Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

<<    >>

Recensie Holidate ★★

desc

woensdag 6 januari 2021 NetflixBert Hertogs

Op zich heeft de romantische komedie Holidate van John Whitesell best wel een leuke propositie. Twee mensen komen elkaar tegen in dezelfde winkel om er hun kerstcadeau terug te doen. Maar ze hebben geen bonnetje dus doet de medewerkster van de dienst na verkoop lekker moeilijk. Het is zo dat Sloane (overtuigend innemend en bad ass tegelijkertijd neergezet door Emma Roberts) en Jackson (Luke Bracey) elkaar voor het eerst ontmoeten. Ze hebben er allebei genoeg van om nog snel voor de feestdagen een date te regelen, vaak omdat de sociale druk gewoon te groot is om dan nog single te zijn, en kiezen – hoewel zij het aanbod eerst weigert - ervoor om uiteindelijk elkaar date te zijn, enkel om samen de feestdagen door te brengen. Maar van het een komt het ander – zo voorspelbaar is deze romantische komedie dus helaas ook – en de Holidate afspraakjes worden ‘complicated’ wanneer beiden echte gevoelens voor elkaar beginnen krijgen.

Recensie: Holidate ★★

Recensie Staged Bodies ★★★1/2

desc

woensdag 6 januari 2021 Musée LBert Hertogs

Nog tot 24 januari kan je naar Louvain-la-Neuve om de hedendaagse kunsttentoonstelling Staged Bodies te zien in Musée L. Dat museum, van de katholieke universiteit in deze stad, is ondertussen drie jaar oud en is gehuisvest in een gebouw dat ontworpen is door de Belgische architect André Jacqmain. Op het werk van Jean-Marc Bodson dat in 2017 te bezichtigen was na, is het de eerste keer dat Musée L dat een dubbel statuut van universitair en openbaar museum heeft, een fototentoonstelling organiseert. Hoewel Staged Bodies inhoudelijk interessant is, valt ze qua kwantiteit wat licht uit. Hoewel de brochure stelt dat een bezoek gemiddeld zo’n twee uur zou duren, waren wij – weliswaar op een rustige dag – op een uurtje rond. En dan moet je weten dat we bij elk werk voldoende lang hebben stilgestaan, de bijschriften gelezen en al. Samen met de permanente collectie (waaronder enkele Picasso’s en een interessante Delvaux zitten) – die je met je toegangskaart gratis kan bekijken – kom je weliswaar wél aan een tweetal uur.

Recensie: Staged Bodies ★★★1/2

Recensie Dimitri Vegas and Like Mike ★

desc

vrijdag 1 januari 2021 Melodia Stage NaozBert Hertogs

‘2021. Make it a big one. We love you all!’ klinkt het bij Dimitri Vegas and Like Mike op het einde van hun set. Wij wensen het Belgische duo meer inspiratie toe dan in 2020 alvast. Want wat was me dat? Zowel tijdens de digitale versie van Tomorrowland in juli als die met oudejaar slaagde het duo er niet het gemiddelde chiro dj-niveau te overstijgen met een aaneenrijging aan voor de hand liggende classics (Queens We are the champions, We will rock you en Bohemian Rhapsody, Destiny Childs ‘Say My Name’, a-ha’s Take on me, Supertramps The Logical Song, Energy 52’s Café del mar, Bonzai Channel One en Happy Together van The Turtles. En of dat nog niet genoeg was, waren de twee kennelijk ook vergeten dat oudejaar 6 dagen ná Kerstmis is.

Recensie: Dimitri Vegas and Like Mike ★

Recensie 30 jaar Samson en Gert ★★★★

desc

zaterdag 2 januari 2021 éénBert Hertogs

Nee, het was geen 1 aprilgrap. Het oorspronkelijke plan was dat 30 jaar Samson en Gert (toen nog met de ondertitel ‘Er zit meer in een liedje dan je denkt’) ingeblikt zou worden in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs met publiek en het was de bedoeling dat die show uitgezonden zou worden op 23 april. Werden aangekondigd: Regi, Bart Peeters, Niels Destadsbader, Danira Boukhriss, sopraan Astrid Stockman, Cleymans & Van Geel en uiteraard de hoofdpersonages de Burgemeester en Meneer Spaghetti. De coronapandemie gooide de plannen helemaal overhoop. Eén liet het decor van weleer van Samson en Gert waarheidsgetrouw nabouwen voor 30 jaar Samson en Gert en nam de zaak op voorhand in een studio op. Een prima programma leverde dat op dat infotainment (zoals enkele interviews in docustijl met de hoofdcast, een blind date/blinde auditie tussen Rik Verheye,  Soe Nsuki en Jacques Vermeire die streden voor de rol van Samson en we Gert zagen kiezen voor Jacques Vermeire waarop die laatste heerlijk schalks antwoordde: ‘En mag ik nu ook aandeelhouder worden in deze tijden?’ na het grote Samson Kwisspel – hebt u ‘m: die taalhumor naar ‘kwispel’? - tussen Gert en zijn zoon, eervol verliezer Viktor waarin Gert een slagroomtaart en een envelop met pikante foto’s van Marlèneke won) koppelde aan een stevige dosis showgehalte, in de living van Samson en Gert met Siska Schoeters als host van dienst die na wat research de enige echte bel teruggevonden had die Joop Mengelmoes/Meneer Chocomousse (Stef Bos) destijds stuk had gemaakt.

Recensie: 30 jaar Samson en Gert ★★★★

Recensie Martin Garrix ★★★1/2

desc

donderdag 31 december 2020 Melodia Stage NaozBert Hertogs

De Nederlandse dj Martin Garrix zakte een plaatsje in de DJ Mag Top 100. Hij moet zich nu tevreden stellen met het brons. Aan liefde geen gebrek nochtans aan de Melodia Stage in Naoz voor hem. Op het einde van zijn set vormde de dj een hartje met zijn vingers op de tonen van ‘Alive’. Een figurante beantwoordde dat gebaar door net hetzelfde te doen. Ook muzikaal zat er liefde in Martin Garrix’ set. Zo liet ie het publiek meezingen op zijn geweldige remix van Lewis Capaldi’s ‘Someone you loved’ dat traag als een emotionele ballad begon maar naarmate het nummer vorderde helemaal openbarstte. Hetzelfde deed ie daarna nog eens over bij ‘Higher ground’ zodat ie eigenlijk ook net iets te veel naar onze zin in zijn trukendoos liet kijken. Een zee van digitaal vuurwerk vloog in de lucht op de tonen van ‘You‘ve Got The Love’ van Florence + The Machine dat een meisje in het publiek al van bij de start meezong. Héérlijk die interactie tussen dj en publiek die Tomorrowland deze keer wist te integreren in het ganse concept van het digitale festival zodat het allemaal écht leek en je als kijker deel uitmaakte van het feestgedruis. Na ‘You‘ve Got The Love’ bleef de nog steeds maar 24-jarige dj het liefdespad volgen met die andere meezinger: ‘In The Name Of Love’.

Recensie: Martin Garrix ★★★1/2

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter