Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie Geike en Hydrogen Sea ★★★1/2

desc

zondag 13 februari 2022 Stadsschouwburg MechelenBert Hertogs

Zondagavond, de avond voor Valentijn, was er eentje voor de dromers in de Stadsschouwburg in Mechelen. Geike en Hydrogen Sea stonden er namelijk samen op de affiche met hun melancholische dromerige popmuziek. Het was alweer meer dan 4 jaar geleden dat we het Brusselse duo Pieterjan Seaux en Birsen Uçar live aan het werk zagen. Geike hebben we kennelijk nog nooit eerder haar solowerk live voor een publiek weten brengen. Hoewel Hydrogen Sea het voorprogramma voor haar deed, maakte ons hart toch eerder een sprongetje bij wat we te horen kregen van die twee, dan bij de frontzangeres van Hooverphonic. Hoewel Hydrogen Sea niet foutloos bleek in Mechelen, terwijl op Geikes performance niets aan te merken viel.

Recensie: Geike en Hydrogen Sea ★★★1/2

Recensie Cash 90 ★★★★1/2

desc

donderdag 10 februari 2022 CC KapellenBert Hertogs

Op 26 februari zou Johnny Cash 90 geworden zijn. Een goeie reden vond ‘The Tennessee Eight’: Guy Swinnen (zang en gitaar), Nathalie Delcroix (zang, handharp, tamboerijn en occasioneel dansen), Patrick Riguelle (zang, gitaar, mondharmonica en lepels), Bjorn Eriksson (zang en gitaar), Piet De Pessemier (zang en gitaar), Axl Peleman (bas en zang), Jan Hautekiet (keyboards en accordeon) en Ron Reuman (drums) dat om aan hem een eerbetoon te brengen in een uitverkocht Lux in Kapellen. Een van de allereerste concerten sinds lang dat in onze regio het bordje uitverkocht kon bovenhalen, werd het. Anderhalf uur werd er op exquis niveau gemusiceerd. De harmonieën in zowel de zang als de instrumentale begeleiding waren om door een ringetje te halen. Tribunegestamp, stevig applaus in combinatie met gejoel en na de bisronde een volledige staande ovatie waren niet meer dan verdiend na een voortreffelijke avond.

Recensie: Cash 90 ★★★★1/2

Recensie Arno ★★★

desc

zaterdag 5 februari 2022 Ancienne Belgique BrusselBert Hertogs

Zowat alles wat rock ’n roll was, ademde een concert van Arno vroeger uit. Zijn attitude op het podium zorgde daarvoor. Als ie weliswaar optrad. Zo herinneren we ons een avond dat ie te zat was op een editie van HUMO’s Pop Poll om het podium nog op te geraken. In de Ancienne Belgique trapte hij zijn vijfdelige concertreeks ‘Vivre’ af (goed voor 3 concerten in Brussel en 2 in Oostende), een concert dat nagenoeg dezelfde setlist kende als de Radio 1-sessie eerder in januari dit jaar. Arno bleek duidelijk getekend door zijn ziekte. Hij zat op de drie laatste songs na, de ganse tijd op een stoel en we zagen hem meermaals spieken naar de monitor om zijn tekst te kunnen aflezen.  Hoewel hij in ‘Je veux vivre’ zong over een overdosis rock ’n roll, was het net dat waar we niet genoeg van kregen in de AB.

Recensie: Arno ★★★

Recensie Mama’s Jasje ★★★★

desc

vrijdag 21 januari 2022 CC KapellenBert Hertogs

‘Fantastisch’ klinkt het na het anderhalf uur durend optreden van Mama’s Jasje uit de mond van de man die voor me zit. Een man die meer levensjaren op de teller heeft dan ik. Wie zijn wij dan om hem tegen te spreken terwijl de ganse zaal een verdiende staande ovatie geeft aan Peter Vanlaet en zijn band? Zeker, bij momenten voelde je in kleine details dat dit het allereerste optreden van 2022 was voor de groep of het moet zijn dat ze zich wat inhielden omdat een half uur na het einde van het eerste concert dat om zeven uur begon er een tweede volgde om negen uur. De kans dat cultuurcentra en artiesten na 28 januari nog moeten ontdubbelen, wordt trouwens wat kleiner nu het Overlegcomité beslist heeft dat in de rode fase van de coronapandemie er tot 200 toeschouwers of tot 70% (of zelfs 100% indien de CO2-meters geen waarden boven de 900 ppm registreren) van de zaalcapaciteit gegaan mag worden. Dat is het goede nieuws van de dag . Al stond Vanlaet ook bij het nieuws stil dat Tien om te Zien, waar de band in de jaren ’90 veel aan te danken had, deze zomer terugkeert op vtm. Acht weken presenteren Anne en Willy het programma vanuit Middelkerke.

Recensie: Mama’s Jasje ★★★★

Recensie #LikeMe in concert 2 ★★★★1/2

desc

zaterdag 1 januari 2022 éénBert Hertogs

5 keer is #LikeMe in concert 2 ondertussen door de coronacrisis in de concertkalender gewijzigd. Aanvankelijk ging het concert plaatsvinden op 4 en 5 april en 1, 2 en 3 mei 2020 in de Lotto Arena. Daarna werd er uitgeweken naar het Sportpaleis zodat de cast geen 12 optredens hoefde te doen en de klus kon klaren met 4 shows. Op 5 en 6 september 2020 zouden die concerten dan plaatsvinden. Dat ging niet door. Vervolgens werd 13 en 14 maart 2021 in de agenda geprikt, daarna 28 en 29 augustus 2021, 26 en 27 december 2021 en nu zou de concertreeks als alles goed gaat eindelijk misschien kunnen plaatsvinden op 9 en 10 april 2022. Met andere woorden, er zal maar liefst twee jaar over gegaan zijn tussen de initiële datum en het uiteindelijke concert als de omnikronvariant tenminste ook dan geen roet in het eten gooit. Het goeie nieuws is dat het derde seizoen van de waanzinnig populaire Ketnetserie is ingeblikt en vanaf 12 januari 2022 te zien zal zijn op de jongerenzender. En op nieuwjaarsdag volgde er op één zelfs #LikeMe in concert 2, een special die recent opgenomen werd in de Lotto Arena en vooral de liedjes uit het tweede seizoen liet horen. Daarin kregen we ook te zien dat die break van twee jaar de cast duidelijk goed gedaan heeft. Iedereen die op het podium stond bleek duidelijk gegroeid in het performen en zingen. Vooral Francisco Schuster (Yemi) en Sali Haidara (Maria) deden ons met verstomming slaan.

Recensie: #LikeMe in concert 2 ★★★★1/2

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter