Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

<<    >>

Recensie Diana en Zonen ★★★★★

desc

zaterdag 18 september 2021 DeLaMar Theater AmsterdamSascha Siereveld

Wat doe je als je tot over je oren verliefd wordt op een Amerikaanse actrice van kleur, maar je oma is de koningin van Engeland? Wat kan je doen als je opgesloten zit in een gouden kooi die gebouwd is op eeuwenoude tradities, maar je verlangt naar de vrijheid en de verlossing uit het keurslijf? Wie kan je dan om raad vragen? Het zijn de vragen die prins Harry wakker houden in ‘Diana en Zonen’, de nieuwste musical van producent MediaLane. Dick van den Heuvel schreef het scenario, Jeroen Sleyfer en Sophie Veldhuizen de muziek en de regie was in handen van Frank van Laecke. En het resultaat is ronduit geweldig. Het plaatje past. De liedjes klinken modern, het decor is strak en afgemeten, de visuals zijn verzorgd, het tempo ligt goed, de timing van de effecten is perfect afgesteld en de regie en choreografie zijn sober, maar uiterst functioneel. En als kers op deze al rijkelijke taart, krijg je ook nog eens een geweldig sterke cast. Freek Bartels zet een erg sterke Harry neer, maar het zijn de vrouwen die werkelijk de show stelen. Desi van Doeveren, Lis Walravens, Gitty Pregers, Marlijn Weerdenburg, Gerrie van der Klei en Danique Graanoogst tillen deze musical stuk voor stuk naar een hoger niveau. Deze productie moet je gewoon gezien hebben.

Recensie: Diana en Zonen ★★★★★

Recensie Sylver ★★★

desc

vrijdag 17 september 2021 Park Fort LiezeleBert Hertogs

Sylver bestaat 20 jaar. Dat betekent dat onze studententijd al weer twee decennia achter ons ligt. Op het gratis festival Pukema in Puurs brachten DJ Wout en Silvy hun live band mee om de feestelijkheden in het derde weekend van september op gang te trekken. Een behoorlijke uitdaging want een half uurtje voor ze eraan begonnen werden lokale vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties nog op een B-podium geroepen om daar te praten wat ze tijdens dat anderhalf jaar corona gedaan hadden. Interviewer van dienst was een sportjournalist van de VRT die totaal inspiratieloos op zijn fiches keek en meermaals niet goed kon lezen wat daar nu precies op stond omdat de plek waar hij stond voor het podium niet al te best belicht was. Om kort te gaan, het was een ont-zet-tend saaie en veel te lange zit te meer ook omdat veel geïnterviewden niet veel te zeggen hadden. Wij onthouden vooral de geweldige vondst van de organisatie om die VRT-medewerker op een roze loper te zetten. Wie de actualiteit wat volgde en weet dat de VRT sportredactie momenteel door het stof gaat omdat het clubje macho’s niet al te vrouw- en bij uitbreiding lgbtqi+ vriendelijk voor de dag zou komen, vindt dit net als ons wellicht een goeie sanctie. Het was dan ook het enige leuke dat er te beleven viel voor tien na negen.

Recensie: Sylver ★★★

Recensie Vechtstuk ★★★★1/2

desc

donderdag 16 september 2021 Kc Nona MechelenBert Hertogs

Toegegeven, als je bij het binnenkomen in de zaal van Vechtstuk door Hof van Eede My endless love van Lionel Richie en Diana Ross hoort, moet je eens goed grinniken omdat je de ironie voelt bovendrijven waarom net deze song te horen is. Vechtstuk gaat namelijk over een koppel dat na jaren samenzijn vaststelt dat er een kink in de kabel is en dat het leven met elkaar saai geworden is. Zij heeft nood aan kicks. Hij niet. Er is te veel druk komen staan op hun relatie. Er is slecht contact. De zaak staat op springen en ze zitten niet op dezelfde lijn. Een waterlek waar hij niks van afweet die mogelijks een kortsluiting heeft veroorzaakt waardoor ze allebei in het donker zitten, zorgt ervoor dat de twee niet naar het feestje van Joost en Lien kunnen. Het vormt meteen ook de metafoor voor een relatiecrisis waarbij ze allebei apart naar het licht en het water bellen, zich moeien met de ander zijn gesprek, de wachttijd hekelen en vooral het onvermogen van de twee om met elkaar te praten en overleggen vaststellen, wat de situatie waarin ze zelf als koppel verkeren reflecteert.

Recensie: Vechtstuk ★★★★1/2

Recensie Dune ★★★

desc

woensdag 15 september 2021 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Overhypet. Dat is Dune, de jongste film van Denis Villeneuve (o.a. Blade Runner 2049 en Arrival). Deze Amerikaanse sciencefictionprent naar de roman van Frank Herbert vormt eigenlijk nog maar het begin zoals Zendaya als Chani na 155 minuten (!) het zegt als antwoord op Pauls (Timothée Chalamet) ‘Desert power!’ Tussen 1965 en 1985 verschenen er 6 boeken. We zijn met deze Dune dus vertrokken voor een reeks films. Toch waren de reacties na de avondvertoning op de openingsdag in IMAX Antwerpen verdeeld. No time to die wordt hoger ingeschat als potentiële blockbuster dit najaar dan Dune. Daar zijn verschillende redenen voor.

Recensie: Dune ★★★

Recensie Through the grapevine ★★★★1/2

desc

dinsdag 14 september 2021 Kc Nona MechelenBert Hertogs

Een mix van dans, acrobatie en Oosterse gevechtskunst, dat brengen Axel Guérin en Alexander Vantournhout in het bejubelde Through the grapevine. Ook in Kc Nona kreeg het duo een terechte staande ovatie achteraf. De succesvoorstelling zet daarmee zijn zegetocht verder nadat het eerder deze maand geselecteerd werd door het Theaterfestival als een van de allerbeste dansvoorstellingen van de afgelopen maanden.

Recensie: Through the grapevine ★★★★1/2

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter