Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

<<    >>

Recensie The Best of Urbanus ★★★1/2

desc

dinsdag 14 september 2021 VTMBert Hertogs

The best of Urbanus was de beste aflevering van The best of tot nog toe. Dat kwam door de goeie mix aan artiesten (van comedians Michael Van Peel en William Boeva over hiphopster Slongs, singer-songwriters Stan Van Samang en The Starlings tot de heavy metal van Franky De Smet-Van Damme). Een heerlijke vibe hangt er zowel backstage als in de grote zaal van de AB. Het zijn vooral de singer-songwriters die duidelijk wat moeten wennen aan het zelfrelativerende sfeertje. Maar naar het einde van het programma is ook Tom Dice ‘Is mijn make up wat goed?’ he-le-maal mee wanneer Urbanus op komst is om hen te bedanken. Héérlijk.

Recensie: The Best of Urbanus ★★★1/2

Recensie Benedetta ★★★★1/2

desc

maandag 13 september 2021 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Een mooie mirakelfilm is Benedetta van Paul Verhoeven. De biografische dramafilm die losjes gebaseerd is op het boek Immodest Acts: The Life of a Lesbian Nun in Renaissance Italy uit 1986 van Judith C. Brown situeert zich in de zeventiende eeuw. De tijd dat onze wereld te kampen kreeg met een – jawel, er is een link naar de actualiteit - pandemie. Hier is het de pest die ervoor zorgt dat de lijken op straat liggen. Benedetta (ijzersterk neergezet door Virginie Efira) is dan abdis van het klooster in Pescia nadat er stigmata (wonden die blijven bloeden en verwijzen naar de kruising van Jezus) aan haar polsen en voeten te zien waren.

Recensie: Benedetta ★★★★1/2

Recensie De dokter ★★★★1/2

desc

zondag 12 september 2021 Stadsschouwburg AmsterdamBert Hertogs

Hoe langer je er over nadenkt nadat je De dokter, de jongste voorstelling van de Britse regisseur Robert Icke voor ITA, gezien hebt, hoe beter je de productie en de tekst vindt. Icke nam als basis Professor Bernhardi van Arthur Schnitzler, bewerkte die tekst zeer vrij en maakt die hyper actueel. De publieke opinie staat hier lijnrecht tegenover de medische wereld, de wetenschap. Net na enkele lockdowns door de coronacrisis hebben burgers het gehad met de laatste vrijheidsbeperkingen. Ook in de dokter komt dat spanningsveld naar voor, maar dan wanneer uitlekt dat een joodse arts een katholieke priester (Bart Slegers die zijn personage in het begin van de voorstelling tussen assertief en intimiderend neerzet) geen toegang heeft gegeven om aan de veertienjarige Emily de laatste sacramenten toe te dienen voor die stierf aan een bloedvergiftiging nadat ze thuis zelf abortus pleegde. Haar ouders waren onbereikbaar op dat moment en de arts wist niet of het meisje gedoopt was.

Recensie: De dokter ★★★★1/2

Recensie Onder vuur ★★★

desc

zondag 12 september 2021 éénBert Hertogs

30 jaar na Alfa Papa Tango, waar we als kind enorme fan van waren, brengt één opnieuw een fictiereeks op antenne over de brandweer met Onder vuur. Ook nu is het een vrouw die voor beroering zorgt bij de brandweermannen. In Alfa Papa Tango was het Machteld Ramoudt die als pr-verantwoordelijke het een en ander in gang zette, niet in het minst bij kolonel Halleux (Nolle Versyp). Bij Onder vuur is dat Lien De Graeve als Dominique Meersman. Zij wordt plots de nieuwe luitenant van de Post Oosteroever in Oostende. Erg onverwacht kondigt de geliefde en gerespecteerde luitenant Patrick Sinnaeve (Sam Louwyck) immers aan dat het zijn laatste dag is bij het korps. Hij wordt kapitein op een commandopost. Sergeant Orlando Foncke (Louis Talpe) kan zijn oren niet geloven vermits dat een bureaujob is. Ook over de ambities van Dominique, die – wat ie fijntjes opmerkt - geen veiligheidsschoenen draagt, en die het korps verder wil professionaliseren heeft ie zijn bedenkingen. Ze kunnen immers bijvoorbeeld prima aanrijtijden voorleggen.

Recensie: Onder vuur ★★★

Recensie Smike de Musical ★★★

desc

zaterdag 11 september 2021 CC LuchtbalSascha Siereveld

In een tijd waar het Vlaamse onderwijs draait rond digitale leerplatformen en nieuwe autoriteit, neemt The Singing Factory vzw je in ‘Smike de Musical’ mee naar het Engeland van Charles Dickens waar Mrs. en Mr. Squeers met ijzeren hand, of beter gezegd: met houten liniaal, heersen over een kostschool. Wanda Joosten en Joris Branckaerts mogen het slechtste uit hun karakter naar boven halen en schitteren in hun rol. En hoewel de levensomstandigheden voor de kinderen op Dotheboys Hall op zijn zachtst gezegd vreselijk waren, zien we op het podium eigenlijk alleen maar stralende gezichtjes en klinkt het ensemble als een waar engelenkoor. Jens Goossens zet een iets te terughoudende Nicholas Nickleby neer, maar maakt dit ruimschoots goed wanneer hij vlak voor de pauze ‘Geef het leven toch een kans’ zingt.

Recensie: Smike de Musical ★★★

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter