PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Cars 3

dinsdag 25 juli 2017Kinepolis Antwerpen

Cars

In Cars 3 krijgt Bliksem McQueen er een stevige concurrent bij met Jackson Storm, een racewagen van de nieuwe generatie vol hi techsnufjes. Storm heeft ook de mogelijkheid om in de beste omstandigheden te trainen, in een centrum, via een straffe simulator. Het nummer 95 haalt het beste uit zichzelf maar moet steeds zijn meerdere erkennen in Storm. Ook wanneer de ene na de andere veteraan en vriend van de populaire rode wagen er de brui aan geeft ofwel door met pensioen te gaan of koudweg onstlagen wordt door de sponsors, blijft hij ervoor gaan. Tot ie aan het einde van het seizoen zwaar crasht. Vraag is of de ster van weleer het nieuwe seizoen nog wel aan de start zal staan.

Cars 3 werd opnieuw geregisseerd door Brian Fee. De Vlaamse regie is in handen van Anne Mie Gils. Herbert Flack neemt de rol van Hudson Cornet voor zijn rekening. Hij is het die de mentor is van Bliksem McQueen (ingesproken door Jan Schepens). Ella Leyers neemt de rol van Cruz Ramirez voor haar rekening. Zij zal via Sterling, de nieuwe eigenaar van Rust-eze, Bliksem McQueen terug op niveau moeten krijgen. Alleen vindt ze dat ze een seniorenprogramma moet afwerken met hem... Maar het nummer 95 wil zo snel mogelijk op de simulator. Daar blijkt ie helemaal niet klaar voor. Ook daar crasht ie. William Boeva is dé uitdager van Schepens als Jackson Storm.

Maar is al die hi tech wel zo onfeilbaar? Zitten er in een autorace soms geen onverwachte zaken waar je steeds op moet kunnen inspelen? Het is Luk de Koninck die als Smokey Bliksem McQueen opnieuw de zin en het inzicht geeft in wat een goed racepiloot maakt tot wat ie is. De nieuwe generatie blijkt misschien wel te kloppen, dat blijkt ook uit een oude pelliculefilm. Herhaalt de geschiedenis zich dus niet gewoon?

Maar Bliksem McQueen heeft wel erg hoog ingezet. De volgende race zal ie winnen, of het betekent het einde van nummer 95. Cars 3 gaat dus over zich aanpassen aan nieuwe omstandigheden en ervaring doorgeven aan een nieuwe generatie. Maar de film gaat even goed ook over vrouwen kansen bieden om hun talent te ontplooien in een door mannen gedomineerde wereld. Hoewel de scène na de aftiteling best wel grappig is, mist deze prent voldoende humor en catchy songs. Het is een goeie film maar ook niet meer dan dat.

Cars 3 – die omwille van de race en demolition derby scènes optimaal tot zijn recht komt in 3D en op het grote scherm van de bioscoop – wordt voorafgegaan door de kortfilm Lou. Het gaat over een Lost and Found op school. Maar vooral ook over een tiener die andere leerlingen pest, terwijl ie zelf vroeger gepest werd. Hij komt tot het inzicht dat zijn gedrag niet OK is.

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter