PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie K3 Show 2017 voor tieners

zaterdag 8 april 2017Lotto Arena Merksem

K3

35000 toeschouwers ontvangt de K3 show in de Lotto Arena verspreid over drie dagen. Een heel pak minder dan de 60 500 toeschouwers die in het slotweekend van de K3 Afscheidstour de oude K3 kwam uitzwaaien vorig jaar. Het succes rond de afscheidstour vorig jaar lijkt dus grotendeels een mooi voorbeeld van 1+1=3 om een marketingterm te gebruiken. K3 speelde hun enige K3 show voor tieners in de Lotto Arena dit jaar voor een leeg balkon. De grootste verrassing van de jongste K3-show, naast het heerlijk freewheelen met Walter Baele was ongetwijfeld het moment toen Hanne, Klaasje en Marthe even de Uh oh’s uit Lumidees ‘Never leave you’ in de show integreerden. De tienermeisjes in het publiek vonden dat uiteraard helemaal te gek.

De kans dat K3 opnieuw de top 100 van Pollstar haalt in de categorie wereldwijde ticketverkoop 2017, lijkt erg klein. Vooral de Antwerpse shows van 14u waren dit jaar ei zo na uitverkocht, maar voor alle andere waren er immers nog (heel) wat kaarten over. Zelfde verhaal in Nederland, waar een optieshow op 25 februari 2017 om 11u in Zwolle te vroeg in verkoop werd gezet en dan ook redelijk snel terug uit verkoop gehaald. Het toont twee zaken aan. Eén: de hype rond de nieuwe K3 gaat stilaan liggen (‘Ushuaia’ moet voorlopig tevreden zijn met 4 keer platina in Vlaanderen terwijl ’10.000 Luchtballonnen’ goed was voor dubbel zoveel verkochte platen). Ten tweede blijkt de hype vooral een Vlaamse aangelegenheid. Logisch vermits de kijkcijfers van ‘K3 zoekt K3’ in Nederland onder de verwachtingen bleven.

Terwijl K3 op andere shows de kids vaak moet aanmoedigen om mee te doen, was dat tijdens de show voor tieners helemaal niet nodig. De fans – niet allemaal tieners overigens, er zaten ook wel wat kindjes in de zaal die blijkbaar lang mochten opblijven – zongen mee, zwaaiden mee, klapten mee in de handen en dansten mee. Nog een verschil: het publiek – veelal meisjes – reageerde ook anders. Bij het openingsnummer ‘Ushuaia’ bijvoorbeeld zat een sexy stukje choreografie, waarbij Hanne, Klaasje en Marthe even hun bovenlichaam lieten kronkelen (een golfbeweging waarbij ze hun rug hol maken, zo hun borsten naar voor brengen, om dit vervolgens te herhalen). Die move kon rekenen op ‘woehoew’-geluidjes bij de vrouwelijke tienerfans.

Centraal in deze show staat de diefstal van de drie kleuren van de regenboog – geel, blauw en rood – waardoor die nu wit geworden is. De regenboog op de jurken van Hanne, Klaasje en Marthe worden plots wit. We zien de meisjes zelf achteraan het podium hun gekleurde regenboogjes afscheuren van hun jurk en het podium ingooien. Daaruit blijkt nog maar eens dat Studio 100 er niet altijd rekening mee houdt dat je in een arena meer kan zien als toeschouwer, dan wanneer het publiek zoals in Flanders Expo uitsluitend achter elkaar zit en enkel een frontaal zicht heeft. Opnieuw zien we dus een basisfout op vlak van regie in een Studio 100-voorstelling opduiken terwijl Unidamu vol dergelijke fouten zit.

K3 probeert via ‘Alle kleuren’ terug kleur te krijgen in hun show. Maar dat lukt niet. Dankzij Captain Space (Walter Baele) – wiens pannenkoeken aan het plafond blijven hangen - komen ze te weten dat ze de ruimte met hem in moeten om zo de kleuren van de regenboog terug te halen. Op planeet Amoria zijn ze op zoek naar liefde en dus dachten ze daar dat wanneer ze het rood van de aarde stalen, hun hart sneller zou kloppen.  ‘Een planeet zonder liefde is als kabouter Plop zonder muts’ stelt Klaasje die het een goed idee vindt om ter hulp te schieten, maar blijkbaar zelf wel wat liefde kan gebruiken. Ze is naarstig op zoek naar een intergalactische lover. ‘Ik ben buiten het heelal bereikbaar. Ik heb een speciaal abonnement.’ laat ze weten aan de vier kandidaten op planeet Yammie die met haar willen trouwen. Ze vergeet weliswaar haar nummer mee te geven aan hen. Helaas dus voor de fans die met een notitieboekje in de hand klaarzaten. Wanneer ze later van haar tekst afwijkt en laat weten dat ze eigenlijk Van Leemhuyzen wel een knappe gast vindt, is Baele die deze rol speelt in Samson & Gert, blijkbaar van zijn melk(weg). Terwijl ie in een Samson en Gert-show erg ad rem overkomt, moet ie even zijn meerdere erkennen in de Nederlandse. Al wist hij daarvoor wel hetzelfde te doen met Marthe wanneer hij afscheid van K3 nam omdat ie vanavond nog naar planeet Viktor moest (een verwijzing naar Marthes vriend: Viktor Verhulst was dat nvdr.).

Op planeet Smiley stelt Hanne vast dat het er een triestige bedoening is. Daar dachten ze door de gele kleur te stelen, terug te kunnen lachen.  Maar het is uiteindelijk een grap die de meisjes uithalen met Captain Space die zijn ‘spacecake’ met slagroom in zijn gezicht krijgt, die de bewoners terug aan het lachen krijgt. Op planeet Yammie zijn ze dan weer al hun energie kwijt, vandaar dat ze de kleur blauw van de aarde stalen. Met ‘Play-O’, een stevig nummer met elektrische gitaren en drums, en K3 in cheerleaderoutfits – dat belooft voor de achtste editie van Night of the Giants in het Sportpaleis – bezorgen ze hen weer de energie die ze nodig hebben.

Tijdens de kledingwissels zien we het ruimteschip steeds omhoog gaan met C02-jets onderaan en zien we de drie K3s door de ruimte reizen met Captain Space in de video. Dat levert een paar leuke vondsten op. Zo krijgen we een Grote (knuffel)Beer te zien, Mieke Banaan (en niet Janneke Maan dus), en een man op een fiets die verse melk van de melkweg levert op de ledschermen.

K3 zingt tijdens de show live on tape, en zingt erg veel live in deze show (tijdens sommige refreinen neemt de voice over het weliswaar zeer duidelijk over). Ook het holebivriendelijke nummer ‘Prinsesje en superman’  haalde even de setlist. Al moet gezegd dat het vocaal net iets te hoog gegrepen blijkt voor de drie om dat al live te brengen. Dat het kort in een medley zit, heeft dus ook te maken met de zangcapaciteiten van de drie die nog iets te beperkt zijn. Minder gekende nummers zoals ‘Boembiboem’, ‘On va danser’, ‘Aliyee’, ‘Popgroep’ en zelfs het iets te repetitieve ‘Love Boat Baby’ zorgden voor de dipjes in de show.

Daartegenover stond wel dat de drie op de een of andere manier heel wat losser op het podium stonden dan pakweg op Maanrock afgelopen zomer. Toen ze ‘de 3 biggetjes’ brachten, dansten ze met drie en leek het aanstekelijke ‘5,6,7,8’ van Steps die dezelfde avond hun comeback op Belgische bodem brachten in de Ethias Arena, niet ver weg. Het was een van de eerste momenten dat we K3 magie zagen tussen de nieuwe K3-leden op een podium. We zagen hen genieten en fun hebben, en zagen drie meisjes die goed met elkaar opschieten op het podium. Het is dat wat we totnogtoe misten bij hen: naturel uitstralen, minder focus, meer het moment vangen en waarom niet dat sensuele wat meer uitspelen (vermits de tienermeisjes in het publiek dat ook wel lustten). Wat meer ‘Let it go’ (‘Laat het los’) dus om Disney te quoten.

< Bert Hertogs >

De setlist:

 1. Ushuaia
 2. Alle kleuren
 3. Aliyee – Popgroep – De 3 biggetjes
 4. Love Boat Baby
 5. Verliefd
 6. Jij bent de bom
 7. Boembiboem – On va danser -   Uh oh (stukje ‘Never leave you’ van Lumidee)
 8. Iedereen K3 – Prinsesje en superman  - Hallo K3
 9. Oya lélé
 10. Play-O
 11. Heyah Mama – Mamasé – Eyo!
 12. 10 000 Luchtballonnen


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

 • Newsletter
 • Facebook
 • Twitter