<<    >>

Recensie Newsies ★★★1/2

desc

dinsdag 10 november 2020 Disney+Bert Hertogs

Wie sociale strijd, eind negentiende eeuw en musical zegt, denkt daarbij wellicht spontaan aan Daens. Aan de andere kant van de plas, produceerde Disney de Broadwaymusical Newsies naar de gelijknamige film uit 1992. Die musical, die net als Daens gebaseerd is op waargebeurde feiten, werd drie jaar geleden opgenomen in het Pantages Theatre in Hollywood. Een voorstelling die bijna volledig de kaart trekt van dans, van zowel tapdans tot flikflaks en streetdance. Neem daarbij de muziek van Alan Menken (o.a. The Little Mermaid, Beauty and the Beast, Aladdin, Pocahontas, The Hunchback of Notre Dame, Hercules) wiens signatuur je ook hier met die meeslepende romantische partijen moeiteloos herkent en – dat werd tijd - een belangrijke rol voor een recensente, en je hebt een show die absoluut de moeite is om te kijken op Disney+.

Recensie: Newsies ★★★1/2

Recensie Samson en Gert Afscheidsshow ★★★★

desc

zondag 8 november 2020 Studio 100 Pop-Up Theater PuursBert Hertogs

2020 had het jaar moeten zijn dat Gert Verhulst definitief zijn blauwe jeans en rood hemd aan de haak zou hangen. Het coronavirus heeft er anders over beslist en een hele rist aan Samson en Gert Afscheidsshows werd ondertussen uitgesteld naar een nog later te bepalen datum in het Studio 100 Pop Uptheater. Wie kaartjes heeft, hoeft echter niet te wachten om de show te zien. De voorstelling van 3 januari werd namelijk opgenomen en is verkrijgbaar op dvd. Wat valt op? Samson en Gert doen ook in deze allerlaatste show beroep op een ondertussen weinig creatief recept dat ze al zo vaak gebruikten tijdens hun Kerstshows, een recept dat zijn deugdelijkheid wel bewezen heeft. Want ook nu organiseren ze een wedstrijd. Deze keer een die zal beslissen wie het extra baasje van Samson zou kunnen worden. Het levert zo waar het olijke trio Vanbural (Vanleemhuyzen, de Burgemeester en Alberto) op die de handen in elkaar slaan en in een gouden chique slee op komen rijden terwijl ze zich gehesen hebben in roze kostuums, met Alberto die zelfs alsof het carnaval is pluimen draagt en samen met de andere twee ‘In de disco’ zingt. Een overduidelijke verwijzing naar de Toppers is dat. Als Studio 100 een beetje commercieel instinct bovenhaalt, doet het hier iets mee. Want de reactie van het publiek was fe-no-me-naal.

Recensie: Samson en Gert Afscheidsshow ★★★★

Recensie Sandra Kim wint finale The Masked Singer

desc

vrijdag 6 november 2020 VTMBert Hertogs

De revelatie van het eerste seizoen van The Masked Singer heeft op vtm de finale gewonnen: Koningin. Sandra Kim, die in 1986 – en dus niet in 1985 wat Karen Damen dacht - met ‘J’aime la vie’ voor het eerst voor ons land het Eurovisiesongfestival won wat tot op heden nog steeds een uniek gegeven is, klopte Kevin Janssens en Gio Kemper die respectievelijk onder de maskers van de Wolf en Duiker zaten. Wolf ging er als eerste uit zodat de ultieme face-off finale op het einde van het programma beslecht moest worden tussen Koningin en Duiker waarin ze samen het duet ‘This is me‘ uit The Greatest Showman zongen. Daarin bleek Koningin vocaal een stuk straffer te zijn dan Duiker waardoor haar overwinning oververdiend is.

Recensie: Sandra Kim wint finale The Masked Singer

Recensie De kleine zeemeermin live! ★★★1/2

desc

zondag 1 november 2020 Disney+Bert Hertogs

Met een dubbel zo lange herfstvakantie dan normaal die voor de deur staat en een beperkt aantal mogelijke vrijetijdsbestedingen die vanaf 2 november zullen gelden door de lockdown omwille van het coronavirus, komt fietsen, wandelen, knutselen, puzzelen, karweitjes in het huis opknappen, koken en naar tv en streamingdiensten kijken weer helemaal bovenaan op de agenda bij heel wat gezinnen staan. Sinds september is Disney + beschikbaar in ons land. Geen moment te vroeg kwam het streamingkanaal van het Huis van de Muis. Zo brengt de studio kleur in de Vlaamse woonkamers. Wij kozen uit hun rijke aanbod om te beginnen al meteen voor een feest van jewelste, met vuurwerk, confetti, acrobatie, en aanstekelijke liedjes: De kleine zeemeermin Live!

Recensie: De kleine zeemeermin live! ★★★1/2

Recensie Wolf, Koningin en Duiker naar finale The Masked Singer

desc

vrijdag 30 oktober 2020 VTMBert Hertogs

De finale van The Masked Singer op VTM zal gezongen worden door Wolf, Koningin en Duiker. In de halve finale vanavond werd Nora Gharib ontmaskerd als de Suikerspin. Zij komt dus niet aan bod in de finale volgende week. De aap kwam al meteen uit de mouw aan het begin van de aflevering toen Ruth Beeckmans stelde dat The Masked Singer dan wel geen zangwedstrijd is maar dat ze blij is dat ‘de echte zangers nog wel in dit programma zitten’. Of we die zin letterlijk moeten interpreteren is maar de vraag … Lize Feryn zocht samen met de andere juryleden Jens Dendoncker, Julie Van den Steen en Karen Damen wie er onder de maskers zou kunnen zitten.

Recensie: Wolf, Koningin en Duiker naar finale The Masked Singer

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter