PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Niels Destadsbader ★★★★

zondag 26 augustus 2018Stadscentrum Mechelen

Niels
Foto: Maanrock

Een aantal media heeft zich serieus vergist door een tijd geleden te orakelen dat Bazart de nieuwe Clouseau zou worden. Als er één band of artiest van de nieuwe generatie aan de vooravond staat om misschien wel zo’n carrière te kunnen uitbouwen in Vlaanderen, dan zal het wel Niels Destadsbader zijn. Ondertussen heeft ie twee jaar na elkaar een zomerhit beet. Vorig jaar scoorde ie met ‘Skown meiske’, een cover van Alvaro Soler. Dit jaar heeft ie prijs met ‘Verover mij’ naar ‘Believe’ van K’s Choice. Zeker, op Maanrock moest de dertiger het grotendeels van al die covers hebben. En je kan best wel een kritische noot plaatsen bij het feit dat het blijkbaar ondertussen zo dramatisch gesteld is met het Nederlandse lied, dat het genre het in onze regio moet hebben van covers. Maar toch… De zanger met Kortrijkse roots bleek verdomd goed gekeken te hebben naar wat de Borsato’s en Wautersen (dat draaien met die kont tijdens ‘Een beetje verslaafd aan jou’, die choreografie op ‘Dansen’ waarbij het publiek simultaan een stap naar rechts en vervolgens links zet, het publiek  laten meeklappen en meezwaaien alsof de ruitenwisserstand van de armen en handen van het publiek in Mechelen op maximum staat tijdens ‘Skown meiske’  bijvoorbeeld) van deze wereld al jaren doen. Op Maanrock bleek Destadsbader de perfecte entertainer van een oerdegelijk popconcert. Eén van de hoogtepunten? Het moment toen ie een van zijn grootste fans, Anouk, een meisje met een mentale beperking op het podium haalde en met haar op de rand van het podium ging zitten. Haar hoofd tegen het zijne als een verliefd koppeltje leggend terwijl ie ‘Ik heb je lief’ van John Legend bracht.

(lees verder onder de video)

Ik heb je lief. @niels_destadsbader en Anouk live op #Maanrock18.

Een bericht gedeeld door Concertnews (@concertnieuws) op

Destadsbader had het ganse optreden trouwens oog voor iedereen op Maanrock. Zo betrok ie ook de fans die het optreden op de Grote Markt in Mechelen meemaakten vanop het balkon tijdens ‘Tranen met tuiten’. Al bij opener ‘Vandaag’ ging ie voor een sit down waar het publiek maar al te graag aan meedeed en rechtveerde op het moment dat hij het wou terwijl het publiek de lyrics van ‘Een beetje anders’ kennelijk van voor naar achter kende en met veel plezier meezong terwijl de pianoakkoorden van Miguel Wiels en de gitaarakkoorden de muzikale begeleiding bepaalden.

Meer dan 25.000 exemplaren zijn er al verkocht van ‘Dertig’, het tweede schijfje van Niels Destadsbader waarvoor hij zijn fans hartelijk dankte. ‘Ik neem je mee’ zong ie dat de toeschouwers in no time aanvulden met ‘op reis naar het paradijs.’ terwijl ‘Paradijs’ ook even een knappe gitaarsolo meekreeg. Vakkundig deelde hij het publiek in twee op tijdens ‘Mona Lisa’. De ene helft mocht ‘na na na Mona Lisa’ zingen terwijl de andere helft het ‘wohoho’-gedeelte voor haar rekening mocht nemen. ‘Wohoho’-refreinen doen het altijd goed op festivaloptredens, op Maanrock was dat niet anders. Niet alleen scoorde Niels Destadsbader met ‘Mona Lisa’ daarmee, ook de oho’s uit  ‘Dansen’ bleken een schot in de roos.    

Heerlijke humor ontdekten we ook tijdens de set van Niels Destadsbader toen ie ‘Ik ben een beetje verslaafd aan jou’ door zijn vrouwelijke fans liet zingen en daarbij droog ‘Dankuwel daarvoor’ antwoordde. Dankbaarheid toonde de zanger ook naar de toeschouwers omdat ze ondanks de regen toch bleven staan. De zanger en zijn zeskoppige live band brachten gewoon een erg goeie set op Maanrock: ze hielden de vaart van het concert erin en bleken niet minder dan voor het volle pond te gaan.

Dat zagen we nog maar eens bevestigd toen Niels Destadsbader – een podiumbeest, zoveel mag duidelijk zijn – de frontstage in dook tijdens ‘Sara’ en de zanger zijn lyrics veranderde in ‘Ik kom naar je toe. Maanrock we love you.’ Mechelen geloofde kortom een uur lang in Niels Destadsbader, en wij samen met Mechelen. Straf popconcert dus waarbij de dertiger toonde dat hij de truuks uit het Grote Showbizzboek duidelijk onder de knie heeft. Vernieuwend mag het dan allemaal misschien niet zijn, en ja, Destadsbader komt behoorlijk glad en afgeborsteld over ook met dat rode geruite hemd aan waar op de achterkant de wat kleffe tekst ‘When we have each other we have everything’ in witte letters stond, maar met deze popshow deed Niels Destadsbader wat ie moest doen op Maanrock: entertainen en daarmee een groot publiek (jong en oud) bereiken. Daarin is ie minstens geslaagd met onderscheiding.

< Bert Hertogs >

De setlist:

 1. Vandaag
 2. Een beetje anders
 3. Paradijs
 4. Mona Lisa
 5. Ik heb je lief (cover John Legend, opgedragen aan fan Anouk)
 6. Tranen met tuiten
 7. Een beetje verslaafd aan jou
 8. Hey pa
 9. Ik ben van ’t stroate (cover The Dinky Toys)
 10. Gloria
 11. Speeltijd
 12. Het licht gaat uit
 13. Dansen
 14. Sara
 15. Skown meiske (cover Alvaro Soler)

Bis:

 1. Verover mij (cover K’s Choice)


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

 • Newsletter
 • Facebook
 • Twitter