<<    >>

Cirque du soleil vraagt bescherming tegen schuldeisers aan

desc

Bert Hertogs

Het wereldberoemde Canadese Cirque du Soleil dat in 1984 opgericht werd, vraagt bescherming tegen schuldeisers aan. Het gezelschap ontslaat 3.480 medewerkers en ziet dat als een 'noodzakelijk onderdeel van haar herstructurering en eventuele plannen om de activiteiten opnieuw op te starten.' De producent van bekende cirque nouveau-voorstellingen als Saltimbanco, Alegría, Totem, Kooza, Michael Jackson The Immortal World Tour, Amaluna en OVO keek op tegen een schuldenberg van 900 miljoen dollar. In maart verlaagde ratingbureau Moody’s haar vooruitzichten omdat Cirque aan een zwakke liquiditeit leed en verslechterende kasstromen en aankeek tegen een te hoog hefboomeffect in 2020. Verder merkte het op dat Cirque du Soleil met haar business aanzienlijk aanwezig is (markconcentratie) in de markt van Las Vegas via een partnerschap met MGM Resorts (goed voor ongeveer 35% van de inkomsten, de overige 65% aan inkomsten haalt het via tourende producties, zo zou dit voorjaar Corteo in de Lotto Arena in Antwerpen spelen n.v.d.r.), en bestond er een uitvoeringsrisico rond de ontwikkeling van nieuwe shows. Daarnaast was er slechts in beperkte mate ruimte voor investeringen dit jaar.

Cirque du soleil vraagt bescherming tegen schuldeisers aan

De 31 beste festivaloptredens

desc

Bert Hertogs

Favorietenlijstjes. Iedereen houdt ervan. Behalve wij. Een bloedhekel hebben we eraan om ze te lezen. Laat staan ze zelf maken. Al dat wikken en wegen, aanpassingen doorvoeren, een zevenendertigduizenddrieënveertigste versie checken, en nog niet content zijn. - - zucht - Omdat het niet alles meegeeft wat je meegeven wil, omdat het format je zo fucking beperkt in je journalistieke vrijheid. Maar iedereen houdt ervan. Omdat het snackable is.

Om de Belgische en Europese festivalsector een hart onder de riem te steken die haar editie van 2020 gecanceld zag alsook de vele artiesten en bands die deze zomer niet op de festivalterreinen verwacht worden, doken we in ons archief en zochten we uit welke festivaloptredens uit de afgelopen 12 jaar we ons nog moeiteloos voor de geest konden halen. Omdat juli 31 dagen telt, noemen we deze lijst 'De 31 beste festivaloptredens'. Elke dag in juli klimmen we stilaan naar de top. Op 31 juli maken we onze nummer 1 bekend. Wie dat wordt? Daar mag je alvast voor lobbyen in onze Facebook comments hieronder of een gokje wagen. Geniet van onze lijst!

De 31 werd samengesteld door Bert Hertogs, hoofdredacteur van Concertnews.be sinds 2008 en in die hoedanigheid gaat hij naar enorm veel festivals in binnen-en buitenland. Behalve dit jaar.

De 31 beste festivaloptredens

Concertnews.be annuleert al haar perstrips naar Londen dit jaar

desc

Bert Hertogs

De musicals The Phantom of the Opera, Les Misérables, Mary Poppins en Hamilton, zullen pas in 2021 naar de West End terugkeren. Dat werd vandaag aangekondigd door producent Cameron Mackintosh.

Concertnews.be annuleert al haar perstrips naar Londen dit jaar

Waarom drie weekends Tomorrowland in 2021 complete waanzin is

desc

Bert Hertogs

Twee dagen nadat de CEO van de Sportpaleisgroep, Jan Van Esbroeck, stelde dat er pas grote concerten van internationale namen kunnen plaatsvinden in het Sportpaleis van zodra er een vaccin is, lanceert Tomorrowland doodleuk het ideetje om volgend jaar drie festivalweekends te organiseren in Boom.

Waarom drie weekends Tomorrowland in 2021 complete waanzin is

Dreigt het volkstheater straks te verdwijnen?

desc

Bert Hertogs

Het echt Antwaarps teater gooit als een van de eerste gezelschappen – we vrezen dat het lang niet het laatste wordt – de handdoek in de ring. ‘Het is met pijn in het hart dat wij afscheid van jullie moeten nemen maar het kan niet anders. Onze fut en moed is weg. We moeten er nu voor zorgen dat onze gezondheid niet verder in het gedrang komt.’ klinkt het. Vorig jaar, op 21 juni, speelde het Echt Antwaarps Teater voor het laatst in haar eigen zaal.

Dreigt het volkstheater straks te verdwijnen?

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter