Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie Zara Larsson Live in Concert ★★★

desc

maandag 8 maart 2021 YoutubeBert Hertogs

Live Nation dat iets gratis weggeeft aan muziekfans. Daar heb je blijkbaar een jaar durende coronapandemie voor nodig eer zoiets na al die jaren werkelijkheid wordt. Op Internationale Vrouwendag koos de 23-jarige Zweedse popzangeres Zara Larsson ervoor om haar fans op Youtube een gratis concert te geven, niet alleen ter ere van die feestdag, maar vooral omdat ze een nieuw album uitheeft: ‘Poster Girl’. Yep, er schuilen plat commerciële redenen achter dat weggevertje. Over de nieuwe songs die ze tijdens het optreden voornamelijk door te lippen bracht, kunnen we kort zijn: ze kunnen niet op tegen haar grote hits die ze gelukkig ook in haar 50 minuten set stak.

Recensie: Zara Larsson Live in Concert ★★★

Recensie Tine en Pieter Embrechts ★★★★

desc

donderdag 28 januari 2021 CC MerksemBert Hertogs

Neen, crowded was het house niet van Cultuurcentrum Merksem van waaruit Tine en Pieter Embrechts hun concert live streamden. ‘Empty house. Full Facebook’ klonk het bij die twee nadat ze het prachtige ‘4 seasons in one day’ van Crowded House gezongen hadden en beider stemmen in kopstem wondermooi bij elkaar pasten zoals dat enkel kan bij broers en zussen. Pieter en Tine knipoogden daar ook naar, al bij de start van de stream toen we ze backstage van de ‘show’trap zagen komen, de gang van het Cultuurcentrum in om dan langs de foyer, even de handen te ontsmetten aan deur naar de concertzaal en zo uiteindelijk het podium opgingen met een cameraman in hun kielzog. Het typeert de ongedwongen, gemoedelijke, ja zelfs wat zelfrelativerende sfeer die het duo voor de vele kijkers thuis – live keek er meer dan 1.000 man (wat goed is voor 2 gevulde concertzalen in Merksem), 24 uur na uitzending was de stream al ruim 18.000 keer bekeken op Facebook – in petto hadden. Zeker, bij momenten was het soms wat druk en – dat wisten de twee ook wel – de bindteksten aan de lange kant, maar globaal genomen kunnen we wel stellen een zeer knap optreden gezien te hebben. Ook de kijkers thuis dachten er zo over, dat bewijzen de vele (extreem) positieve reacties op het sociaal medium. Na de John Lennon tribute, bevestigt CC Merksem dus ook dit jaar erg straf uit de muzikale livestreamhoek te komen.

Recensie: Tine en Pieter Embrechts ★★★★

Recensie Kommil Foo en Brussels Jazz Orchestra ★★★★★

desc

woensdag 27 januari 2021 CC De Kern WilrijkBert Hertogs

Zeker, de toestand was ernstig maar er was geen reden tot paniek tijdens de live stream van het try-outoptreden van Kommil Foo en Brussels Jazz Orchestra live vanuit CC De Kern in Wilrijk. De stream draaide danig in de soep, viel stil, startte weer, om vervolgens enkele seconden later opnieuw een bevroren beeld op te leveren. Heel wat toeschouwers lieten hun ongenoegen blijken in de chat, soms met zwaar overtrokken reacties zoals we dat gewend zijn op het internet maar in real life wellicht anders zouden formuleren. Wij toonden begrip, uiteindelijk zagen we recent ook livestreams van Studio 100 en KVS helemaal in het honderd lopen. Dat zijn toch ook niet van de minste, denken we dan … Live streaming van concerten en podiumkunsten: het is dan ook nog wat pionieren in ons land. En dan betalen zij die de sprong durven wagen, leergeld uiteraard. Voor de (misnoegde) ticketkopers 1 tip: stop met zagen en bekijk het concert uitgesteld (de link is tot zondag beschikbaar): het is een absolute aanrader!

Recensie: Kommil Foo en Brussels Jazz Orchestra ★★★★★

Recensie Dimitri Vegas and Like Mike ★

desc

vrijdag 1 januari 2021 Melodia Stage NaozBert Hertogs

‘2021. Make it a big one. We love you all!’ klinkt het bij Dimitri Vegas and Like Mike op het einde van hun set. Wij wensen het Belgische duo meer inspiratie toe dan in 2020 alvast. Want wat was me dat? Zowel tijdens de digitale versie van Tomorrowland in juli als die met oudejaar slaagde het duo er niet het gemiddelde chiro dj-niveau te overstijgen met een aaneenrijging aan voor de hand liggende classics (Queens We are the champions, We will rock you en Bohemian Rhapsody, Destiny Childs ‘Say My Name’, a-ha’s Take on me, Supertramps The Logical Song, Energy 52’s Café del mar, Bonzai Channel One en Happy Together van The Turtles. En of dat nog niet genoeg was, waren de twee kennelijk ook vergeten dat oudejaar 6 dagen ná Kerstmis is.

Recensie: Dimitri Vegas and Like Mike ★

Recensie Martin Garrix ★★★1/2

desc

donderdag 31 december 2020 Melodia Stage NaozBert Hertogs

De Nederlandse dj Martin Garrix zakte een plaatsje in de DJ Mag Top 100. Hij moet zich nu tevreden stellen met het brons. Aan liefde geen gebrek nochtans aan de Melodia Stage in Naoz voor hem. Op het einde van zijn set vormde de dj een hartje met zijn vingers op de tonen van ‘Alive’. Een figurante beantwoordde dat gebaar door net hetzelfde te doen. Ook muzikaal zat er liefde in Martin Garrix’ set. Zo liet ie het publiek meezingen op zijn geweldige remix van Lewis Capaldi’s ‘Someone you loved’ dat traag als een emotionele ballad begon maar naarmate het nummer vorderde helemaal openbarstte. Hetzelfde deed ie daarna nog eens over bij ‘Higher ground’ zodat ie eigenlijk ook net iets te veel naar onze zin in zijn trukendoos liet kijken. Een zee van digitaal vuurwerk vloog in de lucht op de tonen van ‘You‘ve Got The Love’ van Florence + The Machine dat een meisje in het publiek al van bij de start meezong. Héérlijk die interactie tussen dj en publiek die Tomorrowland deze keer wist te integreren in het ganse concept van het digitale festival zodat het allemaal écht leek en je als kijker deel uitmaakte van het feestgedruis. Na ‘You‘ve Got The Love’ bleef de nog steeds maar 24-jarige dj het liefdespad volgen met die andere meezinger: ‘In The Name Of Love’.

Recensie: Martin Garrix ★★★1/2

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter