<<    >>

Recensie Relic ★★★

desc

dinsdag 20 oktober 2020 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Wie wil griezelen in Antwerpen dit najaar, kan dat niet doen op de Winterfoor. Want die gaat wegens corona dit jaar niet door. Wie een spookhuis wil zien, kan daarvoor wel naar de bioscoop. Relic van Natalie Erika James is namelijk een degelijke mysterieuze haunted house-film die inzet op de vraag of het vreemd gedrag van Edna (Robyn Nevin) nu te wijten is aan dementie of iets anders. ‘Oma is niet meer wie ze was’ zegt Kay (Emily Mortimer) daarover tegen Sammy (Bella Heathcote).

Recensie: Relic ★★★

Recensie The Secret Dare to dream ★

desc

maandag 19 oktober 2020 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

The Secret Dare to dream van regisseur Andy Tennant naar het zelfhulpboek van Rhonda Byrne liet ons behoorlijk op onze honger zitten. En dat heeft nu eens niets te maken met de recente beslissing van de federale regering dat snacks of drank niet meer toegelaten is in de cinema. De film zelf is namelijk een niemendalletje, niet meer of niet minder dan een doorsnee tv filmpje om op een tv zender te spelen die zich op vrouwen richt. En de stroop op die wafel ligt er veel te dik op. Vooral in het begin van de film zijn de acteerprestaties ronduit tenenkrullend en voelt vooral Josh Lucas’ personage als Bray ontzettend artificieel aan. Dat heeft niet alleen te maken met zijn bovenmenselijk geduld, de behulpzaamheid die hij toont en massa’s begrip, maar ook vooral hoe hij overdreven als de good guy in beeld gebracht wordt. Bijna elk shot van Lucas idealiseert zijn personage. In nagenoeg elke pose wordt hij als dé ideale getoond voor Miranda Wells (Katie Holmes) zodat de uitkomst van de film zich al snel doet raden. Nergens voel je dat de acteurs goed in hun rol zitten, alles komt fake over, en de dialogen zijn vooral in het begin van zo’n zwak niveau dat je gewoon geen enkel personage op een geloofwaardige manier neergezet ziet. Het lijkt alsof je kijkt naar een film waar er niet met elkaar geacteerd wordt maar los van elkaar wat gesproken alsof iedereen op zijn eigen planeet leeft. Best bizar.

Recensie: The Secret Dare to dream ★

Recensie Dinopolis factcheckt Jurassic Park

desc

zondag 18 oktober 2020 Technopolis MechelenBert Hertogs

Als een welgekomen factcheck zo leest Dinopolis, de openluchtexpo met reuzensculpturen die echt bewegen dankzij robottechnieken in Mechelen. Naast deze robots die kinderen een beeld geven hoe groot of klein sommige dino's waren, toont de expo ook skeletten zoals die van de Mamenchisaurus en zijn voorloper de Lufengosaurus, eieren, en echte fossielen die miljoenen jaren oud zijn. Sommige beelden waren te zien in Jurassic Park, klinkt het bij de organisatie.

Recensie: Dinopolis factcheckt Jurassic Park

Recensie Pulcinella ★★★★

desc

zondag 18 oktober 2020 Kon. Elisabethzaal AntwerpenBert Hertogs

Wat een feest is het telkens om Joris Van den Brande samen met Koen De Graeve op een podium te zien! In Pulcinella, een Kidconcert georganiseerd door Antwerp Symphony Orchestra is het niet anders. Heerlijk absurd, met visuele humor die de lachspieren van de kinderen prikkelt, (dubbelzinnige) taalvondsten die dan weer die van de volwassenen stimuleren, is deze productie. Combineer dat met een piekfijne lezing van fragmenten uit Pulcinella en Danses concertantes van Stravinsky en Le tombeau de Couperin van Ravel, laat het geheel trekken op warm water met vuile sokken in, op een bedje van kom, kruid af met wat aangebrande foute humor en je hebt een hoogstaand cultureel gerecht dat zowel de volwassenen als de allerjongsten – sommigen al in scouts- of chiro-outfit gehesen voor meteen na het concert, anderen op hun paasbest of casual gekleed wat aantoont dat er geen dress code meer geldt voor klassieke concerten en gelukkig maar, kunnen smaken.

Recensie: Pulcinella ★★★★

Recensie Helmut Lotti ★★★★★

desc

zaterdag 17 oktober 2020 Handelsbeurs AntwerpenBert Hertogs

Superlatieven komen we te kort om het weergaloze optreden van Helmut Lotti in een uitverkochte Handelsbeurs te beschrijven. Lotti trad op met een nooit eerder geziene gretigheid. Bewijs daarvan is dat ie maar liefst zestien nummers op net iets meer dan een uur liet horen. Om maar te zeggen dat hij er de vaart stevig inhield. Tijdens ‘Mack the knife’ wandelde hij al het podium af om tussen podium en publiek deze klassieker van Bobby Darin uit 1958 te laten horen. Opvallend daarbij was dat ie met zijn klassieke schoenen aan even ging glijden over de vloer. Want jawel, de man die over enkele dagen 51 wordt, had duidelijk zijn dansschoenen aan, swingde met zijn lijf en schudde met zijn achterwerk. En niet alleen dat. Tijdens dit akoestisch in the round concert viel ook eens te meer op wat een dijk van een performer hij is. De Vlaamse zanger zong niet alleen zijn nummers, hij interpreteerde ze en zette ze dan ook bij momenten om in acteren. Zo ging hij bijvoorbeeld op de knieën tijdens ‘Love me’ van Elvis op ‘begging on my knees’ en deed hij een trompet na met zijn stem tijdens ‘Proud Mary’ van Creedence Clearwater Revival.

Recensie: Helmut Lotti ★★★★★

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter