PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Pharrell Williams

zaterdag 27 juni 2015Glastonbury, UK

Pharrell

Pharrell Williams had zijn huiswerk gemaakt. Hij wist dat hij in Engeland zat én dat het een koninkrijk is. Én vooral hij bleek op de hoogte dat er heel wat kinderen zijn op Glastonbury in tegenstelling tot heel wat andere festivals. Glastonbury heeft zelfs een Kids podium waar speciaal voor hen geprogrammeerd wordt én er is een familiecamping. Voor de gelegenheid liet de performer dan ook kinderen op het podium opdraven terwijl “Happy” door de speakers klonk. Williams bracht een optreden dat het midden hield tussen een dj set (playback) en een live optreden, plat commercieel op alle vlakken, niet in het minst als het over de garderobe van hem, zijn danseressen en band ging. Allemaal droegen ze Adidas, het logo van dat sportmerk was onder andere genaaid op het achterwerk van Williams’ jeansbroek. Waar blijft die wetgeving om verplicht Product Placement logo’s op de schermen te tonen tijdens een show?

Al bij de start hebben de cameramannen een jongetje in de gaten die op de allereerste rij staat. Het publiek reageert erg enthousiast. Ook later wanneer ze even Florence Welch in beeld nemen die aan de zijkant van het podium staat mee te dansen op Williams muziek. Dat gebeurt - toeval of niet - tijdens “Beautiful” van Snoop Dogg. Ook Kanye West wordt even in beeld genomen maar dat wordt gedeeltelijk op boe-geroep onthaald. Verder tonen de live beelden in kikvorsperspectief dat de danseressen over een aardig stel stelten beschikken.   

Williams weet dat de UK een van de belangrijkste landen was buiten Amerika waar ie met N*E*R*D zijn eerste successen haalde. Tijdens die nummers haalt hij fans mee op het podium die mogen mee dansen. De mannen moeten als eerste het podium verlaten tijdens de laatste N*E*R*D-song “She wants to move”. Een wat mollige vrouw grijpt haar kans om tegen het been van Williams te twerken wat tot grote hilariteit zorgt bij de fans. Eén vrouw die er erg goed uit ziet, krijgt complimenten van de Amerikaan. Ambrya en de rest van de danseressen zullen later tonen dat wat die fan deed niets is in vergelijking met het professioneel billen schudden dat ze doen op de tonen van hits die Williams mee schreef voor andere artiesten zoals Britney Spears (I’m a slave for you). Toch zorgt dat tussenstuk wanneer Williams van het podium is voor een dip in de show die eigenlijk niet zo gek veel verschilt van wat ie eerder in het Sportpaleis bracht. Bij “Get Lucky” toont ie het “picco bello”-teken. Williams is zeer tevreden met de respons van het Engelse publiek. De man richt zich dan ook in eerste instantie naar de vrouwen in zijn nummers.

Al met al bracht Williams wat van hem verwacht werd op Glastonbury. Pretentieloos maar ook wat makkelijk en erg commercieel entertainment. Los van de momenten waar het pure playback/dj set was met lyrics die uit een doosje kwamen, verliest ie geloofwaardigheid door die Adidas-deal en verbleekt wat ons betreft zijn ster.

< Bert Hertogs >

De setlist:

 1. Freedom 
 2. Come Get It Bae 
 3. Frontin‘ (The Neptunes)
 4. Hunter 
 5. Marilyn Monroe 
 6. Brand New 
 7. Nothing / Move That Dope / Alright / Hot in Herre / Just Wanna Love You / Pass the Courvoisier, Part II 
 8. Spaz (N*E*R*D)
 9. Rock Star (N*E*R*D)
 10. Lapdance (N*E*R*D)
 11. She Wants to Move (N*E*R*D)

Grindin‘ / Flap Your Wings / Milkshake / I‘m A Slave 4 U 

 1. Lose Yourself to Dance (Daft Punk)
 2. Hollaback Girl (Gwen Stefani)
 3. Beautiful (Snoop Dogg)
 4. Drop It Like It‘s Hot (Snoop Dogg)
 5. Blurred Lines (Robin Thicke)
 6. Get Lucky (Daft Punk)

Bis:

 1. Happy 
 2. Freedom 
 3. Freedom 


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!

Steeds op de hoogte blijven? Schrijf je nu in op onze wekelijkse nieuwsbrief.

* verplicht veld


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

 • Podcast
 • Facebook
 • Twitter