Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie Francis Bacon Man and Beast ★★★★★

desc

vrijdag 25 februari 2022 Royal Academy of Arts LondenBert Hertogs

De meest intrigerende tentoonstelling van het moment in Londen. Dat is Francis Bacon Man and Beast die nog tot 17 april 2022 loopt in de Royal Academy of Arts in Londen.  Een van de hoogtepunten, naast de drieluiken (zoals Three Figures in a Room uit 1964, Triptych August 1972 uit 1972, Second Version of Triptych 1944 uit 1988 en Triptych Inspired by the Oresteia of Aeschylus uit 1981) die er te zien zijn, vormen de drie versies van schilderijen die hij maakte rond stierenvechten. Werken die tijdens Bacons leven verspreid geraakten en nu voor het eerst terug samen getoond worden.

Recensie: Francis Bacon Man and Beast ★★★★★

Recensie Beatrix Potter Drawn to nature ★★★

desc

vrijdag 25 februari 2022 Victoria and Albert Museum LondonBert Hertogs

Sinds Pieter Konijn in 1901 voor het eerst door de tuin van Mr. McGregor huppelde en op papier belandde, hebben de verhalen van Beatrix Potter (1866-1943) miljoenen kinderen over de hele wereld geboeid. Maar de avonturen van Peter Rabbit, Jemima Puddle-Duck en mevrouw Tiggy-Winkle (om er maar een paar te noemen) zijn slechts een deel van Beatrix‘ blijvende nalatenschap. In Beatrix Potter Drawn to nature, een expo die nog tot 8 januari 2023 in het V&A in Londen loopt, kan je dat ontdekken. Helaas vervalt de tentoonstelling bij momenten in overbodige details (iemand geïnteresseerd hoe het meubilair van haar er uit zag destijds of haar klompen wil zien?) en is diens narratief te beperkt om inhoudelijk voldoende sterk uit de hoek te kunnen komen.

Recensie: Beatrix Potter Drawn to nature ★★★

Recensie Van Gogh Self-Portraits ★★★★1/2

desc

donderdag 24 februari 2022 The Courtauld Gallery LondenBert Hertogs

Nog tot 8 mei 2022 kan je in The Courtauld Gallery naar Van Gogh Self-Portraits. De expo die over twee tentoonstellingsruimten loopt, brengt voor het eerst ooit de helft van de zelfportretten van de kunstenaar bij elkaar. Zelfportretten die van Gogh (1853-1890) vooral op het einde van zijn carrière maakte. Een daarvan is een tekening uit 1887 die ie in Parijs creëerde. Het is een zeldzaam exemplaar omdat er maar twee tekeningen gekend zijn met zelfportretten die van Gogh maakte. De allereerste keer dat er zelfportretten van van Gogh publiek te zien waren, was overigens tijdens een tentoonstelling die de kunstenaar in november 1887 organiseerde in een restaurant in de Parijse wijk Montmartre.

Recensie: Van Gogh Self-Portraits ★★★★1/2

Recensie The art of Banksy ★★★★

desc

donderdag 24 februari 2022 50 Earlham Street, LondenBert Hertogs

In Earlham Street, in de buurt van Covent Garden kan je naar een niet geautoriseerde expo met werk van Banksy. Daarin zijn originele werken van de spraakmakende straatkunstenaar te zien die allerhande privéverzamelaars (sommigen willen anoniem blijven waardoor de nummering van hun unieke werken overplakt werden) op legale manier in hun bezit kregen. Een van de sterkste werken die er te zien zijn, is met stip de houten replica van Peckham Rock. Met dat werk infiltreerde Banksy in musea zoals Tate Britain en daarna the National History Museum, het Louvre en The British Museum en stelde hij het er tentoon tussen de vaste collectie. In Peckham Rock zien we zogezegd een prehistorische figuur die een winkelkar voortduwt. In 2005 was het te zien in The British Museum samen met een beschrijving van het werk zodat het authentiek leek. Het duurde drie dagen eer iemand doorhad dat er iets niet in de haak was. Of hoe geniaal Banksy is.  

Recensie: The art of Banksy ★★★★

Recensie Rinus Van de Velde Inner Travels ★★★★

desc

zaterdag 19 februari 2022 Bozar BrusselBert Hertogs

Nog tot 15 mei 2022 kan je in 9 tentoonstellingszalen van Bozar terecht voor Rinus Van de Velde Inner Travels. Daarin zien we hoe Rinus een imaginaire wereld creëert, ook via zijn alter ego dat in zijn jongste film ‘La Ruta Natural’ te zien is die in première getoond wordt in de voorlaatste zaal. Enkele decorstukken en props die hij daarvoor ontwierp zoals een auto, een berg met een autoweg waarin hij een miniatuurmodel van die wagen liet rijden (net zoals bij een speelgoedracebaan) en een nutteloze machine vallen er onder andere te ontdekken. Het is overigens niet de enige film die te zien is. Zo kan je ook ‘Berkely’s Island’ van Guy Ben-Ner (1969) bekijken dat gebaseerd is op Robinson Crusoe van Daniel Defoe uit 1719 en gefilmd werd in de keuken van de videokunstenaar. Zijn dochter Elia en kat zijn er ook in te zien. Zowel als medespelers, maar ook als indringers uit het echte leven van de kunstenaar. Maar het meest in het oog springt het contrast tussen Van de Veldes werken die hij in dialoog laat gaan met andere kunstenaars die hem inspireerden. In totaal zijn er 85 werken te zien. Al is het bijzonder jammer dat er uiteindelijk behoorlijk wat dialogen niet (helemaal) gerealiseerd werden in Bozar.

Recensie: Rinus Van de Velde Inner Travels ★★★★

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter