× UPDATE | Concertnews.be brengt minstens tot en met 19 april 2020 geen nieuwe recensies zo lang de clubs, concertzalen, schouwburgen, theaterzalen en bioscopen gesloten zijn als voorzorgsmaatregel om de verdere verspreiding van het coronavirus COVID-19 tegen te gaan. Wél brengen we onder het tabblad 'News' (opgelet: dus niet via de navigatie) updates over nieuwe en verplaatste evenementen, ook voor seizoen 20/21.
We danken u voor uw begrip. Take care.
Meer info over het coronavirus COVID-19 vindt u op de website van de FOD Volksgezondheid.
PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Anna Calvi | Main Square Festival 2014

vrijdag 4 juli 2014Citadelle Arras, FR

AnnaInterview: 

Anna Calvi mocht wachten tot Franz Ferdinand het vuur onder controle had. Daarna mocht ze het podium op van de Green Room, het zijpodium van Main Square Festival. Een aantal toeschouwers nam de tijd om tussen Franz Ferdinand en The Black Keys even het natte gras op te zoeken. Daar aanbeland zag je een concert waar muzikaal niets op af te dingen viel.  

Calvi beschikt over een vlekkeloze stem-en gitaartechniek. Samen met haar bandleden, Calvi kiest voor begeleiding door orgel, accordeon orgel, dulcimer die haar songs voorzien van een warme, eigen klank. Ze wordt vaak vergeleken met PJ Harvey, art/indie rock is dit wat ze brengt maar veel toegankelijker dan je op het eerste zicht zou vermoeden.

De Engelse die een Engelse moeder en Italiaanse vader heeft, heeft iets erg intrigerend. Zuinig met woorden in interviews in Arras en op het podium, moeilijk te vatten ook. Maar net dat vleugje mysterie heeft wel iets. Radeloosheid vertolken doet ze overtuigend, dan weer “I could be your lover” op zo’n manier uitspreken tijdens “I’ll be your man” dat de grootste fans vooraan geloven dat ze bereikbaar is. De singer-songwriter imponeert ook door haar vingervlugheid tijdens Love won’t be leaving.

Een dulcimer maar vooral ook een vibrafoon op tour meenemen, het is weinig artiesten gegeven.  De drieëndertigjarige dame die op jonge leeftijd leerde viool en gitaar spelen, kiest voor dat rijke klankenpalet. Verlangen naar (Desire, Love won’t be leaving) maar ook de minder fijne kant van de liefde (Jezebel) daarover zingt Anna Calvi onder andere.

Conclusie: erg goed, wat ons betreft een ontdekking op Main Square Festival. Komt wellicht beter tot haar recht op een zwoele zomeravond en in mindere mate zoals in Arras in openlucht na een stevige regenbui. Op 16 augustus doet ze Pukkelpop aan. Wie van een straf potje musiceren houdt, gitaarspel, vlekkeloze zang, én een straffe live présence weet wat doen in Kiewit op die dag.

< Bert Hertogs >

De setlist:

 1. Suzanne & I 
 2. Eliza 
 3. Suddenly 
 4. Love of my life
 5. Cry 
 6. Rider to the sea 
 7. Blackout 
 8. I‘ll Be Your Man 
 9. Carry Me Over 
 10. Desire 
 11. Love Won‘t Be Leaving 
 12. Jezebel (cover Frankie Laine)


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

 • Newsletter
 • Facebook
 • Twitter