PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie To Kill A King

dinsdag 24 maart 2015Botanique Brussel

To

Vijf minuten voor showtime werd er nog spoedig gesoundcheckt. Een kleine honderd man zat te wachten op de Britse folk rockband To Kill A King. Het vijftal leek lichtjes nerveus te zijn in het begin, maar dit verdween heel snel wanneer de eerste nummers voor een geweldige sfeer zorgden. ‘This is an amazing venue’. De band was zeer tevreden dat ze hun nieuwste plaat, ‘To Kill A King’, in de Botanique mochten presenteren. En dik gelijk hadden ze want het spelen in de kleinste zaal, de Rotonde, werkte in hun voordeel. Van begin tot einde zogen ze het publiek volledig mee.

De eerste songs, die voornamelijk van hun nieuwe album komen, worden vlekkeloos gebracht. De groep is heel goed op elkaar ingespeeld en met veel enthousiasme gaan de muzikanten er stevig tegen aan. Maar wat meteen opvalt is de enorm krachtige, warme stem van leadzanger Ralph Pelleymounter. De manier waarop hij zingt is een serieus pluspunt versterkt door de setting en het kleine publiek. 

Net wanneer hij toont hoe schitterend zijn lage stem klinkt op de eerste drie nummers, wordt het nog indrukwekkender tijdens ‘The Chancer’, waarbij hij bewijst dat hij ook heel hoog kan gaan met zijn stem. Alhoewel ze toch een beetje verlegen lijken tegenover het publiek, word deze indruk van tafel geveegd wanneer ze eisen dat het publiek dichter bij het podium moet komen. ‘De meeste bands laten alles natuurlijk verlopen, maar wij geven onze fans instructies’, zegt Pelleymounter al lachend. 

Tot het einde van het optreden liet To Kill A King het publiek meezingen, klappen en lachen. Even loopt het mis tijdens het nummer ‘Good Times’. Wanneer gitarist Grant McNeill net iets te enthousiast in dezelfde micro begint te zingen als Pelleymounter. Pelleymounter verliest lichtjes zijn evenwicht en zijn akoestische gitaar komt er niet meer door. Bij het zingen van het laatste stuk schiet hij dan ook in een lach en slaagt hij er niet in om het nummer uit te zingen. Het publiek kan er aardig om lachen. Hij bedankt de toeschouwers dan ook om er voor hen te zijn tijdens deze ‘rather stressful gig’. 

Met ‘Cannibals With Cutlery’ als bisnummer legt hij zijn fans andermaal in de watten, een prachtige akoestische song waar hij voor de zoveelste keer aantoont hoe machtig zijn stem klinkt. Hij deed zelfs denken aan een mannelijke versie van Adele. Een warme aanrader voor iedereen die van een gezellige intieme sfeer houdt. 

<Elvin Vanzeebroeck> 

De setlist: 

 1. Grace At A Party
 2. Funeral
 3. Schoolyard Rumours
 4. The Chancer
 5. Howling
 6. Compare Scars
 7. Friends
 8. I Work Nights And You Work Days
 9. Cold Skin
 10. Musicians Like Gamblers Like Drunks Like Me
 11. Good Times (A Rake’s Progress)
 12. World Of Joy (A List of Things to do)
 13. Choices
 14. Oh My Love 

Bis: 

 1. Cannibals With Cutlery
 2. Love Is Not Control


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

 • Podcast
 • Facebook
 • Twitter