PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Game Night ★1/2

woensdag 11 april 2018Kinepolis Antwerpen

Game

De plottwist te veel. Die levert Game Night van John Francis Daley en Jonathan Goldstein op. Annie (Rachel McAdams) en Max (Jason Bateman) zijn erg competitief ingesteld en leren elkaar kennen op een spelletjesavond. Tinky Winky – het antwoord op een quizvraag die ze beiden op hetzelfde moment geven – brengt hen samen. Ze trouwen maar blijven kinderloos. Dat komt omdat de spermacellen van Max niet snel genoeg zwemmen, wat wellicht het resultaat is van te veel stress in zijn lichaam. Camille Chen speelt de rol van hun dokter Chin en blijkt geïnteresseerd te zijn in Max’ broer Brooks die knapper is. Die organiseert een spelletjesavond waar iemand gekidnapt zal worden. Doel is om de man of vrouw in kwestie zo snel mogelijk te vinden. De prijs is een dure Corvette Stingray.

Maar niet alles verloopt volgens plan. Brooks wordt écht gekidnapt terwijl zijn gasten denken dat het allemaal gewoon erg goed gespeeld is en deel uitmaakt van het spel. Annie en Max volgen het signaal van de smartphone van Brooks. Kevin (Lamorne Morris) en Michelle (Kylie Bunbury) gaan dan weer door een relatiecrisis wanneer zij eerder tijdens een drankspelletje toegaf dat ze ooit seks had met een celebrity. Ze dacht dat ze Denzel Washington aan een tankstation ontmoette, maar bleek zich te vergissen. Zij en Kevin volgen de aanwijzingen van het originele spel dat Brooks bestelde bij ‘Murder we wrote’. Ryan (Billy Magnussen) van zijn kant neemt steeds een nieuwe blondine mee naar een spelletjesavond die zelden succesvol blijkt. Ook nu is het niet anders. Deze keer vergezelt Sarah (Sharon Horgan) hem. Ze trekken naar de firma ‘Murder we wrote’ zelf waar Brooks het spel besteld heeft wat een hilarische scène oplevert wanneer Ryan dollars op tafel legt en die een voor een traag in de richting van de eigenaar duwt om zo meer info te bekomen.

Annie en Max vinden Brooks die vastgehouden en geblinddoekt wordt in een groezelige bar. Ze zijn ervan overtuigd dat het nog steeds een spel is, tot ze er met de schrik vanaf komen en zij een kogel jaagt door de arm van Max. De wonde ontsmet ze door aanwijzingen op haar smartphone te volgen. Ontsmetten doet ze de zaak door champagne boven te halen uit een nachtwinkel terwijl ze handschoenen om te poetsen gebruikt. Tot ze vaststelt dat de kogel er door de andere kant gewoon heen is gegaan en ze helemaal geen kogel te zoeken heeft in de arm van haar echtgenoot. Brooks geeft toe dat ie eigenlijk al zijn ganse leven valsspeelt. Ook zo toen hij met zijn broer vroeger Zeeslag speelde. Dan zette hij hem voor de tv zodat ie in het spiegelbeeld kon zien waar hij zijn schepen zette. Brooks geeft mee dat ie op de zwarte markt zaakjes doet. Hij weet dat de Bulgaar op zoek is naar een juweel in de vorm van een paasei dat Marlon Freeman bezit.

Het gezelschap trekt naar de buur van Annie en Max, politieagent Gary om daarmee te spelen. Dat is een voorwendsel om info te bekomen via de politiedatabank wie die Freeman is. In feite vinden ze Gary (Jesse Plemons) niet zo tof vandaar dat ze hem niet meer vragen om mee te doen met hun spelletjesavonden. Max geraakt makkelijk in de database omdat Gary’s paswoord ‘Debbie’ is, genoemd naar diens ex. Ze ontdekken dat Freemans echte naam Donald Anderton is, en stellen vast dat bij Anderton een vechtavond georganiseerd wordt voor rijkelui. Ryan slaagt erin het ei uit de brandkast te halen die open staat. Tot dat ontdekt wordt. Dan moeten de vrienden zien te ontsnappen door het ei naar elkaar te gooien, een klassiek balspelletje.

Wanneer ze afspreken om het ei te geven in ruil voor Brooks, volgt de ene plotwending na de andere in deze Game Night. Gesuggereerd wordt dat Gary achter alles zit, en het toch maar een spel in een spel is. Maar dan wordt ie toch neergeschoten door de Bulgaar, en lijkt er plots geen nepbloed aan te pas te komen. Het ei is ondertussen stuk. Het bevat een waardevolle lijst met namen, getuigen die bescherming genieten waar de Bulgaar naar op zoek is. Brooks slikt het papiertje in en wordt opnieuw gegijzeld. Deze keer wil de Bulgaar er met hem vandoor via een privévliegtuig. Net zoals Liam Neeson in het vier jaar oude ‘Taken 3’ deed, moeten Max en Annie op tijd met die Corvette het opstijgende vliegtuig neerhalen door het landingsgestel te rammen. Tijdens de end credits en op het einde van de aftiteling krijgt de ganse film opnieuw een extra wending. Kortom: het zijn naar ons te veel plottwists om de zaak nog min of meer leuk en geloofwaardig te houden, laat staan te kunnen volgen.

Ook al integreert de film onder andere ‘Don‘t Stop Me Now’, ‘We are the champions’ van Queen en ‘Quando Quando Quando’ van Engelbert Humperdinck, toch is deze prent – met zijn vele dipjes – wat ons betreft geen winnaar. Daarvoor is de spanningsboog bij momenten wel erg slap en dus laat Game Night ons finaal dan ook koud.

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter