PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Jungle

vrijdag 26 juni 2015Glastonbury, UK

Jungle

Na een thuismatch van James Bay op de Pyramid Stage volgt opnieuw een thuismatch voor Jungle maar dan op de Other Stage. De band liet weten dat ze het een hele eer vinden om twee jaar na elkaar te mogen spelen op Glastonbury.  Lloyd-Watson en Tom McFarland lieten hun  (neo) soul uit hun debuutplaat van vorig jaar los en het publiek reageerde redelijk kalm.  Ongetwijfeld had dat met de eerste drash van het festival te maken die net voor het concert begon water met bakken uit de lucht deed vallen. Ook tijdens afsluiter “Time” won de lage bewolking aan terrein en waste het de lucht met liters water schoon.

Jungle doet wat denken aan The Bee Gees, zowat alles wat ze zingen gebeurt in kopstem. Soul maar even goed ook disco, daarmee kan de band geassocieerd worden. Niet verwonderlijk dat er een kleurrijk publiek is opgedaagd, jawel met gouden en zilveren glittervestjes onder andere. Of wat te denken van mannen die de baard of kapsel in opvallende kleuren hebben geverfd (Merman Hair, de trend bij mannen deze zomer naar verluidt). Ja, ook die hippe vogels lopen onder andere rond bij Jungle.

Wanneer de trompet en trombone er bij komen wordt het extra feestelijk op het podium maar de zomer terug naar het veld brengen, lukt slechts gedeeltelijk. Nog iets dat vaak terugkomt, is het geluid van vingerknippen zowel bij “Drops”als “Lucky I got what I want”. Net zoals bij James Bay eerder op de Pyramid Stage lijkt ook hier weer de geluidstechnicus dé regisseur van het optreden.  Hij speelt met de dynamiek en laat de band stevig doorklinken op het einde  vanb“Drops”dat “Busy Earning” inluidt. Bij die laatste song laat ie heel even de vrouwelijke backing vocal heel luid doorkomen en blijkt dat haar live vocals verschillen met de rest van het optreden (niet alleen in klankkleur ook in geluidsvolume).

Jungle gebruikt dus meelopende tracks en voice over, daar is niets mis mee, wel een vaststelling.   

< Bert Hertogs >

De setlist:

 1. Platoon 
 2. Julia 
 3. Crumbler 
 4. The Heat 
 5. Accelerate 
 6. Lucky I Got What I Want 
 7. Drops 
 8. Busy
 9. Earnin‘ 
 10. Time 


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!

Steeds op de hoogte blijven? Schrijf je nu in op onze wekelijkse nieuwsbrief.

* verplicht veld


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

 • Podcast
 • Facebook
 • Twitter