>>

Recensie Muse Simulation Theory IMAX ★★★

desc

woensdag 19 augustus 2020 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Een virus teistert Londen. Veel actueler dan dat kan je het niet bedenken. Het vormt de premisse van de IMAX-sci-fi concertfilm Simulation Theory van Muse. Rond de O2 Arena blijkt de stroom buiten uitgevallen te zijn terwijl er neonlicht te zien is aan de hemel. Later blijkt dat er maar liefst vier zones in Londen gecontamineerd zijn en in quarantaine. De angst verspreidt zich dan ook over de Britse hoofdstad. En dat terwijl er kort daarvoor nog een mensenmassa naar de grote arena trok. Enkele onderzoekers met witte veiligheidskledij aan en gewapend met een zaklamp en stralingsmeter trekken de zaal in, komen in de backstagegangen en uiteindelijk ook op het middenplein waar het podium staat, de catwalk en het B-podium. Murphy (Graham Butler) komt de wet van Murphy tegen wanneer een Arcade spelconsole vanuit het podium plots opduikt. De man raakt geëlektrocuteerd wanneer hij erop wil spelen en beleeft simultaan – ‘WTF! So many people! We are caught in simulation’ - een optreden van Muse dat op diezelfde plek heeft plaatsgevonden.

Recensie: Muse Simulation Theory IMAX ★★★

Recensie Christoff ★★★★

desc

zondag 2 augustus 2020 Ghelamco Arena GentBert Hertogs

Wat een crème van een artiest is Christoff! Toen de Arenazomerconcerten in verkoop gingen, mochten er maximum 400 toeschouwers op de tribune plaatsnemen van de Ghelamco Arena. Nu de maatregelen verstrengd werden door de heropflakkering van het virus moest dat aantal gehalveerd tot 200 van de Nationale Veiligheidsraad. Christoff, zijn technici en zijn nagelnieuwe band onder leiding van Sven Van den Wyngaert op toetsen – de schlagerzanger klonk jonger dan ooit tevoren wat al doet uitkijken naar zijn nieuwe album – stemden toe om dan maar liefst twee optredens op dezelfde avond te spelen zodat ze geen enkele fan moesten teleurstellen. Daarnaast kozen ze resoluut om veel meezingers in Gent te brengen en zo de toeschouwers uit de negatieve sfeer rond het coronavirus te halen. Voor zijn allereerste optreden in een voetbalstadion in ons land ooit, en wellicht ook meteen het laatste concert dit jaar, ging Christoff voluit. Daar waar andere artiesten in beperkte of akoestische bezetting aantreden in Gent, zag Christoff het duidelijk grootser. Enkel de backings liepen mee op tape. En op het podium was er zelfs vuurwerk, letterlijk en figuurlijk!

Recensie: Christoff ★★★★

Recensie Samson en Marie ★★★

desc

zondag 2 augustus 2020 Ghelamco Arena GentBert Hertogs

Samson en Marie traden voor het eerst op in Gent. En dat al meteen twee keer in de Ghelamco Arena. Voor het voorprogramma zorgde kabouter Plop himself die de kinderen liet weten dat Samson wel eens tegen een paddenstoel plast in het kabouterbos. Doorgaans kunnen de kabouters dat niet hebben, maar van Samson wel. 5 surfplanken zagen we op het podium die het vakantiegevoel naar boven deed komen. ‘Jullie zien er allemaal een beetje vreemd uit’ wist de kabouter die verwees naar de mondmaskertjes die zijn fans en hun papa’s en mama’s op de tribune droegen. Ook in het kabouterbos moeten ze ondertussen afstand houden tussen de kabouters, gaf hij mee, iets waar Plop toch ook een beetje blij mee is omdat ie sommige kabouters zoals Klus, met zijn flauwe moppen niet graag in de buurt heeft.

Recensie: Samson en Marie ★★★

Recensie Martin Garrix | Tomorrowland 2020 ★★★★1/2

desc

zondag 26 juli 2020 PapilionemBert Hertogs

Hoe bevlogen kwam Martin Garrix voor de dag op Tomorrowland 2020! De Nederlandse dj bulkte van de goesting en dat straalde ook in de wereldwijde huiskamers af. Toegegeven,  Martijn Gerard Garritsen, is ook nog eens behoorlijk fotogeniek wat uiteraard een pluspunt is wanneer je dj set wereldwijd uitgezonden wordt. Zijn enthousiasme werkte dermate aanstekelijk dat je zijn performance niet anders kon lezen dan een zeer geslaagde poging om die eerste stek in de lijst DJ Mag Top 100 Dj’s opnieuw te bemachtigen.

Recensie: Martin Garrix | Tomorrowland 2020 ★★★★1/2

Recensie Dimitri Vegas and Like Mike | Tomorrowland 2020 ★★

desc

zaterdag 25 juli 2020 PapilionemBert Hertogs

Wat zijn ze lui geworden Dimitri Vegas and Like Mike. Zowat hun ganse set op Tomorrowland 2020 brachten ze covers. Zo kregen we bijvoorbeeld Livin’ on a prayer van Bon Jovi, So What van P!nk, Say my name van Destiny’s Child, Because the night van Patti Smith Group, The Final Countdown van Europe in de mix met I love it van Icona Pop feat. Charli XCX, Kim Wildes Cambodia (te horen in Beast (All as one)), Queens Bohemian Rhapsody in de mix met We will rock you en daarna met We are the champions, Infinity van Guru Josh en Happy together van The Turtles tijdens dat halfuurtje te horen.

Recensie: Dimitri Vegas and Like Mike | Tomorrowland 2020 ★★

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter