PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Overname Sportpaleisgroup door Live Nation : Concertnews.be bezorgd

donderdag 11 april 2019


Overname

De nv Antwerps Sportpaleis komt in handen van de Amerikaanse concertpromotor Live Nation. Dat nieuws bevestigt woordvoerster Nele Bigaré van Live Nation Belgium aan Belga. Live Nation verwerft zo in een klap de exploitatie van zalen als Capitole Gent, Ethias Theater Hasselt, Expo Hasselt, Ethias Arena Hasselt, Stadsschouwburg Antwerpen, Lotto Arena Antwerpen, Vorst Nationaal in Brussel en Sportpaleis Antwerpen. Tele Ticket Service en PSE Belgium (organisator van o.a. Night of the Proms, Clouseau in het Sportpaleis, Bart Peeters in de Lotto Arena, het Schlagerfestival, …) maken geen deel uit van de deal.

‘Dit nieuws komt niet meteen als een verrassing. Al jaren is Herman Schueremans bestuurder bij de nv Antwerps Sportpaleis. Vooral de arena’s moeten het overigens al jaren qua programmatie vooral hebben van wat hij er plaatst.’ zegt Bert Hertogs, hoofdredacteur van Concertnews.be.

‘Op deze manier wordt duidelijk voor iedereen wat een dominante positie het Amerikaanse Live Nation met Live Nation Belgium en Live Nation Festivals steeds nadrukkelijker begint in te nemen in het evenementenlandschap in ons land. Dominantie is nooit goed, er moet voldoende ruimte zijn voor andere spelers, promotors, beginnende organisatoren, enz. om te kunnen ondernemen. Vandaar ook dat Concertnews.be met enige bezorgdheid akte neemt van dit belangrijk nieuwsfeit. Het is aan de overheden om uit te maken of en in hoeverre er nog sprake kan zijn van een gezond marktevenwicht. Het is aan Live Nation om die antwoorden te bieden in de toekomst.’  


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter