PDF-versie voor persoonlijk gebruik

#LikeMe gaat verder en Concertnews.be ook

maandag 08 april 2019


#LikeMe

Het nieuws dat Concertnews.be afgelopen zondag geen artikel wou schrijven over #LikeMe in Concert in de Lotto Arena heeft heftige reacties teweeggebracht bij onze lezers en fans van #LikeMe. Wij hebben alle begrip voor de emoties - met onbegrip en woede als meest voorkomende - die ons bericht heeft opgeroepen. Soms waren die fel overtrokken. Neen, wij hebben niets tegen #LikeMe, nooit gehad overigens. We gaven de serie een compliment via Twitter, organiseerden een wedstrijd waarbij je de 2CD kon winnen, fotografeerden de cast op de première van Spamalot, …

Vandaag laat de VRT weten dat het tweede seizoen van de populaire Ketnetreeks niet in het gedrang komt. De mede-bedenker en choreograaf treedt tijdelijk terug als zaakvoerder van het productiehuis zolang het gerechtelijk onderzoek tegen hem loopt. De man wordt verdacht van verkrachting ten aanzien van minder- en meerderjarigen, aanranding van de eerbaarheid en aanzetten tot ontucht.

Voor Concertnews.be is dit een zeer belangrijk nieuwsfeit. Als critici dienen wij met een zo wit mogelijk blad papier, onbevooroordeeld dus naar een voorstelling, concert of film te gaan. Als over dat blad papier de schaduw van een gerechtelijk onderzoek hangt, wordt dat ons onmogelijk gemaakt en zijn we als criticus niet in staat de zang en choreografieën op nummers met teksten als ‘Behandel mij heel zacht. Porselein.’ en ‘Als jij dichterbij het vingertje komt. Draai ik je er rond en rond en rond.’ te beoordelen zonder daarbij een wrang gevoel te krijgen dat je een concert anders doet ervaren dan initieel bedoeld. Om die reden hebben wij besloten om niet naar #LikeMe in Concert te gaan afgelopen zondag. Het was niet het goede moment om dat te doen, vonden wij.

Verslag uitbrengen van een concert en doen alsof er niets aan de hand is terwijl er een gerechtelijk onderzoek loopt naar een van de zaakvoerders van het productiehuis, dat kan je gewoon compleet niet maken als professioneel journalist. Vandaar ook dat we het terugtreden van de zaakvoerder zolang het onderzoek loopt erg belangrijk vinden. Concertnews.be vermoedt overigens sterk dat dit ook een belangrijke voorwaarde was voor Ketnet om de samenwerking met het productiehuis voor een tweede seizoen van #LikeMe verder te zetten. Deze wending is voor Concertnews.be – en wellicht ook voor andere spelers in de media- en entertainmentsector - essentieel zodat we ons opnieuw volledig kunnen focussen op waar #LikeMe om gaat: jongeren laten proeven van Nederlandstalige klassiekers in een tv-serie die theater, muziek en dans combineert.

In het verslag van collega Marjan Justaert van deStandaard lezen we vandaag over #LikeMe in Concert: ‘En dat toonvastheid geen voorwaarde blijkt te zijn voor populariteit. De zenuwen speelden de jonge acteurs/zangers zichtbaar parten en af en toe zaten ze er dan ook flink naast.’ Concertnews.be geeft de cast graag nog wat vlieguren om hun act helemaal te finetunen. En wie weet, schrijven we daar dan deze zomer een artikel over.


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter