PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Ghost Rockers Voor Altijd

dinsdag 20 december 2016Kinepolis Antwerpen

Ghost
Foto: KFD

Op zaterdag 17 december 2016 vond de filmpremière van Ghost Rockers Voor Altijd? plaats in Kinepolis te Antwerpen. Rond twee uur ’s middags kwam de tourbus, die ook te zien is in de film, aangereden en stapte de cast uit om over de blauwe loper naar binnen te gaan. De cast werd opgewacht door fans en nam de tijd om deze te begroeten. Eenmaal binnen kregen de Ghost Rockers van Tatyana Beloy een ster voor hun eerste film.

De openingsscène van de film, is een concert. De intro van hun bekendste hit ‘Ghost Rockers’ klinkt doorheen de zaal. Enkele kinderen beginnen dan ook luidkeels mee te zingen. Wanneer de Ghost Rockers tijdens dat concert een nieuw nummer doorkrijgen van de Freebirds, slaan de zenuwen toe. “Alles, alles speel je kwijt?“ Wanneer de moeder van Jonas komt vertellen dat zijn oma overleden is, denken ze te weten wat de Freebirds willen zeggen en hebben ze het mysterie rond het nummer opgelost. Maar niets is minder waar. Wanneer Jimmy op de begrafenis een verdacht meisje ziet, (gespeeld door Demi Matenahoru, die je nog wel kent van “K3 zoekt K3”) ontdekt hij al snel dat het mysterie nog lang niet opgelost is.

Het meisje blijkt lid te zijn van een bende, die achter de vijf elementen zit. Wat blijkt? Dat net deze elementen ervoor zorgen dat ze contact hebben met de Freebirds. Jonas had twee van deze elementen geërfd van zijn grootmoeder. Wanneer de bende één van de elementen in bezit krijgt en de Ghost Rockers ontdekken wat die elementen zijn en doen, begint een hele zoektocht naar de drie andere elementen pas echt.

De film bevat veel spanning, muziek en humor, waar vooral kinderen, maar ook de oudere generatie, dol op zijn. Alleen al de acteerprestaties van al de acteurs zijn de moeite waard om deze film te gaan kijken. Zeker wanneer Mila, gespeeld door Tinne Oltmans, een akoestische versie brengt van ‘Belle’ op de begrafenis van Jonas’ grootmoeder, moesten enkelen toch een traantje wegpinken. Het einde is allesbehalve voorspelbaar. Wanneer je dacht dat alles duidelijk was, is er ineens nog een nieuwe plottwist. Het einde is van een hoog niveau, en dat mag je best letterlijk te nemen, want Tinne Oltmans en Door Van Boeckel spelen een fantastische scène op een dak, waar de harten van de fans toch iets sneller door gingen kloppen dan normaal. Het enige minpuntje daar was dat de laatste tien minuten sommige beelden minder duidelijk waren. Het beeld bleef relatief donker waardoor sommige details wegvielen en je iets beter moest kijken. Maar het neemt de spanning en je interesse niet weg.

Ghost Rockers voor Altijd? is een echte aanrader voor jong en oud. Als figurant was het extra fijn om het eindresultaat eindelijk op het grote scherm te zien. Figureren voor de film was ook helemaal anders werken dan voor de serie. Er waren andere camera’s bij betrokken en meer mensen achter de schermen dan voor televisie. Hoewel je na enkele seizoenen ondertussen wel weet hoe sommige scènes in elkaar zitten, blijft het eindresultaat verbazen.

Ghost Rockers Voor Altijd? speelt vanaf 21 december 2016 in de bioscoop. Wie Ghost Rockers ook nog ergens anders dan in de bioscoop wil zien: het derde seizoen loopt nog enkele weken op Ketnet. Daarnaast staan er ook nog veel optredens gepland tijdens de zomer en vanaf september 2017 touren ze met een nieuwe theatershow door Vlaanderen.

< Glenn Claes >

Deze recensie werd geschreven door een lezer van Concertnews.be die als gastredacteur uitzonderlijk onze hoofdredacteur wegens ziekte verving.


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news