese tournee. Ondertussen is haar lief gearriveerd in de coulissen en draagt ze “Who’d Have Known” aan hem op.

Meer en meer begint haar stem te haperen en wanneer ze even verdwijnt, leidt ze hier de aandacht van af met een kostuumwissel: een wel zéér kort kleedje waaronder ze dan nog eens met haar microfoon zit te frunniken. “Naïve”, een cover van The Kooks, wordt luid meegezongen door het jonge publiek. Na “Kabul Shit”, een b-kantje van The Fear, rept een crewlid zich met een tasje thee naar Allen. Ze heeft een keelontsteking vertrouwt ze ons toe, gevolgd door een giechel. Zelf vindt ze het maar een bad sign als men haar al warme dranken op het podium komt brengen. Ze heeft het duidelijk nodig want “Oh My God” laat ze ook grotendeels door het publiek meezingen.

Alle nummers worden in grote vaart erdoorheen gejaagd. Na een dik uur is ze weg en laat ze haar publiek joelen voor een bisronde. Nog een laatste trekje van haar sigaret nemend, komt ze terug met alweer een andere tenue aan, deze keer nog onthullender. Terwijl de mannelijke helft van het publiek gewoon kijkt en de vrouwelijke helft van het publiek zich afvraagt hoe alles zo strak blijft zitten in zo’n outfit wordt een lang uitgesponnen “Not Fair” afgewerkt. Afsluiten doet ze met een welgemeende “Fuck You”.

Lilly Allen was zeker niet op haar best in de Lotto Arena. Maar toch bleef ze enigszins overeind. Niet alleen door de Guinness en keeltabletten, maar vooral door haar goedlachs enthousiasme. Het logische zou zijn dat Lily Allen na haar Antwerpse concert met een tasje thee in bed kruipt en zorgt voor een goede nachtrust. Iets zegt ons dat ze dat niet zal doen.

< Nathalie Charlier >

De setlist:

1. Everyone’s At It
2. LDN
3. Back To the Start
4. 22
5. Him
6. Knock ‘em Out
7. Never Gonna Happen
8. Chinese
9. Who’d Have Known
10. I Could Say
11. Naïve (The Kooks cover)
12. He Wasn’t There
13. Littlest Things
14. Kabul Shit
15. Oh My God (Kaiser Chiefs Cover)
16. Everything’s Just Wonderful
17. Smile
18. The Fear

Bis

19. Not Fair
20. Womanizer (Britney Spears Cover)
21. Fuck You


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter