PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Crystal Fighters

woensdag 22 mei 2013Ancienne Belgique Brussel

Crystal

Toen Crystal Fighters in 2010 ‘Star of Love’ op de wereld liet indruisen, bleek het meteen goed raak. De Brits-Spaanse band speelde met hun warrige folktronica de hele zomer quasi elk festival plat en namen ook nadien nog de tijd om hun debuut te promoten. Even werd het stil rond het stormachtige, mysterieuze zestal tot eind 2012 de eerste geruchten opdoken rond nieuwe ‘Cave Rave’ . De groep werkte inmiddels de plaat af, zette deze week nog een bejubelde stream online en trok ook onmiddellijk weer op tour door Europa langs voornamelijk uitverkochte zalen. 

De liveshows van Crystal Fighters staan bekend om hun gezellige chaos en dat truukje hebben ze duidelijk niet afgeleerd. Met een knetterende, etnisch klinkende start schieten Sebastien Pringle en de zijnen het concert op gang met een stevig stelletje gitaren en een gigatrommel. ‘Solar System’ vult de grote AB-zaal al snel en de menigte lijkt binnen enkele minuten omgeturnd tot een deinende, met momenten stevig springende massa.

 ‘Follow’ en de bezwerende keys in ‘Champion Sound’ doen een ontspannen sfeertje ontstaan dat de rest van de avond maar weinig dalen zou kennen. De Baskische invloed op mix tussen dance, electronica en een vleug dubstepdrops blijkt even smakelijk op de nieuwe plaat zodat ook het nieuwe ‘You and I’ of ‘LA Calling’ Brussel naar hogere of vooral warmere regionen brengen. Ook gitarist Gilbert Vierich bleek het al van bij het begin te warm te hebben met zijn ontbloot bovenlijf, terwijl Pringle met palmboomkapsel en glitterhemd steevast de aandacht naar zich wist toe te trekken.

Laure Stockley en Mimi Borelli lijken het dan weer nog net aan enkele strooien rokjes en hawaii-kransen te ontbreken en brengen professioneel de knetterende energie over op het publiek. Dit is zo’n band waarbij we ons niet eens nog afvragen of ze wel eens een plantje zouden lusten, maar ach, wanneer een knaller als het dubsteppy ‘I Love London’ zo vakkundig op het publiek wordt afgevuurd als vanavond, onthouden we vooral dat je als band moet doen waar je goed in bent.

En als dat betekent dat je een hele AB vrolijk kan laten meebrullen met harmonieuze zomerhit ‘Plage’ of het broeiierige ‘At Home’, dan mag Crystal Fighters van ons gerust nog een tijdje meedraaien. Deze zomer nog onder andere op Pukkelpop, Reading and Leeds en Optimus Alive. Do you want to go to the plage with me?

< Catherine Gysels >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!

Steeds op de hoogte blijven? Schrijf je nu in op onze wekelijkse nieuwsbrief.

* verplicht veld


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter