Concertnews | Filmnews https://www.concertnews.be Kom hier als eerste ons jongste concertnieuws te weten https://www.concertnews.be/images/concertnewslogo.jpg Concertnieuws.be https://www.concertnews.be Kom hier als eerste ons jongste cultuurnieuws te weten <![CDATA[New Event TMF Awards Antwerp Expo Antwerpen donderdag 31 oktober 2024]]>Na het overweldigende succes van de marathon live TV-show ‘TMF for a day‘ vorig jaar in oktober op Pickx, viert Proximus dit jaar de comeback van de legendarische TMF Awards. 25 jaar na de eerste editie in de befaamde discotheek Zillion, wordt het voor alle TMF-fans opnieuw 1 groot feest. Op 31 oktober zullen de populairste TMF VJ‘s en de grootste artiesten uit binnen- en buitenland aanwezig zijn in Antwerp Expo, die Zillion-icoon Frank Verstraeten voor de gelegenheid ombouwt om zijn legendarische discotheek uit de as te laten herrijzen.

Ontzettend veel mensen hebben vorig jaar naar de live uitzending van ‘TMF for a day’ gekeken of online TMF content van vroeger en nu herbekeken,” aldus Krijn Jonckheere, Head of Media van Pickx. “Ook de befaamde TMF chat werd voor de gelegenheid weer in het leven geroepen...]]><![CDATA[New Event Nemo Trix Borgerhout maandag 31 maart 2025]]>Nemo won vorige maand niet alleen het Eurovisiesongfestival in Zweden, maar ook de harten van muziekliefhebbers wereldwijd met hun geweldige performance van “The Code“. Volgend jaar zal Nemo op 31 maart ook jouw hart veroveren tijdens een sprankelend optreden in Trix in AntwerpenTickets zijn beschikbaar vanaf vrijdag 14 juni om 11u via livenation.be.

Nemo, die geboren werd in 1999 in Zwitserland, speelt al sinds hun kindertijd viool, piano en drums...]]><![CDATA[New Event Dreamboys Stadsschouwburg Antwerpen zaterdag 26 oktober 2024]]>Beleef een explosieve dansshow met sexy dansers, hitmuziek en publieksparticipatie. Verlies jezelf in een wereld vol verlangens en laat je betoveren door de energie en het charisma van de Dreamboys.

Beleef mee de explosieve, meeslepende en verleidelijke dansshow als Dreamboys het podium betreden. Laat je betoveren door de energie en het magnetisch charisma van de sexy dansers, terwijl je wordt ondergedompeld in een reis die je diepste fantasieën doet ontwaken.

Bereid je voor op twee onvergetelijke uren als Dreamboys hun goddelijke lichamen onthullen tijdens een duizeligwekkende mix van dans, hitmuziek en echte publieksparticipatie...]]><![CDATA[New Event Urbanus Stadsschouwburg Antwerpen zaterdag 24 mei 2025]]>Dacht je dat het gedaan was? Think again! Urbanus is terug met een gloednieuwe show: ‘Bes Tof’! De beste sketches, leukste liedjes en onverwachte grappen, met een hedendaagse twist.

Terwijl veel mensen dachten dat ik na mijn ‘Bis Bis Bis’ show zou stoppen wil ik hen foppen en toch nog een nieuwe theatertoer opstarten. Ik ga op zoek naar mijn beste sketches en liedjes die ik ooit heb gecomposteerd en maak er een hedendaagse herinterpretatie van. Daarom noem ik die show DE BES TOF met een rood besje.

Sowieso wil ik mijn publiek altijd blijven verrassen met onverwachte grappen, maar bekende hits zorgen ook altijd wel voor leuke ambiance...]]><![CDATA[New Event Carmen Stadsschouwburg Antwerpen zondag 9 maart 2025]]>Ervaar de passie van Carmen. Dit meeslepende flamencospektakel is een ode aan de Spaanse cultuur en laat je versteld staan van virtuoze dans, betoverende muziek en intense emoties.

MB Presents, Los Productions en City Lights Entertainment hebben het genoegen de komst van de Compañía Antonio Gades naar België aan te kondigen. In maart 2025 zal het mythische spektakel ‘Carmen‘ te zien zijn tijdens een internationale tournee die op 9 maart Antwerpen aandoet, meer dan 40 jaar na de creatie in het Théâtre de Paris in mei 1983.

Voor ‘Carmen‘ lieten Antonio Gades en cineast Carlos Saura zich inspireren door het werk van Frans auteur Prosper Mérimée en de opera van Georges Bizet...]]><![CDATA[New Event Kroost De Klap Deurne vrijdag 18 oktober 2024]]>Het Vlaams-Nederlandse cabaretduo Grof Geschud werd met ‘Kroost’ overladen met lovende kritieken. De Standaard kende maar liefst 5 sterren toe en Knack Focus kopte met “bijna perfect cabaret”. Ook in Nederland scheren Lander Severins en Myrthe van Velden hoge toppen - Het Parool bombardeerde hen zelfs tot rechtstreekse erfgenamen van Kommil Foo. Een bijna uitverkochte tour volgde en op grote vraag doen deze twee “volgroeide kinders voor wie cabaret pure overlevingskunst is” daar nog een seizoen bij. 

Na twee eerdere programma’s over symbiotische liefde (‘Lijmen’) en hun relatiebreuk (‘Broeden’), onderzoeken de twee ex-geliefden in ‘Kroost’ de wens om ouder te worden...]]>
<![CDATA[New Event Arsenal CC De Kern Wilrijk woensdag 26 februari 2025]]>Een unieke mix van Arsenal-concert met Arsenal‘s kenmerkende visuele verhaalstijl.

In ‘Jungle Hotel’ brengt de band nieuwe, nog niet eerder uitgebrachte nummers samen met Arsenal-klassiekers, terwijl het je meeneemt naar Afrika, Warschau en daarbuiten. Maar bovenal daal je af in de intrigerende, melancholische wereld van een Band met een Verhaal. 

Een live ervaring met John Roan, Hendrik Willemyns, Mirko Banovic, Bruno Fever en Lindy Versyck.

...]]><![CDATA[New Event Het concert CC De Kern Wilrijk zaterdag 1 februari 2025]]>Tijd voor muziek! 

Tijd voor 2 broers die avond na avond hun duivels ontbinden en doen waar ze goed in zijn: zingen alsof hun leven er van af hangt!

Met een paar welgemikte woorden een zaal laten bulderen van het lachen, om dan, met één blik, één noot, één minuscuul gebaar, diezelfde zaal muisstil te krijgen. 

Dat ook.

Mich en Raf Walschaerts met een splinternieuwe plaat onder de arm en een handvol virtuoze muzikanten in hun achterzak.

De hits, maar ook veel nieuw werk. Veel nieuw werk maar ook de hits...]]><![CDATA[New Event Het concert CC Sint-Niklaas dinsdag 25 februari 2025]]>

De twee broers doen waar ze goed in zijn: zingen alsof hun leven ervan afhangt! 

Tijd voor muziek!  
Tijd voor 2 broers die avond aan avond hun duivels ontbinden en doen waar ze goed in zijn: zingen!
Met een paar welgemikte woorden een zaal laten bulderen van het lachen, om dan, met één blik, één noot, één minuscuul gebaar, diezelfde zaal muisstil te krijgen. Dat ook. 
 
Mich en Raf Walschaerts met een splinternieuwe plaat onder de arm en een handvol virtuoze muzikanten in hun achterzak. De hits, maar ook veel nieuw werk. Veel nieuw werk maar ook de hits...]]><![CDATA[New Event Thanks for Being Here CC Sint-Niklaas dinsdag 25 maart 2025]]>

Een viering van de veelheid aan werkelijkheden

Thanks for Being Here is een ode aan het publiek. Een gedeeld moment vol verschillende verwachtingen, verschillende standpunten en verschillende levens. Een voorstelling over kijken en bekeken worden.

In een spel van perspectieven laat Ontroerend Goed je de onmogelijkheid van een gedeeld perspectief ervaren. Dat multiversum van individuele realiteiten wordt gevierd...]]><![CDATA[New Event Gruis/Aan de twijfel CC Sint-Niklaas dinsdag 26 november 2024]]>

p zoek naar radicale waanzinnigheid raast Werktoneel weergaloos door het oeuvre van Willem Frederik Hermans

Sita droomt ervan een kinderboek te schrijven met in de hoofdrol Beertje Bombazijn, maar verder dan enkele korte versjes komt ze niet door beslommeringen in het leven van haar dochter Parel en haar man Clemens. Ze verdrinkt in de stemmen van haar buurtbewoners, haar eigen gedachten en de radio die onophoudelijk blijft spelen.

Werktoneel heet je welkom in het nihilistische universum van auteur Willem Frederik Hermans, bevolkt met figuren die zin proberen geven aan de dagelijkse banaliteit en chaos. In een opvallende scenografie maken zij de waanzin voelbaar. Zo vormt Gruis/Aan de twijfel het tegengif voor een zelfverklaarde positieve samenleving en biedt het een kritische kijk op het krampachtige vooruitgangsoptimisme...]]><![CDATA[New Event Every_body CC Sint-Niklaas dinsdag 12 november 2024]]>

In bijzonder duet worden alledaagse bewegingen ontleed om de grenzen te verleggen van wat het menselijke lichaam kan.

Choreografen Alexander Vantournhout en Emmi Väisänen onderzoeken alledaagse bewegingen zoals een handshake en wandelgang, die ze transformeren in een veelluik van lichaamsdynamieken. Een eenvoudige handdruk evolueert naar een complex samenspel van armen, ellebogen en schouders. Een eindeloze wandeling laat het potentieel van benen- en voetenwerk zien.

In Every_body worden de meest subtiele bewegingen merkwaardig op de tonen van een nieuw gecreëerde soundtrack van gitarist Geoffrey Burton...]]><![CDATA[New Event Kroost Stadscentrum Mechelen donderdag 3 april 2025]]>Het zit in hun oren, mond en krullen. En laat zij nu nét aan hevige smetvrees lijden. Bij hem staat het water tot aan zijn lippen: nu hij juist zelf iets aan het opbouwen is, wordt er in zijn familie van alles afgebroken.

Hoeveel familieweekends moet je op een jaar bezoeken om een goede dochter te zijn? Waarom wordt Lander altijd verliefd op zeer intense vrouwen? Kan hij daar zijn vader op de een of andere manier de schuld van geven? Moet je jezelf wel willen reproduceren? En is Myrthe erfelijk belast of door eigen toedoen zo’n obsessieve dwangneuroot? Als ex-geliefden slopen Lander en Myrthe moeiteloos de façade van elkaars gezin. Zoals u van hen gewend bent, laat Grof Geschud ook in Kroost geen spaander van zichzelf en elkaar heel...]]>
<![CDATA[New Event Jupi Stadscentrum Mechelen zondag 23 februari 2025]]>Deschonecompanie maakt al jaren opera toegankelijk voor een breed publiek. Deze keer is het aan de allerkleinsten om van opera te genieten.

Als je op een mooie, zonnige dag naar de wolken kijkt… als je heel goed en ver genoeg tuurt… dan kan je het zien: een prieeltje met daarin 2 wolkwoners.
En als je dan ook nog heel goed luistert, dat kan je het horen: de mooiste muziek. De ene wolkwoner speelt op een oude gitaar...]]>
<![CDATA[New Event every_body Kc Nona Mechelen woensdag 19 februari 2025]]>In every_body onderzoekt choreograaf Alexander Vantournhout alledaagse bewegingen zoals een handshake en wandelgang en transformeert deze in een veelluik van lichaamsdynamieken. Een eenvoudige handdruk evolueert naar een complex samenspel van armen, ellebogen en schouders. 
Een eindeloze wandeling laat het potentieel van benen- en voetenwerk zien. Every_body ontwikkelt zich zo tot een complexe choreografie, waarin de meest subtiele bewegingen merkwaardig worden.

In het afgelopen decennium creëerde Alexander Vantournhout een divers oeuvre, met groepsvoorstellingen en solo’s...]]>
<![CDATA[New Event Bert GabriĆ«ls Stadscentrum Mechelen donderdag 23 januari 2025]]>Live vanuit de Wetstraat geeft Bert Gabriëls een unieke kijk achter de schermen van onze uitvoerende macht. Bert werkte namelijk gedurende drie jaar als jurist op het Kabinet voor Asiel en Migratie onder de vleugels van Sammy Mahdi en vervolgens Nicole de Moor. Hij volgde er vanop de eerste rij hoe het er achter de schermen van de politieke kabinetten écht aan toe gaat.

Live vanuit de Wetstraat is een comedyshow boordevol scherpe grappen, absurde inzichten en onmogelijke situaties zoals alleen Bert ze aan elkaar kan rijgen, maar deze keer in het wonderbaarlijke decor van de Belgische politiek. Wat doen politici als de camera’s niet draaien? Hoe schrijf je een wet? Mag er een grapje in? Wat gebeurt er als je een verkeerd advies geeft? Waar is dat koffiemachien? Wie heeft er écht de touwtjes in handen? Waarom loopt het mis? Je komt het allemaal te weten, tussen het lachen door...]]>
<![CDATA[New Event Revolutionary Road Stadscentrum Mechelen zaterdag 11 januari 2025]]>In Revolutionary Road leren we April en Frank Wheeler kennen. Het leven lacht hen toe: huis, tuin, kinderen, werk… en liefde, zoveel liefde. Ze hebben het allemaal. Om niet te verzanden in een benepen burgerlijk bestaan, vatten ze het radicale plan op om alles achter te laten en naar Parijs te verhuizen. Maar ze worden ingehaald door de realiteit en hun droom wordt vertrappeld...]]><![CDATA[New Event Naked Songs CC Brasschaat zaterdag 29 maart 2025]]>Goeie songs blijven overeind wanneer ze tot hun naakte essentie worden herleid, maar ietsje meer aankleding maakt ze sexy. De naakte waarheid komt van Guy Swinnen zelf, met meer dan veertig jaar songschrijverschap op de teller, zowel solo als met de legendarische The Scabs. Met zijn onafscheidelijke akoestische gitaar en zijn unieke, herkenbare stem die er na zovele jaren rock & roll alleen maar puurder is op geworden.

Bart Buls is al van in het begin van Guy’s solocarrière een vaste sidekick. Of het nu zijn aan Cash verwante stemgeluid, zijn basgitaar of zijn bariton akoestische gitaar is, de diepe tonen komen steevast van hem...]]><![CDATA[New Event BIMDEK CC Brasschaat zaterdag 15 maart 2025]]>In de succesvolle theatertour ‘HURORAM!’ gaven Hugo Matthysen, Aram Van Ballaert en Ronny Mosuse nét niet het beste van zichzelf. Dat wordt namelijk opgespaard voor een tweede tour, die onder de titel ‘BIMDEK’ wordt losgelaten op de wereld.

Wat betekent Bimdek? Googelen helpt ons niet verder. De nauwkeurigste omschrijving is: Bimdek is een woord uit een taal die slechts uit één woord bestaat, namelijk het woord Bimdek. Je kan het vertalen als ‘Theatertour van Matthysen, Mosuse en Van Ballaert‘...]]><![CDATA[New Event Desire CC Brasschaat vrijdag 28 februari 2025]]>‘Desire’ speelt zich af in de overgang van nacht naar dag, van donker naar licht. Het moment waarop de mogelijkheden zichtbaar worden. Welke gedachten en twijfels spelen er tijdens dit zogenoemde ‘blauwe uur’? De voorstelling bevindt zich precies op dat ogenblik van onvervulde verlangens.

Met een nieuw geschreven tekst als vertrekpunt, staat Louis Janssens samen met drie spelers op scène. Vier eenzame zielen nemen ons mee in hun persoonlijke gedachten, twijfels, angsten en verlangens...]]><![CDATA[New Event Bruno Vanden Broecke CC Brasschaat woensdag 12 februari 2025]]>Er zijn in België 3.933 personen die misdrijven hebben begaan. Strafbare feiten hebben gepleegd, maar daar geen straf voor krijgen. Zij hebben namelijk een ‘geestesstoornis’.

Deze mensen worden geïnterneerd...]]><![CDATA[New Event Zusje CC Brasschaat vrijdag 31 januari 2025]]>Peter De Graef speelt de psycholoog en de zeven personages die het bestaan van Hildegard kleuren. Mieke Laureys is Hildegard. De tekst is onvervalst van Peters hand.

Stan Nieuwenhuis, componist en multi-instrumentalist, combineert cornet en live elektronics. Een eenmansorkest met melancholische melodieën en grillige soundscapes...]]><![CDATA[New Event Trust CC Brasschaat vrijdag 17 januari 2025]]>Maria, een ‘All American‘ middelbare schoolmeisje, meldt haar ouders dat ze met school is gestopt omdat ze zwanger is van haar vriendje (de onvermijdelijke ‘captain of the football team‘) en bezorgt haar vader zo een fatale hartaanval.

Op straat gezet door haar moeder en in de steek gelaten door haar vriendinnen, ontmoet ze Matthew, een enigmatische, kettingrokende computertechnicus die altijd een handgranaat op zak heeft - just in case - en ondanks zijn gevorderde leeftijd (hij loopt tegen de dertig), nog bij zijn vader woont.

In relatie tot Matthew - of ondanks hem - bouwt Maria eerst haar volledige persoonlijkheid af om zich daarna in luttele weken te ontwikkelen van doorsnee schoolmeisje tot zelfstandig denkende en agerende jonge vrouw.

‘Trust’ (1990) is een film van de Amerikaanse schrijver, regisseur en muzikant Hal Hartley en vormt het middenstuk van diens New Jersey Trilogie, waar behalve ‘Trust’, ook ‘The Unbelievable Truth’ en ‘Simple Men’ deel van uitmaken. Opvallend kenmerk? De kadans van de dialogen! Die worden in hoog tempo zonder veel (psychologische) invoeling gebracht, als een extreme vorm van hardop denken...]]><![CDATA[New Event Tom Vanstiphout en Nina Babet CC Brasschaat zaterdag 14 december 2024]]>Nina Babet en Tom Vanstiphout liepen elkaar zo’n twintig jaar geleden voor het eerst tegen het lijf toen ze allebei hun eerste voorzichtige stappen in de muziek zetten. Sindsdien kruisten hun paden regelmatig en het broeierige gevoel groeide dat ergens in de plooien van de tijd een hechtere samenwerking te wachten lag.

Net terug van concert tours met artiesten als Roxy Music, Bryan Ferry, Milow, Gustaphe en Natalia komen ervaren muzikanten Tom Vanstiphout en Nina Babet jullie opnieuw informeren over hun leven op de baan.

Ze pikken de draad weer op met grappige en ontroerende verhalen over het leven on the road en ze zingen de mooiste songs uit de pop geschiedenis.

...]]><![CDATA[New Event Lampje CC Brasschaat zaterdag 23 november 2024]]>‘Lampje’ is een verhaal over vaders, vriendschap en mogen zijn wie je bent. Een avonturenroman met een waanzinnige heldin, maar ook een sfeervol en poëtisch hedendaags sprookje.

Lampje woont met haar vader in een vuurtoren. Haar vader is vuurtorenwachter, hij heeft maar één been en is een dronkaard. Lampje moet regelmatig helpen om de vuurtoren elke avond brandend te houden...]]><![CDATA[New Event Patricia CC Brasschaat donderdag 21 november 2024]]>U hebt het wellicht niet door, maar u leeft in een wereld die niet bestaat, een interpretatie van de werkelijkheid. Ook de exacte wetenschap tovert een wereld tevoorschijn die we zelf verzonnen hebben. De meten-is-weten-wereld waarin voor verveling, hoop, achterbaksheid, waarheidsliefde en goesting in een sigaret geen plaats is omdat dat soort dingen niet kan gemeten worden.

U past uw verzinsels voortdurend aan, aan wat u tegen komt en dat wat u tegen komt past u aan aan uw verzinsels. U zorgt er ook voor dat ze niet te zeer afwijken van de verzinsels van andere mensen door tijdens gesprekken de dingen die u zegt te larderen met zinnetjes als ’Snapt ge?’, ‘Begrijpt ge wa’k bedoel?’...]]><![CDATA[New Event Barbara Dex CC Brasschaat vrijdag 20 september 2024]]>In de afgelopen dertig jaar hebben we een veelzijdige Barbara Dex gezien op het podium. Er zijn weinig muziekstijlen die bij haar de revue nog niet passeerden. Het toont wat ze in haar mars heeft.

Ook de voorbije jaren waren zeer divers. Na het eerbetoon aan haar vader zingt Barbara in de akoestische voorstelling ‘In een notendop’ uit haar eigen songbook...]]><![CDATA[New Event Franje Schouwburg Noord zondag 25 mei 2025]]>‘Franje’ is een aanstekelijke dansproductie waarbij drie dansers experimenteren met grootse kostuums. In een avontuurlijk spel met materialen ontdekken de dansers hoe hun lichaam van vorm verandert. Een patchwork van stoffen brengt een kleurrijk palet tot leven, dat uitnodigt tot dans. De kostuums deinen uit over het hele podium. Het jonge publiek mag mee in dit experiment duiken...]]><![CDATA[New Event Van den Begin zingt Reymer Schouwburg Noord zaterdag 24 mei 2025]]>Na een turbulente tijd en enkele jaren van stilte, klinkt er eindelijk weer muziek ten huize Van den Begin - Reymer. Samen met dochters Charlie en Thelma brengen Peter Van den Begin en Tine Reymer, aan de hand van songs uit het repertoire van Reymer, openhartig hun persoonlijke verhaal. Over de jaren van voortdurend doorrazen, de crash van Tine en de jaren van stilvallen. Over hoe het gezin overeind kon blijven nadat alles op losse schroeven stond. 

En dit alles met een luide lach en een toevallige traan, want terwijl de meisjes de sterren van de hemel zingen, ontpopt Peter zich tot drummer, trompettist én ceremoniemeester...]]><![CDATA[New Event Cargo Mas feat. Selah Sue Schouwburg Noord vrijdag 9 mei 2025]]>In seizoen 2024-25 bestaat Cargo Mas 5 jaar. Dat vieren ze met een bijzonder concert met Selah Sue als special guest, uniek gemaakt voor Schouwburg Noord.

Naar aanleiding van deze verjaardag gaat componist-muzikant Sam Vloemans, de bezieler van Cargo Mas, een muzikale samenwerking aan met niemand minder dan Selah Sue. Met haar unieke mix van funk, r&b, pop en soul speelt zij de grootste Europese festivals en concertzalen plat. Ze stond in het voorprogramma van Prince, werd op de MIA’s 5 keer verkozen tot beste vrouwelijke artieste en bracht de ene gouden plaat na de andere uit...]]>
<![CDATA[New Event Wanderink Schouwburg Noord zondag 27 april 2025]]>Na drie mooie speelreeksen met Stellar Boem maakt Anastassya Savitsky een nieuwe dansvoorstelling voor kinderen en hun families. Samen met danser Libby Ward en muzikant Tim Vanhamel (Millionaire) duikt ze al dansend de wereld van de tekenkunst in.

In ‘Wanderink’ gaan twee dansers in dialoog met een live-tekenaar onder begeleiding van een live-muzikant. Ze worden gemanipuleerd, gedicteerd door de tekeningen. 
Tweedimensionele werelden bewegen hen, geven ritme en sfeer aan en verdwijnen dan weer...]]><![CDATA[New Event Admiral Freebee Schouwburg Noord zaterdag 29 maart 2025]]>Mocht je er nog aan twijfelen: Admiral Freebee is helemaal terug van nooit weggeweest. Tom Van Laere en zijn band breien een intiemer vervolg aan de tour waarin hun onverwoestbare debuutalbum centraal staat.

Bij zijn release in 2003 was het album ‘Admiral Freebee’ niet minder dan een bom in het Vlaamse rocklandschap. ‘Rags ’n Run’, ‘Ever Present’, ‘Einstein Brain’ en ‘Mediterranean Sea’ scoorden stuk voor stuk als single. Als ook albumtracks als ‘Get Out Of Town’, ‘There’s A Road’ en afsluiter ‘Bad Year For Rock ’n Roll’ zich moeiteloos vastzetten in het collectieve rockgeheugen, weet je dat 2003 een damn good year for rock-’n-roll was...]]>
<![CDATA[New Event Karen Damen Schouwburg Noord vrijdag 28 maart 2025]]>

Karen Damen behoeft weinig woorden: flapuit, spraakwaterval, emotioneel, hart op de juiste plaats én vooral op de tong. Dat bewees ze al in tal van succesvolle televisieprogramma’s: ‘Perfect’, ‘Camping Karen & James’, ‘The Masked Singer’… 
”De rosse van K3” staat garant voor veel lachen, maar af en toe ook een traan.

Gewapend met een stevige portie ongedwongen humor en één pianist neemt Karen je mee op een humoristische reis door haar leven, afgewisseld met muzikale intermezzo’s. In haar eigen spreektaal zorgt ze voor een komische noot. Van grappige anekdotes uit haar privéleven tot ludieke gebeurtenissen uit haar carrière bij K3, Karen gaat geen onderwerp uit de weg...]]><![CDATA[New Event Bobbejaan 100 Schouwburg Noord vrijdag 21 maart 2025]]>Bobbejaan Schoepen (1925-2010) was wellicht onze allereerste ‘vedette’ (in de breedste zin van het woord). We kennen allemaal zijn naam, en dikwijls onbewust zijn oeuvre. Niet enkel ‘De lichtjes van de Schelde’, ‘Eerbied voor jouw grijze haren’ en ‘Café zonder bier’ en zijn andere hits, maar tientallen andere songs die gebrand staan in ons collectieve geheugen. Met zijn ongebreidelde fantasie en onweerstaanbare humor bracht hij wat zonneschijn en een stukje Amerikaanse droom in de wat duistere jaren na de oorlog en de euforische jaren ‘50 en ‘60.

Bij de honderdste verjaardag van zijn geboortedatum past dan ook een groot eerbetoon...]]><![CDATA[New Event Novastar Schouwburg Noord zaterdag 22 februari 2025]]>Al jaren krijgt Joost Zweegers de vraag naar een carrière-overzicht met de grootste hits uit zijn rijke oeuvre. Het antwoord op die vraag was altijd even kort als duidelijk: nee. Achteruitkijken is immers geen optie in zijn wereld. 

De slogan ‘Be great or be gone’ hangt al vele jaren boven zijn piano. Het is de slagzin die ervoor zorgt dat Novastar ook nu nog relevanter dan ooit is, die ervoor zorgt dat de songwriter parels blijft afleveren...]]><![CDATA[New Event Jackie Schouwburg Noord donderdag 9 januari 2025]]>Actrice en theatermaker Lien Wildemeersch verrast vriend en vijand met haar eerste eigen theaterproject: ‘Jackie’.
Veertien jaar lang verdiepte Lien zich in het leven en de persoon van Jacqueline du Pré. Al die tijd droeg ze Jackie met haar mee als ‘compagnon de route’. De Britse celliste werd haar muze, haar bron van inspiratie. Sindsdien navigeert ze door het leven met Jackie als kompas...]]>
<![CDATA[New Event Lara Chedraoui en Floris De Decker Schouwburg Noord vrijdag 13 december 2024]]>Lara Chedraoui, de charismatische frontvrouw van Intergalactic Lovers, actrice en artistieke duizendpoot, gaat voor het eerst op theatertournee. Dat doet ze samen met pianist Floris De Decker, frontman van Floris Francis Arthur, Team William, Cloudy-Oh en muzikant bij Intergalactic Lovers en The Van Jets. 

Samen brengen ze uitgepuurde, breekbare versies van klassieke melancholische tracks van Sinéad O’Connor en Neil Young, en eerder verrassende keuzes van The Bee Gees tot The Velvet Underground. Naast eigen werk sluipt hier en daar misschien ook wel een nummer van Intergalactic Lovers in de set. 

Met een selectie van hun favoriete zalvende nummers, die ze met enkel piano en stem in een live mixtape van melancholie en licht gieten, verzachten ze de pijn van de donkere winterdagen...]]><![CDATA[New Event Tourist LeMC Schouwburg Noord zaterdag 7 december 2024]]>Sinds ’21 dwaalt Johannes Faes, nom de plume Tourist LeMC, rond in Niemandsland… 
En toch vindt hij komende herfst de weg terug naar zijn natuurlijke habitat, de vele concert- en theaterzalen te lande. Met nieuw werk – waarin Faes opnieuw kleinkunst, folk en woordkunst omarmt – vertelt, fileert, ontboezemt en ontrafelt hij de kronkels in het hoofd. Daarnaast duikt hij voluit in zijn rijkgevulde repertoire, voorzien van nieuwe muzikale contouren. 

Intiem, onbevangen, authentiek en franjeloos speurt Johannes in zijn songs naar de essentie, snijdt hij thema’s aan die de ziel beroeren en neemt hij je mee op een persoonlijke zwerftocht…  Als een Tourist in eigen hoofd. Een unieke ervaring die Johannes maar al te graag met jou deelt...]]><![CDATA[New Event Tom Van Dyck Schouwburg Noord donderdag 5 december 2024]]>‘Overal zit mens – een moordfantasie’ is een meeslepende reis door de gedachtekronkels van kluizenaar Kasper Kind, boswachter met ‘Waldschmerz’, die al breinwandelend grip probeert te krijgen op de demonen in zijn hoofd.

Niet alleen veracht Kasper het zelfgenoegzame groepsdenken van de menselijke soort, ook is hij woedend om het vernietigende effect van de mens op de natuur. 

Om niet ten prooi te vallen aan totale waanzin, beraamt Kasper een moord…Een even filosofische als humoristische trip naar de gelijknamige en lovend onthaalde roman van Yves Petry, die met dit boek op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2023 belandde.

...]]>
<![CDATA[New Event Stef Bos Schouwburg Noord donderdag 21 november 2024]]>Stef Bos komt opnieuw naar Schouwburg Noord voor een soloconcert. Hij maakt een selectie uit zijn rijke repertoire. Maar je kan ook zelf nummers aanvragen via zijn site www.stefbos.be 

Zo speelt hij een Bloemlezing die elke avond anders is...]]><![CDATA[New Event Wazaiii Schouwburg Noord zondag 17 november 2024]]>Wazaiii speelt en lacht als een stuiterende bal.
De Hond wil Wazaiii pakken.
Maar gelukkig haalt Mevrouw Slurfbloem ‘Knip’ uit haar buik.
Wazaaiii en de Hond en Knip worden dikke vrienden.
Maar eerst beleven zij een spannend avontuur vol grapjes en gekke muziek...]]>
<![CDATA[New Event Tom Vanstiphout en Nina Babet Schouwburg Noord vrijdag 8 november 2024]]>Nina Babet en Tom Vanstiphout liepen elkaar zo’n 20 jaar geleden voor het eerst tegen het lijf, toen ze allebei hun eerste voorzichtige stappen in de muziek zetten. Sindsdien kruisten hun paden regelmatig en het broeierige gevoel groeide dat ergens in de plooien van de tijd een hechtere samenwerking te wachten lag. Dat moment is nu gekomen.

Want na jaren te hebben gespeeld bij gelouterde artiesten als Milow, Admiral Freebee, Bart Peeters, Ozark Henry, Soulsister en Clouseau, is het voor Tom en Nina eindelijk tijd om uit de schaduw te treden en zelf in de spotlights te gaan staan.

Verwacht op een avond met Tom en Nina geen voorgeprogrammeerde voorstelling die tot achter de komma is ingestudeerd en uitgeschreven...]]><![CDATA[New Event Bruce Springsteen 75 Schouwburg Noord zaterdag 26 oktober 2024]]>In september 2024 wordt een van de meest invloedrijke en iconische figuren in de rockmuziek 75. Topmuzikanten Patrick Riguelle, Guy Swinnen, Tom Vanstiphout, Piet De Pessemier, Axl Peleman, Jan Hautekiet, Marc De Maeseneer en Ron Reuman vieren deze mijlpaal met een warm eerbetoon aan de man over wie zijn manager Jon Landau ooit zei: “I saw Rock and Roll’s future and its name is Bruce Springsteen”.

Springsteen begon zijn carrière in clubs in Asbury Park, New Jersey. In 1975 brak hij door met ‘Born to Run’, later volgde ‘Darkness on the Edge of Town’. ‘Hungry Heart’ werd zijn eerste top 10-hit, en met ‘Born in the USA’  werd hij in 1984 een wereldster...]]><![CDATA[New Event De Idealist Schouwburg Noord zaterdag 28 september 2024]]>Rockstar? Really?
Dirk wil dood.
En snel.
Of toch zeker semi-snel.
Op een regenachtige nacht wandelt hij naar een brug om te springen.
Onderweg ontmoet Dirk mensen die hij overtuigt om ook te springen...]]>
<![CDATA[New Event Hakuna Matata Schouwburg Noord zondag 22 september 2024]]>Betreed de betoverende musicalwereld met niemand minder dan componist en dirigent Dirk Brossé,het orkest Prima La Musica en solisten Nando Tilkin, Laura Seys en Sepp Hendrix. Bereid je voor op een onvergetelijke reis doorheen de tijd, met een uitgelezen selectie van bekende instrumentale en vocale musicalhits. Van meeslepende melodieën uit tijdloze klassiekers tot de opzwepende ritmes van moderne musicals: dit programma belooft een muzikaal feest voor groot en klein te worden.

Laat je tijdens deze seizoensopener meevoeren door de krachtige stemmen van straffe solisten en meeslepende arrangementen, terwijl je ondergedompeld wordt in de magie van het musicaltheater. Kom en geniet van een middag vol prachtige muziek uit The Sound of Music, Kiss me Kate, West Side Story, Jesus Christ Superstar, L’homme de la Mancha, Lion King, Beauty and the Beast, Marie Poppins...]]><![CDATA[New Event Van den vos die amoc maecte CC Kapellen woensdag 26 maart 2025]]>Reinaert de vos zoals u hem nog nooit zag of hoorde.
Een schelmenstuk, een sluw slopen van het zeggenschap.
Met veel respect voor het origineel bewerkte Dimitri Leue deze klassieker tot iets origineels.

Han Coucke kruipt in de pels van Vlaanderens meest aimabele slechterik.
Frank Focketyn geeft gestalte en volume aan de goedgelovige leeuw Nobel...]]><![CDATA[New Event Arsenal CC Kapellen vrijdag 14 februari 2025]]>Een unieke mix van een Arsenal-concert met Arsenal‘s kenmerkende visuele verhaalstijl.
In ‘Jungle Hotel’ brengt de band nieuwe, nog niet eerder uitgebrachte nummers samen met Arsenal-klassiekers, terwijl het je meeneemt naar Afrika, Warschau en daarbuiten. 

Maar bovenal daal je af in de intrigerende, melancholische wereld van een Band met een Verhaal. 

Met: John Roan, Hendrik Willemyns, Mirko Banovic, Bruno Fever en Lindy Versyck

...]]>
<![CDATA[New Event Soundos CC Kapellen zaterdag 8 februari 2025]]>Witte ruis. Een constante geluidsstroom waar baby’s heerlijk op kunnen slapen. Zo ook de baby van Soundos. Hij ontspant zich dan onmiddellijk. 

Soundos ervaart zelf hele andere soorten “witte ruis”...]]><![CDATA[New Event The Starlings CC Kapellen vrijdag 17 januari 2025]]>Met hun ‘Dream In Full Color’ tour nemen Kato Callebaut & Tom Dice je mee doorheen een leven vol dromen, verlangens en vooral veel liefde.
Ze spelen hun grootste hits ‘Gold’, ‘Under Your Spell’, ‘Rollercoaster’, ‘Get To You’ en ‘Little Submarine’ maar ook vroeger repertoire zoals ‘Me & My Guitar’ en ‘Flamingo’.
Naast deze kleppers van songs brengen ze ook nieuwe nummers. 

...]]>
<![CDATA[New Event Tourist LeMC CC Kapellen woensdag 6 november 2024]]>Intiem, onbevangen, authentiek en franjeloos speurt Johannes naar de essentie in zijn songs, snijdt hij thema’s aan die de ziel beroeren en neemt hij jullie mee op een persoonlijke zwerftocht…
Als een Tourist in eigen hoofd.

Een unieke ervaring die Johannes maar al te graag met jullie deelt in het intieme kader van de fraaiste theaters die ons land rijk is.

...]]>