PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Steracteur Sterartiest Live ★★1/2

zaterdag 25 augustus 2018Gemeentepark Schoten

Steracteur

Aan de publieksopkomst te zien op Parkhappening Schoten lag de recentste editie van Steracteur Sterartiest wel erg ver achter ons. Lees: de hype, voor zover die er al was voor dit gladde en zielloze tv format dat net zoals andere muziekprogramma’s geen bal met muziek, toonvastheid, uitstraling, podiumvastheid,  spel, enz. te maken heeft, lijkt ondertussen bijna volledig verdwenen op een eenzame #teamtinne trui links en rechts na die we in het publiek ontwaarden. Michiel mag dan wel de winnaar van het programma geweest zijn, diegene die ons tijdens de live show in Schoten wist omver te blazen, heeft een gespierd rechter schouderblad (nooit gedacht dat we dat ooit sexy zouden vinden bij een vrouw, maar vanaf nu dus wel), een rode broek met ruitjes aan en toonde vooral hoeveel stijlen zij moeiteloos aankan. Van een gevoelige ballad (Wereld zonder jou) met Michiel, met stip het strafste duet van de avond, over een degelijke, zelfs bij momenten zwoele popversie van Clean Bandits ‘Rockabye’ waarbij ze de fans liet meezwaaien, over de soul/funk van The Jackson 5 ‘I want you back’, wat op Parkhappening Schoten foutief aangekondigd werd als een song van Michael Jackson, tot de rock in ‘Vertigo’ van U2 met de andere artiesten, ze kon het allemaal moeiteloos aan. Over een héérlijke korrel beschikt ze ook, lekker laag kan ze gaan en zo haar stem body geven, terwijl ze ook licht en frêle kan zingen in de hoogte hoewel we geen fan zijn van haar ‘Don’t worry about me’. Wat ons betreft speelde Ianthe Tavernier kortom iedereen naar huis in Schoten. Als er een artieste dus is waar we meer van wilden zien dan dat schouderblad, en graag een uur lang of langer, dan was zij het wel. Wat zit die in godsnaam nog te doen in dat marginale low budget vtm programma de Buurtpolitie?

Yep, #teamtinne mag weer in de pen kruipen en op social media hun ongenoegen uiten ten opzichte van onderstaande. Feit is dat Tinne Oltmans met haar stem die erg klassiek en dus braaf overkomt niet dat rijke palet kan brengen dat Ianthe wél kan. Geef Oltmans een rocknummer en haar frêle stem wordt – zoals in Schoten het geval was – in no time overstemd door de band. Lees: dat genre ligt misschien wel bij haar persoonlijkheid, het past gewoon niet bij haar stem. Vertigo en Tinne Oltmans: geen goed idee dus. Gio’s performance had dan weer een chronisch gebrek aan punch. Tekenend was zijn fletse versie van 24K Magic van Bruno Mars dat naar beneden getransponeerd werd. Gevolg: de mayonaise pakte voor geen meter. Met ‘Sorry’ en ‘Sexy als ik dans’ wist ie nog min of meer het publiek te boeien.

Conclusie: we zagen 1 artieste (Ianthe) alles geven op het podium in Schoten. Zo veel plezier scheen zij te hebben om op te mogen treden en haar ding te mogen doen. In die zin ging ze er soms Nataliagewijs wat over. Dat is voor haar een werkpunt (net als voor Natalia haar ganse carrière al). Wanneer de gebaren immers te groot zijn komt het al snel grotesk en lachwekkend over. Tijdens ‘Vonken en vuur’ kwam ze immers over als een hyperkinetisch bronstig springkonijn. Leren doseren moet ze dus. Wat gas afnemen is overigens moeilijker dan gas bijgeven.

Gio en Tinne stonden op dat vlak naar onze mening te vlak te performen, te braaf op het podium waardoor geen enkele song van hen er voldoende uitsprong. En Michiel? Die had te kampen met gigantische microfoonproblemen bij de start van het concert waardoor zijn stem maar niet door de geluidsmix kwam tijdens ‘Een ster’, een geluidsmix die over de ganse show bekeken trouwens erg slecht was. Zo werden de stemmen van de artiesten constant weggemoffeld achter de live band op dat ene moment na toen Michiels stem tijdens ‘Een ster’ ineens super luid en wél vooraan geplaatst werd. Michiel groeide net zoals in de wedstrijd wel tijdens het concert en won duidelijk aan vertrouwen met puike versies van ‘Wereld zonder jou’ met Ianthe en ‘Shut up and dance’ met de anderen. We moeten er verder niet flauw om doen dat hij qua podiumuitstraling er eerder als een grijze muis uitziet, die wanneer hij in Brussel Centraal zou wandelen tijdens de ochtendspits op een weekdag niet eens zou opvallen in de massa. Ianthe daarentegen, al dan niet met ontbloot gespierd rechter schouderblad …

< Bert Hertogs >

De setlist:

 1. Black Eyed Peas (iedereen)
 2. Piano Man (Michiel)
 3. I’m with you (Tinne)
 4. Rockabye (Ianthe)
 5. 24K Magic (Gio)
 6. Sky full of stars (Tinne)
 7. Een ster (Michiel)
 8. Vertigo (iedereen)
 9. Sorry (Gio)
 10. I want you back (Ianthe)
 11. Good God (Tinne/Ianthe)
 12. Don’t worry about me (Ianthe)
 13. Wereld zonder jou (Michiel/Ianthe)
 14. Gers Pardoel + Sexy als ik dans (Michiel/Gio)
 15. One way or another (Gio/Tinne)
 16. What’s the pressure (Tinne)
 17. Shut up and dance (Michiel/iedereen)
 18. Vonken en vuur (Michiel/iedereen)
 19. Uptown funk (Michiel/iedereen)


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

 • Newsletter
 • Facebook
 • Twitter