Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie Holidate ★★

desc

woensdag 6 januari 2021 NetflixBert Hertogs

Op zich heeft de romantische komedie Holidate van John Whitesell best wel een leuke propositie. Twee mensen komen elkaar tegen in dezelfde winkel om er hun kerstcadeau terug te doen. Maar ze hebben geen bonnetje dus doet de medewerkster van de dienst na verkoop lekker moeilijk. Het is zo dat Sloane (overtuigend innemend en bad ass tegelijkertijd neergezet door Emma Roberts) en Jackson (Luke Bracey) elkaar voor het eerst ontmoeten. Ze hebben er allebei genoeg van om nog snel voor de feestdagen een date te regelen, vaak omdat de sociale druk gewoon te groot is om dan nog single te zijn, en kiezen – hoewel zij het aanbod eerst weigert - ervoor om uiteindelijk elkaar date te zijn, enkel om samen de feestdagen door te brengen. Maar van het een komt het ander – zo voorspelbaar is deze romantische komedie dus helaas ook – en de Holidate afspraakjes worden ‘complicated’ wanneer beiden echte gevoelens voor elkaar beginnen krijgen.

Recensie: Holidate ★★

Recensie My Brilliant Friend ★★★★1/2

desc

maandag 28 december 2020 VRT NUBert Hertogs

Zeggen dat My Brilliant Friend briljant is, is een understatement. Wie – ja, ook mannen! – herkent zich namelijk niet in het coming of age-verhaal van twee Italiaanse vriendinnen wiens leven we volgen in Napels? Heerlijk is de sfeer die regisseurs Saverio Costanzo en Alice Rohrwacher weten op te roepen in hun adaptatie naar het scherm van Elena Ferrantes bejubelde roman, muzikaal ondersteund door de prachtige score van de Duitse componist Max Richter die ook nostalgie (niet zelden door de piano zoals in ‘In spite of all’ en ‘She was running’ of strijkers, zoals in de generiek ‘Elena & Lila’, ‘Whispers’,  ‘Our reflection’ en zelfs het gehercomponeerde ‘Winter’ uit de Vier Seizoenen van Vivaldi.) weet op te roepen.

Recensie: My Brilliant Friend ★★★★1/2

Recensie #LikeMe Winterspecial (deel 2) ★★★1/2

desc

zondag 27 december 2020 KetnetBert Hertogs

Zou ze gekeken hebben? Die vraag stel ik me nu al enkele dagen. Pommelien. Of ze naar Ghost gekeken heeft vrijdagavond laat op één. Die pottenbakscène. Verder was het me wat de afgelopen week. De #LikeMe-fans waren niet bepaald gelukkig met wat ze lazen op deze site over het eerste deel van de #LikeMe Winterspecial. ‘I guess they don’t #LikeMe’ liet ik me dan ook een paar keer met de knipoog ontvallen. Toch blijf ik – uiteraard – bij mijn standpunt dat ik het eerste deel van de #LikeMe Winterspecial maar niks vond, gesterkt door de algemene consensus op social media dat de aflevering ‘veel te kort’ was. Tweeëntwintig volle minuten duurde het namelijk bijna om de aflevering op te bouwen wat een wel erg lange aanloop is om naar het cruciale plotpunt te komen op het einde van die aflevering: namelijk dat Caro en co verdwaald in het bos zijn, de duisternis is ingevallen en Leon, de hoteleigenaar van Hôtel aux bois geportretteerd werd als een zonderling, een rare snuiter met een donker kantje. Dat die aflevering ook zelfs voor ons minder gekende songs als ‘Het kleine paradijs’ van Dana Winner en ‘December’ van Abel laat horen, helpt uiteraard ook niet. Benieuwd dus of het tweede deel, de ontknoping van de #LikeMe Winterspecial ons toch nog een beetje van mening zou kunnen doen veranderen. Ketnet communiceerde dat het programma om 8 u. uitgezonden zou worden. Hoe de jongerenzenden er in slaagde om er maar liefst 7 minuten te laat aan te beginnen, maakte mijn joekel van een ochtendhumeur er op mijn nuchtere zondagochtendmaag niet bepaald beter op … Op dat vlak blijk ik als Camille te zijn. Een vlinder die zijn tijd nodig heeft om uit zijn cocon te geraken.

Recensie: #LikeMe Winterspecial (deel 2) ★★★1/2

Recensie FC De Kampioenen Kerstspecial ★★★★

desc

vrijdag 25 december 2020 éénBert Hertogs

De perfecte mix tussen een lach en een traan dat biedt de FC De Kampioenen Kerstspecial waarin Vlaanderens bekendste voetbalploeg afscheid neemt van Xavier. Het is best een uitdaging voor zo’n komische productie om een personage uit een serie te schrijven, het alle eer aan te doen, daarbij ook nog eens de andere personages intact te houden en ook alle ingrediënten van een geslaagde aflevering (inclusief misverstand) te bewaren. Regisseur Ivo Chiang is daar wonderwel in geslaagd. En ja, ook wij hebben het zeker drie keer knap lastig gehad. Niet in het minst naar het einde van de aflevering waarbij we alle koppels samen zien aan tafel in het café van Pascalleke met kerstavond. Terwijl Carmen alleen is en net als bij de start van de aflevering de tonen van ‘All I want for Christmas is you’ te horen zijn. Dat zo’n platgedraaide kerstklassieker plots zo’n emotionele gelaagdheid meekrijgt en ons instant kippenvel wist te bezorgen, toont aan wat een kwaliteit deze ploeg – die duidelijk en terecht aantoont dat het nog niet met pensioen wil gaan – te bieden heeft. Johny Voners kon zich geen mooier postuum eresaluut van zijn collega’s wensen.

Recensie: FC De Kampioenen Kerstspecial ★★★★

Recensie Soul ★★★★★

desc

vrijdag 25 december 2020 Disney+Bert Hertogs

Soms moet je bijna doodgaan om te zien hoe schoon het leven is in al zijn facetten. Het is een van de prachtige boodschappen die Soul, de eerste Pixarfilm die zich afspeelt in de Afro-Amerikaanse gemeenschap toont. De prent is wat ons betreft kandidaat om de beste animatiefilm en beste film van het jaar te worden. En Pete Docter verdient een beeldje als beste regisseur. Het oog voor detail van de studio is opnieuw van een exquis niveau. Van het kleurgebruik in de metro, de bezwete hoofden bij de muzikanten in de jazzclub, de details van de inkervingen in de glimmende goudkleurige saxofoon, de luchtverplaatsing van een metrokoker die je als kind plezier bezorgt, de haarfijn in beeld gebrachte kapperszaak waar zowat alle verschillende kapsels te zien zijn die je binnen de zwarte gemeenschap kan tegenkomen, tot de poëzie van de wind die met herfstbladeren speelt en een helikoptertje naar beneden laat dwarrelen van een boom … Soul is adembenemend mooi gemaakt en de passie en ziel die erin gestoken is, roept ontzettend veel respect en bewondering op.

Recensie: Soul ★★★★★

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter