PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Samson en Gert: de Magische Kerstshow

zaterdag 20 december 2008Kon. Elisabethzaal Antwerpen

Samson

Een goeie 30 euro. Zoveel kost een ticketje Samson en Gert. Behoorlijk wat, zou je zeggen. Toch moeten we dat nuanceren. In het ticket zit ook een toegang tot de zoo. Om de zoo als volwassene te bezoeken tel je tegenwoordig al 17,5 euro neer. 12, 5 euro schiet er dan over voor de Samson en Gertshow, een show die ruim anderhalf uur duurt. Dat noem ik pas waar voor zijn geld.

Ook nu weer werken Samson, Gert, Van Leemhuyzen, de Burgemeester en de afgevaardigde van de minister weer op de lachspieren. De laatste zit in een dipje en moet opgebeurd worden. Het viertal probeert dat te doen aan de hand van flauwe moppen.Daarna gaan ze over om alles in sketchvorm te brengen.

De sketch “in het klaslokaal” is gewoon een giller. Gert had zijn pruik vergeten op te zetten en kon er met zijn collega’s best om lachen. “Het is al laat” zo zei ie tussendoor. Sja, Studio 100 werkt dan ook 3 shows per dag af in Antwerpen. Een om kwart na 11, een om twee uur en een om vijf. Veel speling is er dus niet. De acteurs hadden zelf lol in wat er zich afspeelde en konden af en toe de slappe lach niet onthouden. Zo viel de burgemeester binnen zonder op een fictieve deur te kloppen. Waarop Gert hem daarop wijst en zegt dat ie los door de deur is gegaan. Op zo’n momenten zijn de heren om te smullen. Ook later, wanneer de burgemeester als assistente van de goochelaar Van Leemhuyzen in een paars glitterpakje met dito schoenen opkomt, is het lachen, gieren brullen. “Wie denk je wel dat je bent?” horen we Gert vragen. “Mega Mindy” antwoordt de burgemeester schalks. Of neen “ Oma Fonkel”. De zaal proest het uit. Kortom: Samson en Gert de kerstshow is op zijn best wanneer de heren wat staan te improviseren en soms uit hun rol vallen. Qua liedjeskeuze valt het ons op dat “Op op alles is op” en “Klap maar in je handen” de laatste jaren vaak terugkomen. Enkel “Wij zijn bij de brandweer” en “Samsonrock” werden als oldies gebracht. Dat mocht best wat meer zijn, en bijvoorbeeld “Lieve Samson” of een van de andere rustige nummers in het middendeel vervangen. 

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter