Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

De beste audities bij K2 zoekt K3

desc

Bert Hertogs

Ze zijn gekend, de 12 overgebleven kandidaten die in de running zijn om Klaasje te vervangen bij K3. Een van hen wordt het: Diede, Remi, Kato, Celester, Giana, Dirk, Chanel, Manou, Justine, Julia, Luca of Amy. De eerste negen stootten op eigen kracht door naar de studioshows (Babette viel af na het bootcamp). De laatste drie (ook Jemaima en Elise zagen hun K2 zoekt K3-verhaal ten einde komen na het bootcamp) werden gered door het productiehuis uit Schelle. Wat valt op? Een oververtegenwoordiging van maar liefst 6 blonden (incl. Remi). Met drie (Luca, Dirk en Remi) zijn de mannen ondervertegenwoordigd. Er is zelfs helemaal geen X die doorstoot. Met de exit van Elise na het bootcamp zal de lgbtqi+-gemeenschap ook al niet langer vertegenwoordigd zijn in de studioshows (wat ook maatschappelijk totaal niet representatief is), en kijkers van kleur zien geen enkel Aziatisch type straks deel uitmaken van de ondertussen vierde K3-formatie. Chanel is de enige deelneemster van kleur die nog overblijft tijdens de studioshows en is de enige die alle kleuren van de regenboog vertegenwoordigt (1 op 12 is totaal geen correcte weerspiegeling noch van de Vlaamse, noch van de Nederlandse samenleving). Verder is er niemand met een maatje meer, of een fysieke of mentale beperking te bespeuren. Met andere woorden, de selectie die al weinig divers was, werd na het bootcamp nog minder divers. Arm Vlaanderen en Nederland. Arm K2 zoekt K3.

De beste audities bij K2 zoekt K3

Live Nation Festivals maakte vorig jaar winst!

desc

Bert Hertogs

De coronapandemie had vorig jaar een effect op de balansen van verschillende grote spelers binnen de concert- en festivalsector. Terwijl de ene zijn reserves ziet slinken, maakt de ander nog winst (al verwacht die dit jaar dan het effect te voelen). Een vierde speler blijft stevig investeren ondanks de zwaar geleden verliezen terwijl de teneur van de meeste anderen kostenbeheersing is. Een overzicht.

Live Nation Festivals maakte vorig jaar winst!

Waarom Pukkelpop deze zomer sneller tickets verkocht krijgt en de Sportpaleis Group (nog) niet

desc

Bert Hertogs

Een week ondertussen zijn de theaters, concertzalen en bioscopen in ons land opnieuw open nadat ze meer dan zeven maanden de deuren moesten sluiten om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Wat zijn de conclusies die er nu al te trekken vallen over de ticketverkoop?

Waarom Pukkelpop deze zomer sneller tickets verkocht krijgt en de Sportpaleis Group (nog) niet

Haalt Hooverphonic het?

desc

Bert Hertogs

Haalt Hooverphonic het? Dat is de vraag die we dinsdagavond 18 mei tijdens de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival beantwoord zullen zien. Wij zagen de eerste dress rehearsal, een generale repetitie vanuit de Ahoy in Rotterdam waar nog niks van afhangt via stream. De tweede doen de artiesten namelijk om punten bij elkaar te sprokkelen bij de jury’s. En daarna is het aan de kijker thuis tijdens de live show. Wij keken naar die eerste dress rehearsal, om te zien wie er zich inhield en wie meteen all the way ging. Sommige zangeressen verschenen niet geschminkt op het podium alsof ze zo uit hun bed gerold waren (Ana uit Slovenië bv.), anderen zoals onze eigen Geike waren wel degelijk al tip top in orde. Onze mening: het wordt een dubbeltje op zijn kant voor Hooverphonic maar misschien onderschatten we de kwalificatiekansen van de band, omdat ook de jury’s punten geven.

Haalt Hooverphonic het?

Gaan Pukkelpop en Tomorrowland wel door dit jaar?

desc

Bert Hertogs

Euforie ten lande. Want het Overlegcomité maakte het zonet mogelijk dat festivals georganiseerd kunnen worden voor meer dan 5.000 toeschouwers buiten vanaf 13 augustus. Festivals in openlucht van 2.500 toeschouwers kunnen vanaf 1 juli, vanaf 30 juli kan dat voor 5.000 man. En wie meer dan dat wil vanaf 13 augustus, kan een uitzonderingsaanvraag indienen. Belangrijk daarbij is dat een vaccinatiebewijs of een negatieve PCR-test voorgelegd moet kunnen worden door de toeschouwers voor ze het festivalterrein op mogen.

Gaan Pukkelpop en Tomorrowland wel door dit jaar?

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter