PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Waarom Ketnet een probleem heeft met #LikeMe

zaterdag 06 april 2019


Waarom

Foto: VRT

De bedenker en choreograaf van de populaire Ketnetreeks #Likeme zit in de cel. De onderzoeksrechter heeft hem dinsdag aangehouden. Hij wordt verdacht van verkrachting ten aanzien van minder- en meerderjarigen, aanranding van de eerbaarheid en aanzetten tot ontucht.

Ketnet-netmanager Maarten Janssen: “Hier schrikken we erg van. We moeten nu het gerecht in alle sereniteit het onderzoek laten voeren, en de resultaten daarvan afwachten.“

Concertnews.be vindt de reactie van de VRT wel erg licht in dit kader. Kennelijk vindt men aan de Reyerslaan interne procedures belangrijker dan de daden die het Antwerpse parket stelt. Een presentator en quiz werd van het scherm gehaald enige tijd geleden terwijl het parket nog geen onderzoek had ingesteld over mogelijke stalking door die presentator. De verdachtmakingen in het geval van de #LikeMe-bedenker en choreograaf zijn van een heel andere orde.

We stellen vast dat de VRT een weinig transparant beleid hanteert, sterker nog een dat ruikt naar twee maten en twee gewichten hanteren, wanneer er vermoedens zijn van grensoverschrijdend gedrag. Om kort te gaan: Ketnet, de VRT dient volgens ons consequent te zijn met de zaak rond het schermgezicht en een quiz die het van antenne haalde. Concreet vindt Concertnews.be dat #LikeMe dus van ketnet.be, VRTNu en uitgesteld kijken via digitale televisie gehaald moet worden. Daarnaast is het gepast om respect te tonen voor mogelijke slachtoffers door #LikeMe in Concert, morgen, op 7 april 2019 in de Lotto Arena te annuleren.

Concertnews.be vindt het ongepast om in het huidige klimaat dat rond de #LikeMe-reeks heerst naar #LikeMe in concert te gaan. Daarom besloot de redactie van een van de grootste cultuursites van dit land om geen verslag uit te brengen van #LikeMe in Concert. Wij hopen op het begrip van onze lezers en hopen dat andere media onze visie volgen.

Bert Hertogs
de auteur is hoofdredacteur van Concertnews.be en in die hoedanigheid lid van de Vlaamse Vereniging van Journalisten


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter