PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Shakira - Oral Fixation Tour

woensdag 31 januari 2007Sportpaleis Merksem

Shakira

Woensdagavond 31 januari deed Shakira het Sportpaleis vollopen met haar Oral Fixation tour. Support act was een dj-set van Cut Chemist. Ik heb al beter gezien, maar het was verbazingwekkend om te zien dat ze scratchten op videobeelden. En alles was mooi synchroon.

Shakira kwam iets na half tien op. Meteen zette ze in met een ambiancenummer: Estoy Aquí. Het publiek aarzelde nog even en bleef mooi op het stoeltje zitten. Nochtans was er al een paar keer een mexican wave doorheen het Sportpaleis gegaan. Illegal, haar vierde nummer in de set bracht rust. Wat een schitterend mooi nummer. We hoorden een akoestische versie met percussie-instrumenten en gitaar. Shakira zat op een houten blokje: beentjes mooi over elkaar, blote voeten. Achter haar hadden ze een doorschijnend zwart doek naar beneden gelaten, zodat het podium minder diep werd. Een veel intimistischere sfeer werd meteen opgeroepen en zo kwam het knappe nummer volledig tot zijn recht. veruit het hoogtepunt van de avond!

De avond kon al niet meer stuk! We hadden haar al van kop tot teen – en ja dat mag je letterlijk nemen- kunnen bewonderen op de videoschermen. Wat een lijf, wat een camerageniek meisje die Shakira! De ene keer speelde ze met haar krullend haar, de andere keer speelde ze haar heupen uit. Ze had heel de set door enorm veel plezier op het podium en dat straalde af op het publiek. Ze buikdanste dat het een lieve lust was, speelde heel haar lichaam uit en keek vaak uitdagend in de cameralens. Een microstatief werd multifunctioneel toen ze er een geïmproviseerde paaldans mee deed. Op het einde stootte ze er expres tegen met haar heupen zodat die viel. “Ach, was ik maar een microstatief,” moeten veel kerels samen met mij gedacht hebben op dat moment.

We waren in het midden van haar set en la Tortura bracht iedereen uit zijn stoeltje. Maar het kon toch nog niet iedereen aan het dansen brengen. Dat lukte wel toen ze iets later Whenever wherever in een lange versie bracht. Op dat moment kwam ze ook via een catwalk op een zijpodium bij het publiek. Ze stond daar- op nog geen paar meter van waar ik stond- iedereen nog wat extra op te hitsen. Met succes!

Tijdens de kledingwissels zagen we ook een Oosterse dans op Gymnopédie van Erik Satie. Toevallig een van mijn lievelingscomponisten. Shakira heeft duidelijk smaak! Underneath your clothes, het dertiende nummer van de avond was klef. Een echt samenzangmoment kwam er niet van. Elk concert heeft vaak zijn dipje, en dat was dan dit nummer. Tijdens Ojos Así kwam er weer Oosterse dans bij. Al bij al was de choreografie- die mee bedacht werd door Shakira- subliem. Veel toeters en bellen kwamen daar niet aan te pas, gewoon kledijwissels en dansen. De laatste toegift werd Hips don't lie. Opnieuw was iedereen rechtgeveerd en bewogen alle 15000 heupen . Al bij al was het 1.5 uur durend concert een puike prestatie voor de dame die morgen 30 wordt. Al zat er misschien meer ambiance in mocht Shakira wat vaker het publiek bespelen dan de camera…

De setlist:

1 Estoy Aquí
2 Te Dejo Madrid (with harmonica)
-- Greetings to the public (talking about how much she loves Madrid, about her walks in "Retiro") --
3 Don't Bother (with pink electric guitar)
4 Illegal
5 Hey You
6 Inevitable (with blue electric guitar)
7 Si Te Vas
8 Obtener Un Sí
9 La Tortura (with Alejandro Sanz)
-- Classical dance with another woman, showed on a curtain, Shakira's clothes all in purple --
10 No
11 Whenever wherever
-- Band Introduction --
12 La Pared (acoustic version, AM on the piano)
13 Underneath your clothes
14 Pies Descalzos, Sueños Blancos
15 Ciega, Sordomuda
-- Goodbyes --
16 Ojos Así
17 Hips Don't Lie (with Albert Menéndez)

< Bert Hertogs>


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter