PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Corgi ★★1/2

woensdag 3 april 2019Kinepolis Antwerpen

Corgi

Met Corgi brengt het Belgische productiehuis nWave Pictures een animatiefilm in de bioscoop die over koningin Elisabeth II gaat en haar voorliefde voor corgi’s die ze al sinds kindsbeen heeft. De Queen heeft zo’n dertigtal van dergelijke honden gehad tijdens haar regeerperiode. Nieuwe honden neemt ze niet meer aan omdat ze niet wil dat ze achterblijven wanneer zij zou sterven. Het fictieve verhaal van deze prent is van de hand van John R. Smith en Rob Sprackling. Ben Stassen en Vincent Kesteloot stonden in voor de regie.

Koningin Elisabeth II heeft een nieuwe pup, een corgi, die ze Rex (stem van Jelle Cleymans) noemt. Het is meteen haar favoriete hond en ze zal hem dan ook al snel de speciale leiband geven en hem anders dan de andere honden behandelen. Charlie (stem van Kobe Van Herwegen) is jaloers ook omwille van Rex’ populariteit inclusief merchandisinglijn en doktert een gemeen plan uit wanneer Rex in ongenade is gevallen van de koningin. Samen vluchten ze uit Buckingham Palace. Charlie gooit Rex in de bevroren vijver van een park. Met wat ketchup, een kippenbout en de leiband van de hond ensceneert ie de dood van Rex. De Queen (stem van Wanda Joosten) en haar man prins Filip – die het niet zo voor honden heeft omdat zijn vrouw meer aandacht schenkt aan de viervoeters dan aan hem – denken dat Rex het slachtoffer is geworden van wolven en geven Rex een graf. Dat nieuws haalt ook de covers van de Britse pers.

Rex heeft echter de moordpoging overleefd en komt terecht in het dierenasiel. Daar worden hondengevechten gehouden wanneer de oppassers even niet goed opletten. Rex heeft ondertussen het hart veroverd van Wanda (stem van An Lemmens) terwijl zij een koppel vormt met een veel ruigere hond die tevens de hondengevechten organiseert. Het komt tot een gevecht tussen de twee waarbij Wanda uiteindelijk partij zal moeten kiezen voor een van de twee. Kan Rex het halen en geraakt ie op tijd in Buckingham Palace voor Charlie officieel als de nieuwe favoriete hond van de Queen erkend wordt?

Corgi kent een trage start, en het ritme van de ganse prent zit niet meteen lekker. Ook halfweg sleept de animatiefilm iets te veel. Knap is weliswaar de animatie, de tekeningen van Buckingham Palace, de Londense straten, parken, de Queen’s Guard, enz. Ook Melania (stem van Clara Cleymans) en Donald Trump (stem van Ivan Pecnik) komen op visite op Buckingham Palace en zijn erg realistisch getekend terwijl de Queen toch wel een stuk jonger afgebeeld wordt dan ze is. De Amerikaanse president lapt zowat alle protocol aan zijn laars door constant selfies te nemen met de Queen, Melania komt over als een tuttebel die ook haar hondje (o.a. met fuchsia oogschaduw) overdreven opmaakt. De koninklijke corgi’s van de Queen krijgen overigens – en dat klopt met de realiteit – elk een maaltijd voorgeschoteld op een aparte plateau door het personeel. Het dieet dat de honden krijgen en kregen werd overigens steeds door experts goedgekeurd.   

Corgi laat helaas wat taalhumor liggen. ‘Ze heeft me aan het lijntje’ is zowat het enige boeiende dat we optekenen, gezegden als ‘Iemand aan het lijntje houden’ of ‘geen slapende honden wakker maken’ laat de prent zelfs helemaal liggen wat onbegrijpelijk is. Hoewel we de film dus maar matig vinden, zal ie wellicht deze paasvakantie zijn publiek vinden. ‘Seks – er zit een onstuimige scène in de film met Melania’s hond die Rex in no time wil verleiden en aanzetten tot dé daad - beestjes en kindjes dat werkt altijd’ zei een hoofdredacteur van een lokaal tv station ons ooit. Benieuwd of dat ook nu het geval gaat zijn.

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter