Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

De 30 beste love songs

desc

Bert Hertogs

Een goeie love song hoeft geen ballad te zijn. Het mag gerust dansbaar zijn, sensueel, erotisch of zelfs rocken. Zo lang de spirit van de liefde er maar in zit. Liefde kent ook vele facetten, van je afvragen of het nu liefde is dat je voelt, de nood voelen om bij de ander te zijn, de twijfels, op de knieën gaan voor een tweede kans, op de knieën gaan om die ultieme ‘ja’ te krijgen of vinden dat de liefde nog weinig geuit wordt … Zo’n lied kan vormelijk erg fragiel en lieflijk zijn tot extreem bombastisch. Onze hoofdredacteur Bert Hertogs brak zijn hoofd welke songs in deze categorie een (speciale) plek in zijn hart hebben. Hij laat zich – voor een keer - van zijn meest aimabele kant zien.

Nog dit: ‘All you need is love’ van The Beatles staat niet in het lijstje. Simpelweg omdat hij er niks mee heeft, behalve dan dat het een intro was van een tv-programma. Als we die toer op zouden zijn gegaan, hadden we ook Jo De Poorters versie van ‘Liefde op het eerste gezicht’ moeten weerhouden wellicht. Helaas …

“En die ‘Purple rain’ van Prince waar ik gewoon jeugdtrauma’s op de dansvloer aan overgehouden heb – ja, die extended versie uit moeten slowen met een plank van een meisje bleek fysiek erg belastend en dat nummer bleek dan meermaals een marteling en oneindig te duren! – daar is om begrijpelijke redenen ook geen plek voor in deze lijst.

De 30 beste love songs

Samson en Gert in 30 beelden

desc

Bert Hertogs

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. De geparafraseerde uitdrukking van Henrik Ibsen gebruiken we graag om in een nostalgische bui terug te blikken naar onze jeugd, naar de tijd dat we op zondagochtend vroeg opstonden om naar Samson en Gert te kijken op TV1. Samson en Gert bestaat 30 jaar. 30 beelden uit het VRT-archief op een rij. 

Samson en Gert in 30 beelden

Geen Belgische festivalzomer in 2021 zoals we die kenden

desc

Bert Hertogs

The Mirror en The Sun berichtten eerder deze week dat het grootste festival in het VK: Glastonbury Festivals zijn boekingsteams niet aan het werk gezet zou hebben voor de zomer van 2021 en ook Paul McCartney uitte op Radio 4 zijn twijfels of er festivals - ‘super verspeider evenementen’ - zouden plaatsvinden volgend jaar. Nu lijkt ook onze premier Alexander De Croo een streep door de Belgische festivalzomer te trekken zoals we die tot voor 2020 kenden. Massaevenementen, inclusief zomerfestivals, lijken zo ook in 2021 steeds onwaarschijnlijker te worden.

Geen Belgische festivalzomer in 2021 zoals we die kenden

De Tijdloze 30

desc

Sascha Siereveld

Heel wat liedjes hebben bewezen dat ze de tand des tijds ruimschoots overleefd hebben. Het is dan ook niet eenvoudig om er 30 uit te kiezen waar iedereen zich zal achter scharen. Dit is mijn persoonlijke keuze van 30 tijdloze nummers die stuk voor stuk hun strepen in de muziekgeschiedenis verdiend hebben. Veel plezier met mijn selectie.

De Tijdloze 30

Hoe gratis naar Kinky Boots kijken?

desc

Bert Hertogs

Kinky Boots is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2005 die op haar beurt gebaseerd is op waargebeurde feiten die Steve Pateman meemaakte. In de musical zien we Charlie Price (rol van Oliver Tompsett) die op een dag de schoenfabriek ‘Price & Son’ van zijn overleden vader (Graham Kent) van de ondergang moet redden. Via drag queen Lola (Simon-Anthony Rhoden) komt ie op het idee om zich te specialiseren in een nicheproduct: hoge vrouwenlaarzen voor mannen, die makkelijk moeten zijn om ermee te stappen.

Kinky Boots is een volkse feelgood-musical met teksten en muziek van 80’s icoon Cyndi Lauper. Harvey Fierstein stond in voor de tekst van de dialogen en Jerry Mitchell voor de regie en choreografie van het geheel. Thema van de voorstelling is mensen aanvaarden zoals ze zijn. Wij zagen de musical live twee jaar geleden in Londen. Daar stond ie 3 jaar in het Adelphi Theater geprogrammeerd. Vanaf vrijdag 18 december 20 u. tot zondagavond 20 december kan je hieronder de stream van Kinky Boots gratis bekijken. Een prima manier om de kerstvakantie in te zetten.

Hoe gratis naar Kinky Boots kijken?

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter