PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Waarom Ghost Rockers nooit het succes van Spring evenaarde

zondag 04 februari 2018


Waarom

Ghost Rockers mag op het Gala van de Gouden K’s dan wel het meeste awards in de wacht gesleept hebben, toch zal niemand, nu de serie afgelopen is, ons tegenspreken dat de band en de serie nooit het succes geëvenaard heeft als dat van Spring jaren geleden.

Dat komt heel eenvoudig omdat Spring destijds de ene hit na de andere aan elkaar reeg, gedraaid werd op de radio én te horen was op allerlei fuiven (van jeugdverenigingen en dergelijke). ‘Spring’ haalde acht weken de eerste stek in de Ultratop in 2003, ‘Met de trein naar Oostende’ was goed voor drie weken brons in 2004 terwijl ‘Jong’ in 2003 en ‘Jan zonder vrees’ het jaar erna elk een week goed waren voor een vijfde plaats. Ook ‘Te min voor Anja’ haalde de top 10 in de charts in 2003 met een mooie achtste plaats en vertoefde daar drie weken.

Zo ver is het nooit gekomen bij Ghost Rockers. De titeltrack van hun band kwam niet verder dan de tipparade (plaats 6) in 2014. Zeker, Ghost Rockers heeft de tijd wat tegen zich. De platenverkoop is niet te vergelijken met wat die vijftien jaar geleden was. Maar Spring had ook gewoon veel betere, degelijke songs die dansbaar waren en zijn. Kijk maar wat die nog veroorzaakten tijdens Throwback Thursday in het Sportpladijs onlangs.

Met Jelle Cleymans als frontman had de band ook een veel sterkere lead zanger dan Tinne Oltmans. Ook tijdens het Gala van de Gouden K’s stond Tinne er onvoldoende. Zo kende ze een timingprobleem in de medley bij ‘De film van ons leven’ en kwam haar bij momenten schelle stem wel erg bibberend en soms onvoldoende toonvast over (bijvoorbeeld tijdens ‘Help mij’, ‘Alles’ en ‘De film van ons leven’).

Hoewel Ghost Rockers als band wil blijven doorgaan zo vertelden de acteurs eerder in een interview met Concertnews.be, lijkt het aannemelijker dat de groep een stille dood zal sterven na deze laatste triomftocht in Paleis 12. Links en rechts suggereren bepaalde bronnen die dichter bij Studio 100 staan dan wij dat hun optredens in de Shop dit najaar ook wel eens dé finale zou kunnen betekenen. De eerste show van Ghost Rockers ging drie jaar geleden door in Petrol in een vergelijkbare setting. De cirkel is dan rond. Ondertussen storten de acteurs en actrices zich al een tijdje op andere muzikale projecten waardoor de vraag zich stelt of het contractueel en agendatechnisch nog wel haalbaar zal zijn hen bij elkaar te blijven brengen.

Ghost Rockers won tijdens het Gala van de Gouden K’s de awards voor Beste Band, Beste Kus (Jonas en Mila), Grave Griet (Tinne Oltmans), Ketnetserie, en Ketnetacteur/-trice (Tinne Oltmans). Lijkt de MIA’s al jaren op de Live Nation Belgium Awards, dan kan dat ook van het Gala van de Gouden K’s stilaan gezegd worden waar Studio 100-producties domineren. Dominante commerciële spelers in de business lijken via deze formats vooral aan zelfbediening te doen.

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter