Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Harry Styles verkocht wereldwijd het meeste concerttickets in 2021

desc

Bert Hertogs

The Rolling Stones scoorden de hoogste omzet

Harry Styles verkocht het meeste aantal concerttickets in 2021. Dat blijkt uit cijfers van het vakblad Pollstar die een lijstje bijhoudt van de wereldwijde ticketverkoop van concerttours. 669.051 stuks verkocht hij er, goed voor een omzet van 86.723.984 Amerikaanse dollar. Ter vergelijking: een jaar eerder, in 2020 verkocht Trans-Siberian Orchestra het meeste aantal tickets wereldwijd tijdens het touren, goed voor zo’n 885.740 stuks en een omzet van 58.248.510 Amerikaanse dollar.

Harry Styles verkocht wereldwijd het meeste concerttickets in 2021

Nieuw K3’tje wordt alweer een witte vrouw

desc

Bert Hertogs

Wat concertnews.be al vanaf dag één aanvoelt, blijkt uitgekomen. Met de uitschakeling van Luca en Remi in de halve finale is alle diversiteit ondertussen uit K2 zoekt K3 verdwenen. Neen, het wordt geen man. Neen, het wordt niemand van kleur. Neen, het wordt niemand uit de lgbtqi+-gemeenschap. Neen, het wordt geen non-binair iemand. En het wordt al evenmin iemand met een fysieke of mentale beperking. Studio 100 dreigt zo haar afspraak met de eenentwintigste eeuw helemaal te missen.

Nieuw K3’tje wordt alweer een witte vrouw

Grote kans dat nieuw K3’tje straks Nederlands, blond en/of een vrouw is

desc

Bert Hertogs

De halve finale van K2 zoekt K3 wordt gespeeld door Amy, Celester, Diede, Julia, Luca en Remi. Die laatste werd door Hanne en Marthe opgevist op het einde van de kwartfinale. Einde verhaal dus voor de 21-jarige Manou uit Beilen die solo ‘Meiden van de brandweer’ bracht en ook de 25-jarige Kato uit ’s-Gravenwezel mag haar droom om een K3’tje te worden opbergen. Een psycholoog zal ze wellicht niet nodig hebben om dit verlies te verwerken, ze is er namelijk zelf een.

Grote kans dat nieuw K3’tje straks Nederlands, blond en/of een vrouw is

De beste audities bij K2 zoekt K3

desc

Bert Hertogs

Ze zijn gekend, de 12 overgebleven kandidaten die in de running zijn om Klaasje te vervangen bij K3. Een van hen wordt het: Diede, Remi, Kato, Celester, Giana, Dirk, Chanel, Manou, Justine, Julia, Luca of Amy. De eerste negen stootten op eigen kracht door naar de studioshows (Babette viel af na het bootcamp). De laatste drie (ook Jemaima en Elise zagen hun K2 zoekt K3-verhaal ten einde komen na het bootcamp) werden gered door het productiehuis uit Schelle. Wat valt op? Een oververtegenwoordiging van maar liefst 6 blonden (incl. Remi). Met drie (Luca, Dirk en Remi) zijn de mannen ondervertegenwoordigd. Er is zelfs helemaal geen X die doorstoot. Met de exit van Elise na het bootcamp zal de lgbtqi+-gemeenschap ook al niet langer vertegenwoordigd zijn in de studioshows (wat ook maatschappelijk totaal niet representatief is), en kijkers van kleur zien geen enkel Aziatisch type straks deel uitmaken van de ondertussen vierde K3-formatie. Chanel is de enige deelneemster van kleur die nog overblijft tijdens de studioshows en is de enige die alle kleuren van de regenboog vertegenwoordigt (1 op 12 is totaal geen correcte weerspiegeling noch van de Vlaamse, noch van de Nederlandse samenleving). Verder is er niemand met een maatje meer, of een fysieke of mentale beperking te bespeuren. Met andere woorden, de selectie die al weinig divers was, werd na het bootcamp nog minder divers. Arm Vlaanderen en Nederland. Arm K2 zoekt K3.

De beste audities bij K2 zoekt K3

Live Nation Festivals maakte vorig jaar winst!

desc

Bert Hertogs

De coronapandemie had vorig jaar een effect op de balansen van verschillende grote spelers binnen de concert- en festivalsector. Terwijl de ene zijn reserves ziet slinken, maakt de ander nog winst (al verwacht die dit jaar dan het effect te voelen). Een vierde speler blijft stevig investeren ondanks de zwaar geleden verliezen terwijl de teneur van de meeste anderen kostenbeheersing is. Een overzicht.

Live Nation Festivals maakte vorig jaar winst!

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter